Veckans blogg - Sanna Ericson

Hon bor och studerar i Kenya, är näst intill besatt av Harry Potter och vill bli polis. Tjejen bakom Veckans blogg här på Nattstad är Sanna Ericson från Falun. Profile -

För den som inte läst din blogg, vem är Sanna? 
Jag är en jätteglad tjej från Falun. En väldigt sprallig, påhittig och skrattande tjej. Jag är väldigt kreativ och jag gillar nya saker. Jag är en tjej som alltid vill ha ordning och reda runtom mig. Jag älskar livet och jag älskar Kenya. 
Hur kom det sig att du började blogga?
Jag började blogga för att helt enkelt bevara mitt liv på ett roligare sätt än i en dagbok. När jag flyttade till Kenya så blev det ännu mer självklart att jag måste bevara, skriva ned och dokumentera det som jag är med om. Så till en början var det alltså mer som en dagbok till mig själv än till andra. 
Vad bloggar du om?
Jag bloggar om hur det var att lämna Sverige och alla man älskar, om hur det är att bo i Kenya, att bo i ett u-land där både vattenbrist, skottlossningar och korruption är vardag. Men mest skriver jag nog om hur fantastiskt Kenya är, hur roligt och spännande det kan vara att bo på ett internat, och vilka fantastiska äventyr vi får vara med om - allt ifrån en vecka på savannen till en vecka vid havet. 
Varför läser folk just din blogg tror du?
 Folk läser min blogg därför att det är mångas dröm att göra det här som jag gör tror jag. Det var nämligen min dröm förra året också. Jag får alltid många frågor av folk som vill börja här och jag tror det är roligt för dem att följa sin dröm ett år i förväg, innan de själva åker hit och lever den. För dem som inte är intresserade av att åka hit, så är det nog bara sjukt inspirerande att läsa om allting här, för det skiljer sig så enormt mot Sverige. 
Är det stor skillnad mellan bloggens Sanna och verklighetens?
I verkligheten är jag nog lite mer busig, skämtsam och inte så seriös. På bloggen är jag kanske lite mer offentlig och strikt än vad jag är i verkligheten. 
Hur skulle du beskriva bloggen?
Min blogg är spännande, inspirerande, annorlunda och fylld med fina bilder och intressant text. 
Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
Någon gång har jag lagt ut någon opassande bild men jag tror aldrig jag har skrivit något som jag ångrat. Vad får vi inte läsa i din blogg?
Det man inte får ta del av på bloggen är de mer interna sakerna så som kompisrelationer, killar och vad som detaljerat händer på internatet. Min blogg är framför allt en reseblogg och jag vill inte att mina läsare ska lägga vikt i att veta för privata saker, de skall lockas av annat. 
Vad gör en bra blogg?
En bra blogg kräver variation, många och olika bilder, intressant men inte för lång text och en kreativ person som ligger bakom detta. 
Berätta tre saker vi inte visste om dig?
Jag börjar hicka när jag är hungrig, mätt, stressad, kall och ibland neutral.
Jag vill bli polis när jag blir äldre.
Jag är ett otroligt stort fan av Harry Potter, näst intill besatt. 
Har du någon förebild inom bloggvärlden?
Jag har ingen förebild inom bloggvärlden. 
Vilka bloggar läser du själv?
Jag läser mina vänners bloggar. 
Och vilka läser du inte?
Förut läste jag mer "modebloggar" så som Kenzas och liknande men när jag flyttade till Kenya blev allting sådant väldigt irrelevant och därför läser jag nu bara mina vänners bloggar. Kanske börjar jag läsa mer modebloggar när jag flyttar tillbaka till Sverige och sådant spelar roll. 
Varför ska man läsa din blogg?
Jag vill och hoppas på att min blogg inspirerar mina läsare till att själva ta det där steget att uppfylla sin dröm. Därför tycker jag att man skall läsa sannasafrika.se. Jag behövde också inspiration och en spark i rumpan innan jag vågade uppfylla min dröm som var ett år i Kenya, och därför ska man läsa min blogg om man är lite osäker på om man vågar eller ej, för jag försöker få dem att våga. Sen ska man också läsa min blogg för att det är en helt annan vardag än vad normen lever och det kan vara viktigt att åtminstone läsa om min vardag här, och världsviktiga saker som jag får se, så som svält, kvinnohat, rån och ett människoliv som inte är värt någonting alls. 

Sannas blogg hittar du här: http://sannasafrika.se/