Veckans blogg - Pappa P

Veckans blogg - Pappa P

Han bloggar om livet som pappa - men även om snowboardåkning och streetdance. Bakom Veckans blogg här på Nattstad hittar vi Pappa P. Profile -

För den som inte läst din blogg, vem är Pappa P?
Jag är en glad, social och impulsiv person som har lätt för att hoppa på det senaste av allt möjligt, intressen, prylar och mycket annat - så länge det verkar kul eller intressant. Gränserna är få, och jag gör vad många andra skulle dra sig för att göra.

Hur kom det sig att du började blogga?
Bloggat har jag gjort sedan 2009, och för mig var det ett bra sätt att skiva av mig på. Samtidigt blev det ett roligt sätt att spara minnen på, för att gå tillbaka och läsa vad man var med om, och hur man tänkte för ett år sedan.

Vad bloggar du om?
Mitt bloggande har varit ganska allmänt tidigare, men det var först i slutet av förra året som jag bestämde mig för att rikta mig mer mot föräldraskapet och mitt liv som pappa. Men för att det inte ska bli samma sak om och om igen, så skriver jag om lite annat med.

Varför läser folk just din blogg tror du?
Just för att den är så varierande. Ibland blir det ett videoinlägg, ibland är den en seriös och längre text, men samtidigt sparar jag inte in på bilder. Jag skriver ofta med glimten i ögat, och försöker bidra till en rolig läsning.

Hur skulle du beskriva bloggen?
Lättsam och underhållande. Ibland kanske till och med lärorik, och då syftar jag på de som ska bli föräldrar eller redan är. Det finns mycket att dela med sig av, som faktiskt kan vara bra att veta.

Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
Absolut! Ibland skriver jag av mig i stundens hetta, men med lite eftertänksamhet så skulle man kanske ha läst igenom det ett par gånger innan det publicerats, eller åtminstone låta känslorna kylas.

Vad får vi inte läsa i din blogg?
Jag vill säga provokation, men samtidigt är det svårt. Alla har olika åsikter, så det finns alltid en gruppering som tar illa vid sig. Men något som kanske kommer över detta på topplistan av vad ni inte får läsa, så skulle det vara ”Dagens outfit”.

Vad gör en bra blogg?
För mig är det vad jag själv försöker bidra med, att göra det så varierande som möjligt. Själv tröttnar jag snabbt på bloggar som inte tar ett steg utanför den röda tråd man klampar på. Sen är det självklart bilderna som gör en hel del. Visst är det mycket roligare att se, än att försöka föreställa sig. Så minst en bild per inlägg.


Foto: Mikaela Watsfeldt
http://mikaelawatsfeldt.com

Berätta tre saker vi inte visste om dig?
Jag samlade på kapsyler när jag var runt 7 år, och hade plastpåsar fulla i garderoberna. Fattar inte vad jag skulle med dem till, och de är inte direkt svåra att få tag på.
Jag hade Buffaloskor lite för länge efter att de gick från ”Ute-listan” till ”Mega Ultra-Ute” och vidare till ”Robinson Robban-Ute”, bara för att jag kände mig kort varje gång jag försökte köpa andra.
Jag har tatuerat en stjärna på mig själv i ljumsken/magen liggandes på ett köksbord.

?Vilka bloggar läser du själv? 
Även om vi är gifta och jag vet det mesta som kommer att skrivas, så läser jag frugans blogg. Men det är mest för att hon har ett underbart sätt att framföra sina åsikter i skrift.
Hugo Rosas är också en blogg jag läser, och det jag gillar med den är att han lägger energi på snygga bilder.
Tredje gången gillt är en riktigt bra pappablogg, och han bjuder verkligen på sig själv.
Bitterpappan är också en blogg som får mig att skratta ofta, och därför fortsätter jag att läsa.

Och vilka läser du inte? 
Nu låter det som att jag har hängt upp mig på detta, men åter igen, så är det bloggar som blir enformiga, och då tappar jag naturligt intresset. Jag skulle inte heller läsa en bra blogg som var helt utan bilder.

Varför ska man läsa din blogg?
Man ska läsa min blogg om man uppskattar precis vad som händer i en pappas vardag - inget förskönat och med en ärlighet som jag kanske skulle hålla för mig själv ibland - snowboardåkning, streetdance som börjar till våren igen och en massa annat.

Pappa P's blogg hittar du här: http://pappap.se/