Veckans blogg - Petra Svanberg

Veckans blogg - Petra Svanberg

Hon beskriver sin blogg som personlig och aningen annorlunda. Och med bloggen vill hon visa att det är okej att ha sin egen stil och sina egna åsikter. Tjejen bakom Veckans blogg här på Nattstad är 16-åriga Petra Svanberg. Profile -

För den som inte läst din blogg, vem är Petra??Petra, eller jag, är en väldigt positiv tjej på 16 år som bor i en liten stad kallad Stenungsund en bit utanför Göteborg. Eftersom jag bara är 16 bast så går jag på gymnasiet där jag läser ekonomi med inriktning juridik. När jag inte är i skolan tränar jag mycket eftersom mitt mål är att gå ned till ett visst mått så att jag skall kunna få jobb (är nämligen modell hos Avenuemodeller) och när jag inte tränar för att gå ned i vikt så tränar jag handboll med mitt underbara lag. Så kort och gott, jag är en nästan alltid glad tjej som älskar skönhet och tränar mycket för att en dag kunna nå mitt mål att bli betald modell.
Hur kom det sig att du började blogga?
Jag började nog blogga för att jag ville få min syn på olika saker uppmärksammad och även kunna hjälpa andra med att känna sig mer trygga i att vara exakt den man vill vara/är. Det är lite som i skolan där man får höra att man alltid skall tänka ”outside the box”, men jag har aldrig ens hittat insidan på lådan utan det har alltid varit ett oändligt utrymme för mina tankar där det inte har funnits några väggar som har kunnat stänga dem inne och försökt hålla mig ”normal”. Jag vill därför visa med min blogg att det är helt okej att riva väggarna, att det inte är så farligt att ha egna tankar/en egenlivsstil.
Vad bloggar du om??
Jag bloggar mycket om vad som pågår i mitt liv just nu, så bloggen förändras mycket utifrån vad som händer från dag till dag. Men just nu handlar det mycket om mat, träning och tips för att hjälpa andra i situationer jag nyligen befunnit mig i. Men självklart bloggar jag mycket om smink och modetips, det är ju trots allt mitt stora intresse! Sen kan jag få spel ibland och blogga om något antagligen helt knasigt, men det är bara en del av min busiga sida ;)
Varför läser folk just din blogg tror du?
Jag tror (eller i alla fall hoppas) att folk läser min blogg för att jag inte försöker efterlikna någon annan utan är trygg med den jag är. Jag tror att det kan vara skönt att få lite annorlunda intryck, istället för det många andra bloggare ger och som man knappt kan skilja på eftersom att inlägg, åsikter och utseenden är ungefär samma och allt blandas ihop i huvudet. Så tack vare det tror jag att folk läser min blogg eftersom jag som sagt inte låter mig påverkas av hur alla andra ”skall vara” utan istället svingar jag i min egna lian och försöker att inte vara någon annan än den jag är, vilket kan inspirera andra att själva våga ta steget till en självständig personlighet.
Är det stor skillnad mellan bloggens Petra och verklighetens??
Själva grejen med min blogg är att det inte skall vara någon skillnad på blogg-Petra och verklighets-Petra utan den personen jag är i bloggen är jag också i verkligheten. Man säger ju att du är ditt varumärke 24/7. Så att vara dig själv i bloggen och samtidigt i verkligheten gör att du lägger ner mycket energi på att få fram det bästa av dig själv hela tiden.
Hur skulle du beskriva bloggen??
Jag skulle beskriva min blogg som väldigt personlig och aningen annorlunda eftersom den inte är speciellt lik de flesta andra där allt går ut på att vara tuff och börja inläggen med ”chachaa biitcheees”. Det är en snäll blogg! Bloggen har många lyckliga stunder och hjälper förhoppningsvis andra till lyckliga stunder, men allt är inte alltid lycklig utan ibland blir även jag irriterad och då får bloggläsarna även ta del av det. Så bloggen kan svänga hit och dit, det är som en bergochdalbana som aldrig slutar överraska.
 

Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand??
Jag kan inte komma på något speciellt jag har ångrat, men det har väl hänt att känslor har svämmat över och att jag har skrivit onödigt negativa saker i bloggen.
Vad får vi inte läsa i din blogg??
Det ni inte får läsa om i min blogg är åsikter som är till för att övertyga eller kan skada andra. Jag skriver aldrig ut åsikter med syfte att försöka övertyga andra om att så är det! Jag skriver om åsikter för att ge ett alternativt synsätt. Sedan finns det självklart saker som jag väljer att inte skriva om som till exempel relationer mellan pojkvän/kompisar ifall något skulle hända, eftersom att vissa delar i livet vill jag ha för mig själv. Jag menar det är ju inte direkt många som skulle går runt nakna på stan? Alla har vi något personligt.
Vad gör en bra blogg?
Jag tycker att en bra blogg skall vara personlig så att du kan förklara varför du väljer att läsa just den bloggen. Den skall också uppdateras ofta med variation i inläggen och helst minst en bild i varje inlägg. Jag tycker heller inte att en bra blogg uttrycker negativa åsikter som kan skada andra, eftersom det kan klassas som nätmobbning, något jag är totalt emot! Men det är också viktigt att man bloggar med hjärtat och inte bara lägger ut inlägg för utfyllnad utan en bra blogg görs när man läser något som personen har lagt ner tid och tanke att skriva om, då blir det oftast mer intressant.
Berätta tre saker vi inte visste om dig?
1. Jag får ofta höra att jag är ”smartare än jag ser ut”, vet dock inte om det är en komplimang eller diss? Men för er som vill veta gick jag faktiskt ut grundskolan med 275 poäng ;)
2. Jag må se ut som en supertjejjig tjej men jag är faktiskt ganska så pojkaktig och rentutav äcklig av mig. Jag rapar 24/7, gillar att brottas och kan gå ett bra tag utan att duscha (usch).
3. När jag går runt och är i mina egna tankar ser jag oftast otroligt sur ut, men det är inte med flit, det bara blir så. För jag är oftast glad, det räcker med att någon hejjar på mig så börjar jag le på direkten.
Har du någon förebild inom bloggvärlden?
Jag har ingen speciell förebild inom bloggvärlden som jag försöker efterlikna, dock måste jag erkänna att jag är väldigt impad av att de är så ambitiösa och får igenom sina drömmar, men om jag skall välja något som berör mig så måste jag välja Kenza. Hon är en storbloggare och när man har den positionen når man ut till väldigt många personer, och när hon då länkar till en blogg som handlar om ett hem för barn i Afrika blev jag väldigt rörd av att hon tog sin status och uppmärksammade något helt osjälviskt och med ett gott ändamål.
Vilka bloggar läser du själv?
Jag har min dagliga rutin där jag läser bloggar som Kissie, Kenza, Dessie, Gossips och så vidare, så att man hänger med i snacket och för att det har blivit en vana. Jag läser också många småbloggare, dels kompisar och även personer som är ganska så okända men driver väldigt personliga bloggar eftersom det är just det jag tycker är kul, att se saker ur andras perspektiv.
Och vilka läser du inte?
Jag vill inte peka ut någon speciell blogg, men jag undviker att läsa bloggar där bloggaren framställer sig själv som lite bättre än alla oss andra vilket inte är en tankegång jag är speciellt förtjust i. Sedan läser jag inte bloggar som försöker efterlikna andra eftersom det räcker ju med att man läser en sådan blogg så vet man hur alla andra skriver och tycker om modet.
Varför ska man läsa din blogg?
Man skall läsa min blogg för att man själv vill, inte för att alla andra gör det. Man skall också läsa den för att jag vill få ett litet leende på era läppar, hjälpa till med tips och självfallet svarar jag alltid på kommentarer i bloggen. Man ska även läsa den för att kunna jämföra sig med en person som lever ett normalt liv och inte överdriver med lögner utan istället så ska ni kunna relatera till mig. Och självklart skall ni läsa min blogg eftersom att den aldrig slutar överraska och något oväntat kan hända när som helst, vem gillar inte lite spänning här i livet?

http://nouw.com/petra.svanberg