Veckans blogg - Min kreativa syblogg

Hon har alltid älskat att pyssla och skapa. Och numer syr, stylar och ändrar hon sina kläder som hon vill. Tjejen bakom Veckans blogg här på Nattstad är 19-åriga Line. Profile -

För den som inte läst din blogg, vem är Line?
Jag är en tjej som precis har tagit studenten från Hvitfeldtska och som jobbar extra på SIBA Backaplan på helger och under sommaren. Just nu är jag inne i en period där min framtid känns ganska luddig, vilket är lite skrämmande. De största frågorna som surrar i huvudet just nu är om jag ska läsa Marknadskommunikation & PR på Göteborgs Universitet, IHM eller jobba några år. Det är stora och livsavgörande frågor! I övrigt så älskar jag att skapa, sy, pyssla, måla, teckna, åka inlines, rida samt att umgås med vänner och med min pojkvän. Jag ska inte ljuga eller undanhålla något, det blir en del festande också. En hel del. Intresset för mode och kläder är stort, och jag är så glad att jag fick min symaskin och provdocka, så att jag kan sy, ändra och styla mina kläder precis så som jag vill ha dem, utan att behöva spendera en förmögenhet! Jag blandar min stil med egensydda kläder, second hand, budgetplagg och fina märkesplagg. Enligt mig så blir det en perfekt blandning för att jag ska kunna uttrycka vem jag själv är genom mina klädval och skapa min egen stil.
Hur kom det sig att du började blogga?
Jag har faktiskt bloggat sedan 2004, tro det eller ej. Då handlade dock bloggen mer om tråkiga saker, så som "Idag var jag på Liseberg med den och den" och liknade. Mina bloggar har hetat allt från "Minlines" till "Jag_123" och till "Linili" som den heter nu. Denna bloggen har jag haft i ungefär två år, jag startade den när jag träffade min nuvarande pojkvän Rasmus, och har bloggat sedan dess. I början handlade bloggen om min vardag men sista året i gymnasiet så började den inriktas mer och mer på egensydda kläder och allt som är kreativt. För att överleva det sista året i skolan när vi blev överrösta med plugg så började jag att använda min symaskin mycket mer, som en slags meditation. Jag har alltid älskat att pyssla och skapa, och ut av detta kom en del klädesplagg som jag ville ha på ett visst sätt, vilket både bidrog till att jag klarade av skolan och fick en hel del nya plagg till riktigt bra priser. Att dela med sig av vad jag skapade kändes självklart för mig. Det finns inget roligare och mer uppmuntrande än när man får en kommentar på sin blogg om hur fint något man sytt är, eller när någon kommer fram på krogen och frågar vart man köpt ett klädesplagg och man får svara att man faktiskt sytt det själv. Tänk bara själva vetskapen om att man bär något helt unikt som ingen annan kan köpa. Det är oslagbart! När jag upptäckte att min blogg nästan bara handlade om sömnad och kreativitet så döpt jag om min blogg till "Min kreativa syblogg", eftersom det var precis vad den hade blivit. Det kändes riktigt gött att kunna nischa sin blogg till något man tycker är kul, och inte bara ha en vanlig tråkig blogg om vad man fikat ena dagen och shoppat den andra.
Vad bloggar du om?
Jag bloggar faktiskt en del om min vardag också, det är svårt att sy fem olika plagg om dagen för att kunna skriva fem olika inspirerande inlägg. Därför blandas bloggen med lite av vad jag gör på dagarna, tips om olika saker, guider till hur man t.ex. gör dip dye på shorts, mode, outfits, bilder på vad jag sytt eller stylat, vintageshopping, lite fest och vimmelbilder kan även slinka in ibland och ibland också en och annan teckning, tavla eller ett och annat modeporträtt (typ inspirationsbild till något jag vill sy som jag målat för hand eller i iPaden). Att fota och redigera bilder tycker jag också är kul, och det gör jag gärna med min systemkamera. Man kan säga att jag bloggar om sådant som jag själv gillar att läsa om i andras bloggar. Hellre många bilder och inte lika mycket text än tvärt om!
Varför läser folk just din blogg tror du?
Eftersom det inte finns sådär jättemånga bloggar som handlar om just hur man syr kläder eller hur man stylar om ett plagg så tror jag att många unga söker sig till min blogg just för att de vill bli inspirerade och också på grund av att de bloggar som finns ofta drivs av en lite äldre generation som förmodligen inte inspirerar på samma sätt. De saker jag syr eller gör är ofta sånt som är slutsålt i affärer eller som är allmänt dyrt eller svårt att få tag på.Vill jag ha något som jag inte kan få tag på så gör jag det själv helt enkelt! Jag tror att det finns många som hade velat ha samma möjlighet att göra detta, och som kanske faktiskt också blir inspirerade till att testa! 


 Till exempel så sydde jag en kjol som blev utsåld samma dag som den kom ut, en långkjol i transparent tyg som var lång där bak och kort där fram. Denna kjol ville många beställa av mig, men tyvärr hann jag inte med det. Därför har jag bestämt mig för att endast sy till mig själv, men också hjälpa andra att göra samma sak genom olika guider och sömnadsbeskrivningar.
Är det stor skillnad mellan bloggens Line och verklighetens?
Jag är mig själv i bloggen, men jag vill inte heller vara för personlig. Därför skriver jag kanske inte om jag är ledsen en viss dag och varför, men jag hittar absolut inte på någonting. Linili och Line är precis samma person. Dock så har jag tidigare skrivit inlägg om mitt förflutna som är otroligt personligt, men som jag ändå vill dela med mig av. Inlägg som handlar om hur det är att komma som en storstadstjej från Stockholm och flytta till en liten håla på landet i Skaraborg, hur man absolut inte får tro att man är något och hur man sedan ska få sota för det. Hur min räddning blev min flytt till Göteborg, en flytt från mobbing och svek, till äkta vänner och tillit. En dag ska jag skriva en bok om det, så då kan ni läsa den. Men än så länge så är det min blogg ni får underhålla er med!
Hur skulle du beskriva bloggen?
Mitt space där jag delar med mig av roliga, kreativa saker och där jag gärna tar emot tips och inspiration från andra. Ett ställe där jag kan uttrycka mina åsikter och publicera nästan precis vad jag vill. Rätt coolt egentligen. Älska Sveriges grundlagar.
Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
Nej, jag skriver aldrig skit eller skvaller min blogg, och jag tänker alltid igenom allt jag publicerar!Vad får vi inte läsa i din blogg? Skvaller, skitsnack, mobbing eller andra olämpliga saker. Vad gör en bra blogg? Bilder och ett skönt, avslappnat språk. Inför smileys-ikoner på Nattstad!! De gör allt för att förstärka vad man menar med en mening =)
Berätta tre saker vi inte visste om dig?
Jag bor i en egen lägenhet med tre rum och toalett ovanpå garaget hemma hos min mamma och låtsaspappa, min pojkvän är DJ och jag har alltid drömt om att bo i New York (mest på grund av att mamma gjorde det i min ålder).
Har du någon förebild inom bloggvärlden?
Kenza är snygg men rätt opersonlig. Den bästa bloggerskan som finns är Dollyblond AKA Styleways. Hon var och är en av mina största inspirationskällor och jag älskar både henne och hennes blogg. Är en riktig stalker av den. Fokis blogg gillar jag med, den är så gullig och har så himla fina bilder på massa god mat (jag älskar mat) och söta djur.
Vilka bloggar läser du själv?
Foki - Coolt att hon är kläddesigner, gillar bilderna och allt de äter. Haha! Kissie - Sjukt underhållande, det går inte att komma ifrån! Dollyblond/Styleways - Bäst helt enkelt. Style by Kling - Gillar hennes stil. Katrin Zytomierska - Hennes unge Ringo är ju helskön, sen skriver hon på ett kul sätt och man vill alltid börja med LCHF när man läst hennes blogg. Eller iallafall bli lite nyttigare. Jag menar, hur många kilon gick hon inte ned?! Duktigt att kunna bestämma sig för något och faktiskt genomföra det. Syklader - Kul med någon mer som syr.
Och vilka läser du inte?
Gaybloggen, falsksanning, Blondinbella, Dessie, Paow. Av en enkel anledning egentligen. De är tråkiga.
Varför ska man läsa din blogg?
För att bli inspirerad och för att få hjälp att hitta sin egna stil och våga se utanför ramarna. Stil är att själv bestämma vad som är trendigt. Man ska läsa min blogg om man vill läsa om något annat, om man är trött på vanliga bloggar som handlar om folks liv. Det bästa är väl egentligen att själv ta reda på varför man vill läsa min blogg. Genom att t.ex. klicka sig in på den och läsa, för att sedan avgöra vad man tycker. Välkomna!

Lines blogg hittar du här: nouw.com/linili