Veckans blogg - Natalie

Veckans blogg - Natalie

Hon drömmer om att bli journalist och att jobba ett år på barnhem i Brasilien. Och hon bloggar för att få stopp på fördomar mot handikappade. Tjejen bakom Veckans blogg här på Nattstad är Natalie. Profile -

För den som inte läst din blogg, vem är Natalie?
Jag är en positiv och driven 16-åring med en CP-skada som brinner för att hjälpa folk. Jag vill visa folk att man kan göra vad som helst bara man tror på sig själv, vare sig man har ett handikapp eller inte. På fritiden gillar jag att vara med kompisar, shoppa, festa, skriva låtar och såklart blogga. Nästa år börjar jag i gymnasiet där jag ska gå sam/media då drömmen är att bli journalist på en tjejtidning. Jag är även modell ibland men satsar mest på bloggen då största drömmen är att vinna ett bloggpris och få stopp på alla fördomar mot handikappade.
Hur kom det sig att du började blogga?
Jag började blogga när jag var 13 år då jag var trött på att ingen handikappad syntes i media. Det började med att de som gick i min skola började läsa den och sa hur cool och stark jag var och mitt självförtroende byggdes upp. Men det var för två år sedan jaq satte igång på riktigt. Jag ville påverka med min blogg och visa att allt är möjligt bara man tror på sig själv, och ge folk mer förståelse och kunskap om handikappade.
Vad bloggar du om?
Jag bloggar mest om min vardag som CP-skadad tonårstjej men också om självkänsla, och så svarar jag på frågor angående mitt handikapp. Det kan hända att jag bloggar om mode, men inte så ofta eftersom jag inte vill bli sedd som en till modebloggare.
Varför läser folk just din blogg tror du?
Jag tror att min blogg utstrålar glädje och inspiration eftersom jag skämtar mycket, tar kort när jag ler och är allmänt positiv. Sedan sticker jag ut i bloggvärlden eftersom jag har ett handikapp och jag tror att folk tycker att det är intressant med en blogg utöver det vanliga. 
Är det stor skillnad mellan bloggens Natalie och verklighetens?
Jag tror inte att det är så stor skillnad mellan blogg Natalie och verklighetens för jag spelar inte en roll på bloggen. Jag är 150% äkta!
<

Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
Det var nog när jag var 14 år och skrev allt med H:n  och Z:an, det är lite pinsamt att läsa nu men annars ingenting. Jag står för det jag skriver.?
Vad får vi inte läsa i din blogg?
Ni får en touch av allt som händer i mitt liv, men inte till exempel om vänskapsproblem och inte så mycket om min familj och hur min biologiska pappa dog, det känns för privat och inget som jag vill dela med mig av.
Vad gör en bra blogg? 
En bra blogg enligt mig drivs av en jordnära person som bryr sig om sina läsare. Tyvärr tycker jag att storbloggare är dåliga på att tacka och föra dialog med sina läsare och bara bryr sig om kändisskapet. Sedan är bra bloggar de som har mycket  bilder och intressanta inlägg.
Berätta tre saker vi inte visste om dig?
Jag vill jobba på ett barnhem i Braslien i ett år när jag blir stor.
Jag hatar tårta.
Jag älskar mjölk.
Har du någon förebild inom bloggvärlden? 
Nja, jag inspireras av Tiepamandah för att hon är så sjukt gullig! Men någon riktig förebild har jag inte, vill bara blogga på mitt sätt och se var det tar mig. Oftast är det mina vänner och läsare som ger mig idéer till bloggen.
Vilka bloggar läser du själv?
Jag brukar läsa Kissies för att jag tycker att hon klär sig snyggt och Tiepamandahs såklart.
Och vilka läser du inte?
Paow och Dessies för de känns så ytliga.
Varför ska man läsa din blogg?
För att jag inte bloggar bara för att jag ska bli känd, utan för att jag vill hjälpa andra genom bloggen.
Hur skulle du beskriva bloggen?
En riktigt rosa blogg driven av en glad tjej som är sig själv trots sitt handikapp. En blogg som inspirerar till att få bättre självförtroende!?

Natalies blogg hittar du här:http://nouw.com/pinkies