Veckans blogg - Nordin & Weglin

De bestämde sig för att snurra skivor skulle bli deras grej. Sedan började de även blogga tillsammans. Bakom Veckans blogg här på Nattstad hittar vi DJ-tjejerna Josefin och Viktoria. Profile -

För den som inte läst er blogg, vilka är Nordin och Weglin?
Jadu vilka är vi...? Två glada brudar på 17 jordsnurr som kommer från en kommun som heter Ale. Det kanske inte ringer en klocka i allas huvud när vi säger Ale men det ligger en bit utanför Göteborg. Den enda gång vi inte är tillsammans är när vi är på toaletten (fast ibland är vi tillsammans där med haha) eller i skolan eftersom vi har valt skolor på olika sidor av stan. Vi är spontana och jordnära tjejer som älskar att ha kul. Sommaren 2011 bestämde vi oss för att snurra skivor skulle bli våran grej så vi tog kontakt med Svenska DJ-Skolan. Och här är vi idag tack vare våra underbara lärare som nu också är som en familj för oss.
Hur kom det sig att ni började blogga?
Bra fråga. Vi ville dela med oss av  våra upplevelser och tonårstankar.  Det hela började med att vi ville göra reklam för våra spelningar.  Men vi ville också ha ett ställe där vi kunde skriva av oss om allt som pågick i våra flickhuvuden.
Vad bloggar ni om?
Vi bloggar om allt mellan himmel och jord. Det kan vara alltifrån spelningar till deppiga söndagar och den fett tråkiga skolan. You name it, man kan alltså finna allt i denna blogg. Vi har inget speciellt ”tema” som vi går efter utan det vi känner för skriver vi. Nästan som en dagbok.
Varför läser folk just er blogg tror ni?
Dom är väl nyfikna på hur vi lever. Det var väl ganska otippat att just vi två från en så liten kommun som Ale skulle börja spela skivor. Men som sagt, ”with a lot of success comes a lot of negativity”. Det är inte bara positivt utan många försöker trycka ner oss. Men detta är en passion och det syns på sättet vi förmedlar och vi tror att de är därför folk läser. Dom har väl äntligen fattat hur mycket vi brinner för detta.
Hur kommer det sig att ni bloggar tillsammans?
Vi valde att göra denna resa tillsammans och därför blev det en självklarhet att vi startade bloggen tillsammans. Våra hjärnor funkar som bäst när dom jobbar tillsammans.
Hur skulle ni beskriva bloggen?
Spontan, ärlig och framför allt rolig!
Har ni någon gång skrivit något som ni ångrat i efterhand?
Eftersom vi inte har bloggat under en längre period så har vi nog aldrig skrivit något som vi i efterhand ångrat. Nu pratar vi för stunden men more to come. Vi vet aldrig vad som skrivs härnäst.
Vad får vi inte läsa i er blogg?
Konflikter och annat dylikt som inte andra personer har att göra med. Och familjen, kärleken och andra privata problem.Vad gör en bra blogg?
Vi tycker att en bra blogg ska innehålla intressanta grejer. Inte bara dagens outfit eller veckans blogg. Det ska vara spännande att följa bloggen och man ska också uppdatera regelbundet för det suger när man kommer hem och ska sätta sig och läsa bloggar så har dom inte uppdaterat... Provocerande bloggar är alltid kul att läsa, man kan ju få sig ett gott garv om hur vissa beter sig, men det är inget vi vill lägga energi på i denna blogg.
Berätta tre saker vi inte visste om er?
Haha, tre saker ni inte visste om Josefin kan exempelvis vara att hon är en fruktansvärd pluggis och hon går en tekniklinje vilket man kanske inte kan tro? Sedan är hon blondin ifrån början. Vicktoria är också en blondin i grunden. Hon kan inte titta på film med engelskt tal utan att det finns svensk text till, för då förstår hon ingenting. Hon bor i en härlig familj som älskar djur, de har tre hästar, två hundar och två katter.
Har ni någon förebild inom bloggvärlden?
Om jag var tvungen att ta någon så hade jag valt Paow eftersom hon alltid är ärlig. Hon är äkta och klankar oftast inte ner på folk som vissa andra bloggare kan göra. Vi spelade på Paows födelsedagsfest i Borås och då fick jag träffa henne i verkligheten och hon är lika ärlig och trevlig som på bloggen. Älskar att hon står upp för sig själv också! Vad tycker du Josefin? Jag har egentligen inte någon förebild inom bloggvärlden. Det finns många tjejer och killar som skriver jättebra inlägg men om jag skulle vara tvungen att välja någon så skulle det nog bli Kenza. Jag tycker
framförallt att hon är en sjukt vacker tjej och det kan vara intressant att få en glimt av hennes glamorösa vardag.
Vilka bloggar läser ni själva?
Vi är lite mainstream så vi kikar väl in lite då och då på bloggare så som Kissie, Dessie, Hugo Rosas, Paow, Kenza, alla dom där! Det händer även att vi läser olika modebloggar, till exempel Angelicka Blick och Elin Kling. Inspiration you know! Eftersom att blogga idag har blivit en stor trend så har vi även många kompisar som driver egna bloggar som vi följer. Att läsa bloggar har väl blivit lite som ett beroende. Det är så mycket som skrivs om dessa större bloggare så man vill ju hålla sig uppdaterad.
Och vilka läser ni inte?
Vi läser inte bloggar som bara skriver tråkiga saker, typ veckans blogg och bara dagens outfit. Det blir uttjatat efter ett tag. Inredningsbloggar och hästbloggar är inget vi brukar sitta och läsa heller. Inredning är inte våran grej riktigt eftersom vi fortfarande bor hemma, haha! Visst händer det.. Men inte ofta.
Varför ska man läsa er blogg?
Om man älskar musik och tonårstankar så har man hamnat på rätt plats. Vi vill att folk ska ta del av det vi gör och hoppas att ni gillar det!

Bloggen hittar ni här: http://nouw.com/nordin2weglin