Veckans blogg - Lovisa Briggert

Hon växte upp i Stockholm, började blogga för att det verkade roligt och driver nu en blogg om livets alla delar. Veckans blogg här på Nattstad är Lovisa Briggert. Profile -

För den som inte läst din blogg, vem är Lovisa?
Jag är en livsglad tjej som föddes på söder i Stockholm men växte upp på västkusten i Varberg. Jag älskar att ha saker på gång och jag kan inte lämna en minut till spillo. Jag vill hinna med att ha roligt och jag vill umgås med vänner och göra det som jag själv mår bra av, saker som att unna mig själv något extra och allmänt ha roligt. Jag fokuserar på skolan och jag drömmer om att sluta upp som en framgångsrik designer som har ett eget märke och en modern butik utmed Östermalms gator.

Hur kom det sig att du började blogga?
Jag började blogga för drygt ett år sedan eftersom att jag kände att jag ville göra något som jag verkligen brann för. Något som var mitt eget och något som jag själv kunde uttrycka mig i. Ända sedan jag började läsa har jag läst olika bloggar och jag tror även att det var det som väckte mitt intresse för att just själv starta en egen blogg.

Vad bloggar du om?
Jag bloggar om saker som intresserar mig och saker som jag dagligen funderar över eller lägger märke till. Det kan vara allt från politik, till kläder och trender, tips, tankar och samhället i sig. Jag skriver helt enkelt om det som jag tycker är värt att ta upp och det som jag tror att andra även är intresserade att läsa om.

Varför läser folk just din blogg, tror du?
Oj, vilken svår fråga. Det är faktiskt inget jag riktigt funderat över, men jag hoppas givetvis att folk läser min blogg för att de tycker den är bra och för att de tycker att jag gör bra inlägg. De bloggar som jag själv läser, läser jag för att jag tycker att självaste bloggen och den som skriver på bloggen är intressant och kanske är det också därför som folk har valt att läsa min blogg.

Är det stor skillnad mellan bloggens Lovisa och verklighetens?
Nej, inte om jag skulle få svara själv. I bloggen skriver jag nämligen endast om sådant som jag tycker är intressant och jag försöker alltid förmedla mig själv i det jag skriver. Dock så är det ju inte möjligt att visa upp alla delar av mig själv i min blogg vilket då gör så att det som står bara är en del av den jag är.

Hur skulle du beskriva bloggen?
Om jag skulle beskriva min blogg skulle jag nog säga att den är väl genomtänkt och består av saker som i allmänhet kretsar kring andra människor. Saker som kläder, träning, trender, dagliga frågor skönhet och mig själv.

Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
Nej, faktiskt inte. Jag publicerar aldrig ett inlägg om jag inte är nöjd med det och jag tänker ofta igenom vad jag tycker är okej att lägga ut för att vara säker på att jag inte lägger ut något som jag sedan kommer att ångra. Det finns däremot inlägg som jag är mindre nöjd med, men som sagt inget som jag verkligen ångrar att jag har publicerat.

Vad får vi inte läsa i din blogg?
Saker som rör mig privat eller saker som jag helt enkelt inte vill att människor runt omkring mig ska veta. Jag skriver heller inte ut saker som jag vet kan påverka andra människor negativt, utan jag försöker istället att få alla som läser min blogg att känna sig hemma med det de läser.

Vad gör en bra blogg?
En bra blogg tycker jag personligen är en blogg med både text och bilder i bra kvalité där utbudet på inläggen är stort. Dessutom tycker jag att en bra blogg ska ha variation på inläggen och både ge tips, tankar och åsikter och dessutom ge ut en personlighet i inläggen.

Berätta tre saker vi inte visste om dig.
Jag är väldigt pedantisk av mig, vilket jag nog har fått från min mamma, haha! Jag älskar att ha saker i kontroll och jag blir alltid väldigt stressad om det är stökigt omkring mig och jag inte vet var saker och ting är.

Att jag är vegetarian är det nog heller inte så många som vet. I hela mitt liv har jag nämligen vart kräsen mot kött, fisk och skaldjur men det var inte förrän drygt två år sedan som jag verkligen blev vegetarian.

Jag har en stark rädsla för att åka bergochdalbanor och de gånger jag testat har jag rent av fyllts utav panik. Jag blir alltid den som istället får stå och hålla väskor när de andra åker.

Har du någon förebild inom bloggvärlden?
Jag skulle nog faktiskt säga Blondinbella och Kenza då jag är enormt imponerad över hur de lyckats bygga upp så stora bloggar som de sedan använt sig av för att skapa egna företag/märken som de sedan kan utveckla till något större.

Vilka bloggar läser du själv och vilka läser du inte?
Jag läser enormt många bloggar, ungefär 50 stycken tror jag. De flesta bloggarna är modebloggar men några är även vänners bloggar och andra personer som jag tycker är intressanta – har en intressant vardag. Några av dessa är Nicole Falcianis blogg, Chloé Shutermans, Molly Rustas´s, Josefin Dahlbergs och Michaela Fornis.

Varför ska man läsa din blogg?
Jag lägger ner väldigt mycket tid på min blogg och försöker göra varje inlägg så bra som möjligt. Jag fotar mycket för att få bra bilder och jag tar upp mycket saker som säkert intresserar många. Jag försöker helt enkelt forma min blogg till den blogg som jag själv vill läsa och förhoppningsvis så är det fler som gillar samma typer av bloggar som mig och därmed tycker min blogg är intressant.

Besök hennes blogg här: nouw.com/lovisabriggert