Veckans blogg - Siri Lindén

Veckans blogg - Siri Lindén

Hon beskriver sin blogg som en fotodagbok - där fokus ligger på att ta fina och inspirerande bilder. Tjejen bakom Veckans blogg här på Nattstad är Siri Lindén från Mariehamn. Profile -

För den som inte läst din blogg, vem är Siri
Jag är en 17-årig tjej som bor i  Mariehamn och har ett stort intresse för fotografering. Jag försöker ha en positiv attityd till livet och inte ta allt så seriöst – utan ta det som det kommer. Jag tänker alltid att det kommer ordna sig liksom.
Hur kom det sig att du började blogga?
Egentligen började jag blogga för att jag blev så nyfiken när min kompis hade skaffat en blogg, då ville jag också testa. Men i och med att jag började fota blev det ett ställe att lägga upp bilder jag tog. Genom bloggen har jag också fått motivation till att fortsätta att fotografera. Nu har jag bloggat i fem år och det skulle vara så tomt utan bloggen, haha. Jag tycker också att det är jätteskönt att kunna skriva av sig ibland. 
Vad bloggar du om?
Min blogg är som en fotodagbok ungefär. Jag skriver inte så långa inlägg utan fokuserar mest på att ta fina bilder. Men fast jag kanske inte skriver så personliga texter så kan man ändå utläsa en hel del ur mina bilder.
Varför läser folk just din blogg tror du?
Jag tror att min blogg är ganska annorlunda jämfört med andra bloggar. Jag skriver inte så jättemycket om mig själv utan fokuserar mera på att ta bra bilder. Det finns liksom nästan hundra gånger mer bilder på mina systrar på min blogg, än på mig själv. Sedan lägger jag ner mycket tid på min blogg, vilket jag tror att mina läsare uppskattar. 
Är det stor skillnad mellan bloggens Siri och verklighetens?
Hm, alltså jag vet inte riktigt hur jag verkar vara i bloggen. Jag har börjat försöka vara mera personlig, för att jag tycker det är roligare att läsa andras bloggar när de vågar vara personliga. Men jag tror lätt det blir så att man bygger upp en bild av att allting är bra – bara för att det är enklare. 
Det låter ju också bättre om jag skriver ”idag myste jag med lillasyster” och laddar upp några bilder på henne, fast det kanske egentligen gick till så att jag bad henne hjälpa mig att ta bilder och hon egentligen inte ville, sen tog vi några bilder, och det var det liksom, haha. 
Hur skulle du beskriva bloggen?
Bloggen är på sätt och vis det enda som jag kan styra över och ha exakt som jag vill. Det är så himla skönt, och jag vill liksom inte känna någon press att jag ”måste” blogga, utan jag gör det för att jag tycker det är kul. I somras tog jag till exempel en bloggpaus och uppdaterade nästan ingenting. Men nu bloggar jag så ofta jag hinner, bara för att jag själv vill.
Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
Ibland har jag skrivit något väldigt argt bara för att få skriva av mig, eller delat med mig av något personligt – men såna inlägg brukar jag oftast ångra mig i samma sekund som jag trycker på publicera, och raderar dem igen. Folk dömer så lätt.

<

Vad får vi inte läsa i din blogg?
Jag undviker att vara alltför öppen om allt på min blogg, jag har ju inte alls någon koll på vem som läser den, haha. En blogg är ju öppen för alla, så min rektor eller min chef skulle ju lätt kunna hitta den och då vill jag inte skriva exakt om vad som helst liksom.
Vad gör en bra blogg?
Enligt mig går kvalitet före kvantitet. Jag tycker det är viktigt att inläggen håller standarden istället för att man skriver bara för att fylla ut. Sedan tycker jag ju såklart också att det är viktigt med bra bilder. Jag tycker också att det är bra om man hittar ”sin egen grej”, något som gör att folk fastnar för just din blogg.
Berätta tre saker vi inte visste om dig?
Jag hatar att stå framför kameran. Blundar ganska ofta med flit på bild på typ gruppbilder och sånt, haha.
Jag kan somna hur lätt som helst. Om vi kollar på film i skolan kan jag alltid få en powernap på typ 15 minuter, och sen har jag ingen koll på vad filmen handlade om.
Jag hatar stela situationer, så försöker alltid göra allt mindre ostelt genom att prata om jättekonstiga saker eller prassla extra högt med papper för att det inte ska bli tyst.
Har du någon förebild inom bloggvärlden?
Jag har nog ingen direkt förebild men det finns massa bloggar som inspirerar mig på olika sätt!
Vilka bloggar läser du själv? 
Jag läser mycket fotobloggar, bara för det är så kul att titta på fina bilder. Nirrimis blogg är till exempel en av mina favoriter! Läser också olika modebloggar som Angelica Blick och Emma Wagenius. Jag tycker att det är inspirerande med folk som vågar ha en egen stil, plus att det ofta är jättefina bilder. Och så läser jag mina kompisars bloggar!
Och vilka läser du inte? 
Jag har slutat läsa bloggar som bara är ”idag har jag gjort det och det”. Man tröttnar på det i längden.
Varför ska man läsa din blogg?
Jag försöker alltid ta kreativa och inspirerande bilder. Och jag bloggar för att jag tycker det är roligt – vilket jag tror märks. Jag tror också att min blogg är lite annorlunda jämfört med många andras!

Siris blogg hittar du här: http://sirilinden.se/