Veckans blogg - Malin Åsenlund

Veckans blogg - Malin Åsenlund

Hon beskriver sin blogg som hennes egna bebis. En bebis som hon tar hand om, uppdaterar regelbundet & älskar. Personen bakom veckans blogg är Malin och hon bloggar om allt mellan träning och mode. Profile -

För den som inte läst din blogg, vem är Malin?
Malin Åsenlund kommer ifrån Falun, som ligger i Dalarna. Jag pluggar just nu tredje och sista året på gymnasiet. På fritiden hänger jag med vänner, fikar, shoppar, umgås med min pojkvän och hänger även en hel del på gymmet. Dessutom spenderar jag mycket tid framför datorn där jag gör inlägg till bloggen.

Hur kom det sig att du började blogga?
Jag började blogga för att jag älskar att skriva. När jag var yngre skrev jag mer privata inlägg om min vardag. Sedan blev det mer fokus på träning och mode som genom åren har blivit ett stort intresse. Under tiden jag bloggat har även mitt intresse för foto blivit större. Tillslut så har min blogg blivit en mix med texter, foto och mode.

Vad bloggar du om?
Som sagt så skriver jag väldigt mycket om kläder där jag visar mina senaste inköp, mina favoriter just nu, olika kollektioner som är på g. Jag har även ett intresse för skönhet och smink så det kommer en hel del tips om det också. Jag har ett youtube konto där jag slänger in lite videos då och då och en del kommer även ut på bloggen. Jag tränar en hel del också så en del träningstips och nyttiga recept finns också på bloggen. Sedan så försöker jag få med en del av mitt personliga liv utan bli för privat. Mest för att jag vill lägga fokus på mina intressen och inte på mitt privatliv.


Varför läser folk just din blogg tror du?
Jag tror att folk läser min blogg dels för att jag försöker uppdatera min blogg med jämna mellanrum, om man inte uppdaterar på flera dagar så tror jag att folk tröttnar och inte orkar gå in igen. Sedan så försöker jag variera inläggen väldigt mycket för att man inte ska tröttna. Om jag har skrivit om träning till exempel försöker jag få in ett inlägg om skönhet och efter det en outfit osv. Sedan så har jag en stilren blogg med bilder av bra kvalité.

Är det stor skillnad mellan bloggens Malin och verklighetens?
Ja, så är det nog. På bloggen är jag ganska ytlig och skriver om snyggaste klänningen på oscarsgalan och i verkligheten så gråter jag åt reklamfilmer. Jag är väldigt känslosam i verkligheten medan jag är stenhård på bloggen. Jag tror att det har blivit lite som en frizon där jag inte behöver vara så känslig och där jag få vara glad och må bra. Vilket man verkligen inte gör i verkligheten men mår jag dåligt så väljer jag att inte skriva ut det och sedan skriva när jag mår bra igen.

Hur skulle du beskriva bloggen?
Bloggen är min bebis och jag bär den jämt med mig. Jag ser när folk kollar på mig på stan eller när man folk kommer fram och berömmer bloggen, så den följer alltid med mig i tankarna. Den betyder så mycket för mig. Bloggandet har blivit en del av mitt liv.

Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
Absolut. Men man lär sig som tur är. När jag var ca 16 år tog det slut med min första kärlek och då skrev jag väldigt mycket. En hjärtekrossad tonårstjej kan skriva väldigt mycket privata saker som kanske inte folk behöver ha reda på, men nu har jag lärt mig det och nu är jag väldigt privat med mitt förhållande.

Vad får vi inte läsa i din blogg?
Jag har träffat min kille sen i somras och det är först nu jag har börjat nämnt honom, så det är jag väldigt försiktig med. Egentligen vet jag inte varför för jag är ju stolt över oss och vårt förhållande. Samtidigt tycker jag helt enkelt att det är mysigt att ha det för oss själva, hela världen behöver inte läsa om oss. Sedan så skriver jag sällan om mina sjukdomar. Jag har två stycken men har bara skrivit om en då den andra känns för privat och det är bara något mina närmsta vet om. Jag skulle heller inte skriva något privat om mina nära och kära.

Vad gör en bra blogg?
Uppdaterar regelbundet, bra bildkvalité på bilderna och helst stora bilder. Om man vill skriva så ska man se till att skriva bra dvs inte stava fel osv. En stilren design utan en massa kladd skapar en bra blogg.

Berätta tre saker vi inte visste om dig?
Jag är både blyg och utåtriktad beroende på hur folk är mot mig. Om någon är blyg mot mig blir jag utåtriktad och vice versa. Jag är pedant, jag måste ha städat och organiserat i mitt rum och i lådor. Jag är också en riktig humörmänniska. Har jag inte ätit på länge blir jag riktigt arg och grinig, så fort jag äter något blir jag glad och börjar kvittra igen!

Har du någon förebild inom bloggvärlden?
Det är helt klart Sofie Fahrman och Sincerely Jules. Två tjejer som är väldigt modemedvetna och duktiga på det dom gör.

Vilka bloggar läser du själv?
De tjejer jag nämnde ovan, Shopping&Fashion, Fashionink.se och alexandrastyle.blogg.se. Det blir mycket modebloggar men jag älskar det!

Och vilka läser du inte?
Oj, jag klickar inte in på bloggar som enbart skriver om sitt liv, det som intresserar mig är att människor gör det dom brinner för och det dom är duktiga på. Inte enbart hur det var på jobbet eller att dom ska äta lasange till middag.

Varför ska man läsa din blogg?
Jag tycker att man ska läsa min blogg för att jag vill inspirera folk med mode, skönhet och träning. Jag varierar som sagt väldigt mycket och uppdaterar regelbundet. Jag har bra kvalité på bilder och gör kollage som jag har lagt ner tid på.

Läs Malins blogg här: nouw.com/malinasenlund