Veckans blogg - Röjarn

Veckans blogg - Röjarn

Hon är en handbollsspelande skejtare - som inte är rädd för att sticka ut och vara annorlunda. Tjejen bakom Veckans blogg här på Nattstad är Rebecca "Röjarn" Röjnemark. Profile -

För den som inte läst din blogg, vem är Rebecca?
Jag är en glad 17-årig tjej som bor centralt i Göteborg, vilket jag gjort i hela mitt liv. Jag skall nu börja andra året på Munkebäcksgymnasiet där jag läser estet/media. På fritiden spelar jag handboll och har sedan ett år tillbaka fastnat för skateboarding! Jag är mycket social av mig och älskar att lära känna nya människor. Jag säger alltid vad jag tycker och har inte några problem med att sticka ut och vara annorlunda. Jag är mig själv!
Hur kom det sig att du började blogga?
Jag började blogga på blogg.se först, redan år 2007. Bara för skoj skull faktiskt, mina vänner tyckte jag skulle starta en blogg. Jag sjöng och spelade in mycket covers innan som jag la upp på bloggen. Sedan bytte jag till Nouw och började ta det lite mer på allvar, men jag gör det fortfarande bara som en kul grej och tycker det är jätteroligt när jag får kommentarer om att bloggen är bra och så vidare!
Vad bloggar du om?
Jag är väl lite som alla andra antar jag. Jag bloggar om mitt liv och vad jag gör under dagarna. Jag lägger upp en del inspirationsbilder, ger lite tips och ibland skriver jag mina åsikter om saker och ting.
Varför läser folk just din blogg tror du?
Jag har faktiskt ingen som helst aning, jag tycker inte att jag är speciellt annorlunda. Men jag tycker att det är grymt roligt att folk tycker om den! Jag får ofta kommentarer och ibland får jag faktiskt mail om att folk gillar min blogg. Jag får nästan aldrig någonting taskigt emot mig, vilket jag är jätteglad för!
Är det stor skillnad mellan bloggens Rebecca och verklighetens?
Jag försöker att vara mig själv så mycket som det går faktiskt, och jag tycker själv att jag är som jag är i verkligheten. Klart att det är svårt att få grepp om hur en person är bara genom att läsa några rader om dagen vad personen skriver att den gör, men jag är i alla fall mig själv! Man behöver ju såklart tänka på vad man skriver i bloggen och hur man skriver det, för alla människor är ju olika och uppfattar såklart saker på olika sätt, och man vill ju inte ha några missförstånd.
Hur skulle du beskriva bloggen?
Svår fråga. Den är väl som de flesta andra tonåringarsbloggar, fast skillnaden är att det inte är så många tjejer som skejtar. Bloggen är som en dagbok, men samtidigt försöker jag inspirera genom bilder, outfits, citat och tankar.
Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
Jag står alltid för vad jag tycker och tänker, och skriver man någonting så får man ta konsekvenserna för det efteråt. Så jag tror faktiskt inte att jag ångrar någonting. Det enda skulle väl vara i så fall när man blickar tillbaka några år i bloggen och skrattar för sig själv och undrar hur man tänkte när man skrev eller la ut någon bild, haha.
<

Vad får vi inte läsa i din blogg?
I min blogg får ni nog läsa lite allt möjligt, jag har inget fast "tema" som jag går efter utan jag skriver om allt. Det beror på humör och känsla under vissa perioder. Ibland kan jag bli grymt målmedveten när det gäller träning, och då är det klart att det kommer upp lite mer om det, tips osv. Men det är som sagt allt mellan himmel och jord, bloggen är mångsidig!
Vad gör en bra blogg?
Jag tycker alltid att det är roligt med bloggare som har mycket bilder och videoinlägg, vilket jag tyvärr varit jättedålig på nu det senaste. Men det blir ändring på det inom kort! Jag tycker väl inte direkt att antalet läsare avgör om en blogg är bra eller inte, utan det handlar ju om hurvida man fastnar för bloggen. Och får man ut någonting av den eller blir inspirerad är det ju ett stort plus. Det behöver inte betyda att det är någon blogg med mycket läsare.
Berätta tre saker vi inte visste om dig?
Jag är verkligen inget änglabarn (som vissa av mina läsare tror), i alla fall inte när det gäller attityd mot mina föräldrar. Tyvärr får min kära mamma ofta ta mycket humörsvängningar från mig när saker i mitt liv inte går som jag vill. Och eftersom jag är kopia av min mamma så vet vi exakt vad som retar upp den andre.
Jag litar alldeles för lätt på personer och bryr mig alltid om andra mer än mig själv. Jag lägger ner mycket mer tid på att hjälpa andra med deras problem än att ta itu med mina egna.
Jag är fruktansvärt envis! Har jag bestämt mig för att jag skall klara av någonting så gör jag det!
Har du någon förebild inom bloggvärlden?
Det kan jag väl inte direkt påstå att jag har. Jag läser ingen "storblogg" dagligen för allting känns så tillgjort! Och med tillgjort så menar jag att om man har så många läsare som exempelvis Kissie har varje dag så har man rätt stora krav på sig. Det känns inte riktigt som att hon kan vara sig själv fullt ut då. Det känns mer som att man kommer in i en roll då på något sätt! Allt blir så ytligt. Men om jag ska välja någon så tycker jag att Fanny Lyckman är mycket inspirerande!
Vilka bloggar läser du själv?
Jag läser Fanny Lyckman, Angelica Blick och Andreas Wijk. För inspiration, jag kollar oftast endast på bilderna!
Och vilka läser du inte?
Jag läser inte de stora bloggarna för det blir ointressant. Det enda man ser är försök på perfektion och avundsjuka.
Varför ska man läsa din blogg?
Man skall läsa min blogg om man tycker att det jag skriver är intresant Jag tycker att det är jätteroligt att inspirera folk och att dela med mig av roliga händelser i mitt liv.

Rebeccas blogg hittar du här: http://nouw.com/R%C3%B6jarn