Veckans blogg - Petra Gregersen

Veckans blogg - Petra Gregersen

Hon beskriver sig själv som konstnärlig, pysslig och full av drömmar. Tjejen bakom Veckans blogg här på Nattstad är 20-åriga Petra Gregersen. Profile -

För den som inte läst din blogg, vem är Petra?
Herregud vilken svår fråga. Jag tror inte att jag kan förklara vem jag är genom bara ett par meningar. Det tror jag egentligen inte att någon kan. Men jag kan i alla fall säga att jag är konstnärlig, pysslig, full av idéer, drömmar och tankar. Och om ni tycker att det låter intressant så tycker jag att ni ska ta en titt på min blogg och läsa mer!
Hur kom det sig att du började blogga?
Jag läser själv många bloggar. Mycket av inspirationen jag får när det gäller till exempel mitt ritande, kläder, mat och inredning är via bloggar och alla de snälla människor som delar med sig av sina kunskaper och det de gör. Så jag ville starta en egen blogg för att själv kunna bidra och inspirera andra så som så många har inspirerat mig!
Vad bloggar du om?
Jag bloggar om mitt liv och allt som hör till! Jag har alltid älskat att prata om saker jag brinner för så ni kommer få se mycket konst och pyssel, men också mycket vardag och påhitt! Jag tror att det är nu, från och med att man är 20 år och framåt som det kommer att hända mest i ens liv! Så det kommer säkert att bli intressant läsning!
Varför läser folk just din blogg tror du?
Jag tror att många läser min blogg för att de är intresserade av mina bilder och personen som ligger bakom dem. Jag själv läser konstbloggar för att jag tycker det är så kul att se vad som kommer här näst. Så jag tror att det mestadels är därför!
Är det stor skillnad mellan bloggens Petra och verklighetens?
Nej inte speciellt, jag försöker vara mig själv på bloggen och prata från hjärtat. Sen visar ju bloggen bara en liten del av mitt liv. Delen jag känner att jag vill dela med mig av. Man kan jämföra bloggen med en vän; för en vän berättar man saker som är värda att dela med sig av, inte hela sitt liv, men en stor del. Det är det jag gör på bloggen. Delar med mig av saker som jag tycker är värda att dela med sig av och saker som jag vill prata om.
Hur skulle du beskriva bloggen?
Jag skulle framförallt beskriva bloggen som en konstblogg, det är det jag vill koncentrera mig på mest eftersom det är ett av mina största intressen. Men det är också som en dagbok där jag berättar vad som händer mig. Jag vet inte vart mitt liv kommer att bära hän men jag vill kunna ha bloggen oavsett vart jag tar vägen!
Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
Eftersom Pepas är en nystartad blogg så har jag inte hunnit skriva något jag ångrar. Eller kanske inte hunnit ångra något av det jag skrivit (Mer än stavfel som jag snabbt har ändrat). Och sen är man ju bara en människa och människor ändrar sig och sin åsikt så även om man någon gång skulle ångra något av det man skrivit, så betyder det ju bara att man har ändrat sig. Man är inte den samma när man dör som man var när man föddes. Man ska inte gå och ångra saker utan sikta framåt. Om man ändrat sig på någon punkt är det ju bara att uppdatera och skriva hur man tycker nu istället!


Vad får vi inte läsa i din blogg?
Det vet inte ens jag i nuläget, eftersom bloggen kommer att ändra sig med mig. Jag vet inte vad jag kommer att få för mig att skriva om i framtiden, men jag kan säga vad ni just nu kommer läsa mer eller mindre om. Ni kommer få läsa mer om konst, tankar, mat, foto, och film. Ni kommer däremot få läsa mindre om, sport, rymdresor, matte och skvaller.
Vad gör en bra blogg?
Det är många saker som ska till för att göra en bra blogg, men framförallt tycker jag att innehållet, utseendet och ett spännande ämne är det viktigaste. Jag försöker skriva om saker som mina läsare kan vara intresserade av, eller i alla fall skriva så pass bra så att de kan läsa det ändå! Sen så gör bilder väldigt mycket för en blogg. Jag läser själv mestadels bloggar med mycket fina bilder, och om bilderna inte var intressanta brukar jag snabbt scrolla vidare. Så det tycker jag är väldigt viktigt. Det skadar ju inte att man har någon typ av riktlinjer på sin blogg så att läsarna vet vad de kan förvänta sig av bloggen. Sen tycker jag att helhetsintrycket av bloggens design gör mycket för hur man ska uppfatta det en bloggare delar med sig av. Det finns såklart mycket mer men detta är de viktigaste delarna enligt mig!
Berätta tre saker vi inte visste om dig?
Jag är svag för kakor och kostymdraman.
Jag skriver post-its för allt (antar att jag antingen har minne som en guldfisk eller inte orkar använda det).
Jag är också till hälften dansk!
Har du någon förebild inom bloggvärlden?
Jag har ingen förebild på det sättet. Jag ser saker i många bloggar som jag tycker om och blir inspirerad av, men jag skulle aldrig vilja vara just en viss person i bloggvärlden. Många som har förebilder gör ju allt för att bli precis som dem. Jag vill helst vara mig själv!
Vilka bloggar läser du själv?
Jag läser mycket konst- mode- och vintagebloggar. Konstbloggarna är väl ganska självklara eftersom det är ett av mina största intressen. Sen tycker jag att konst och mode är så starkt förknippat med varandra eftersom mode är en sorts konst som skapas genom skisser och mycket konst skapas med inspiration från mode. Vintage gillar jag för att jag är intresserad av hur det var förr. Inte just politik och krig, utan mest hur folk levde och vilka saker som var aktuella just då.
Och vilka läser du inte?
Jag läser väldigt få sportbloggar, eftersom det helt enkelt inte intresserar mig. Detsamma gäller träningsbloggar, men det är väl mest för att det har blivit så sjukt många sådana på sistone så att jag bara blir vimsig i huvudet och inte vet vad jag ska tro på för diet eller träning längre. Jag kör hellre mitt eget race i så fall!
Varför ska man läsa din blogg?
För att bli inspirerad!

Petras blogg hittar du här: http://nouw.com/pepas