Veckans blogg - Linnea Stridh

Veckans blogg - Linnea Stridh

​Hon sprider inspiration, tycker att alla bloggare borde hitta sin egna nisch och har alltid älskat att vara kreativ. Veckans blogg här på Nattstad är 20-åriga Linnea Stridh. Profile -

För den som inte läst din blogg, vem är Linnea?
Hon är en sprallig, fundersam & glad tjej på 20 år, älskar när det händer saker runt sig och är väldigt social. Umgås med 8 härliga tjejer som hon omöjligt kan vara utan och har en unik pojkvän med det lika unika namnet Quintus. Bor i en lagom liten stad där hon drömmer om att någon gång flytta till Göteborg och där få inreda sitt alldeles egna place. Är tidsoptimist och blir lätt rastlös, har ni mer frågor så är det bara att fråga, det gör henne glad!

Hur kom det sig att du började blogga?
Det känns som det var tusen år sedan jag började blogga. Var ju i ropet då ''alla'' bloggade och eftersom jag alltid älskat att skriva och vara kreativ så tyckte jag det var kul med ett nytt sätt att kunna uttrycka sig på. Så här efter några blogg-år är verkligen roligt att kolla tillbaka i arkivet, se hur man utvecklats som person, vad som hänt i livet och hur saker och ting förändras, det är då man inser vilken resa livet är och blir lycklig för allt fint man upplevt.

Vad bloggar du om?
Allt mellan himmel och jord! Jag följer ingen speciell mall utan kör på det jag känner för just i stunden. En blogg handlar om ögonblick, om att lyckas fånga "momentsen", det ska kännas spontant och naturligt. Ibland känner jag för att skriva av mig och helt plötsligt kommer ett inlägg om livets alla tankar. Nästa stund är jag ute och dansar med mina tjejkompisar hela natten och vill dela med mig av livets ljusa & glada sida!

Varför läser folk just din blogg, tror du?
Oj vilken svår fråga, jag hoppas så klart det är för att de tycker jag gör ett bra jobb. Att jag glädjer och inspirerar och att man kikar in på min blogg och får ut något utav det, inte bara 'för att''. Det finns inget bättre än när man får värmande ord eller fina komplimanger tillbaka av läsare, speciellt när det handlar om personliga saker och man förstår att det verkligen finns de som läser bloggen för att få råd & stöd, främst kanske inom mode och kläder men även på en mer privat front. När jag får någon till att må lite bättre får det mig själv att må bra.

Är det stor skillnad mellan bloggens Linnea och verklighetens?
Både ja och nej faktiskt. Själva personligheten är det ingen skillnad på skulle jag vilja säga, jag är mer eller mindre mig själv hela tiden. Det spelar ingen roll om du känt mig i 5 år eller 5 minuter, jag är samma person oavsett. Däremot tror jag det är lätt att man får en ''fel bild'' utav bloggares liv. Jag har medvetet valt att ha en positiv blogg där jag skriver och publicerar ljusglimtar ur min vardag. Det kanske ser ut som att mitt liv stundtals är en enda stor fest med party, cafe latte & det perfekta kärlekslivet, men alla vet väl (förhoppningsvis) att det inte existerar några felfria människor eller perfekta liv. Jag har ju självklart, precis som alla andra, perioder i livet då allt inte är så härligt uppåt, bara det att jag valt att inte dela med mig utav just den biten på min blogg. Men snälla, glöm aldrig att absolut ingens liv är perfekt och det alltid finns minst två sidor utav allt.

Hur skulle du beskriva bloggen?
Som en påse "Gott & Blandat"… en salig blandning utav färg, form och smak, lite sött och lite salt! Du hittar allt ifrån resor, outfits och tips till inspirerande bilder, tankar och färgglada collage. Ja, den innehåller helt enkelt det mesta och bäst av allt, liksom i godispåsen, hittar man förhoppningsvis något som faller alla i smaken. Är det sedan någon godbit ni läsare saknar är det bara att hojta till, ibland fastnar man i gamla vanor och drabbas utav lite idétorka, då är det uppskattat att höra ifrån er vad ni gillar!

Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
Inte vad jag kommer på faktiskt, åtminstone inte i den här bloggen. Däremot hade jag ochmina bästisar en hemlig blogg för x antal år sedan, ett sätt för oss att hålla kontakten och uppdatera varandra oavsett vart i världen vi befann oss, vilket vi tyckte var en väldigt bra och smart ide! Dessvärre kom bloggen ut och då var det inte riktigt lika roligt längre. Vi har sen dess skrattat gott åt detta många gånger men samtidigt fått oss en tankeställare om att man bör tänka noga på både vad och hur man skriver innan man publicerar det.

Vad får vi inte läsa i din blogg?
Som jag nämnde tidigare har jag valt att inte lämna ut mina personliga ''problem''. Inte för att jag vill dölja att jag har några, utan snarare för jag anser att det är något som är min ensak, plus att jag själv föredrar positivt givande bloggar, vem vill läsa om en massa tråkigheter? För utom det skulle jag nog vilja påstå att ni får ta del utav det mesta som händer i min livliga vardag, festligheter, kompisar, kärlek, träning & allt där till!

Vad gör en bra blogg?
En bra blogg är som en snygg klädstil… Man måste hitta sin egna nisch, detaljer är viktiga och det ska vara noga genomtänkt. Täta uppdateringar är också viktigt, (en punkt jag jobbar på att förbättra… haha). Föredrar själv kvalitet före kvantitet, och skulle aldrig lägga ut en bild eller ett inlägg som jag inte själv vore nöjd med enbart för att göra mer inlägg om dagen. Sist men inte minst, bilderna! Jag är väl medveten om att det är bilden som fångar intresset och utefter det väljer man att läsa texten eller inte. En bra blogg är varierande, stilren & unik, ett ställe där man kan bli inspirerad på helt enkelt, precis som en snygg klädstil!

Berätta tre saker vi inte visste om dig.
1. Det är aldrig någon som vill dela säng med mig då jag vrider och vänder mig hela natten, breder ut mig, tar allt täcke osv. Standardkommentar jag alltid får höra: Jag vill inte sova bredvid Linnea!!! (Stackars Quintus, min pojkvän, som inte har något val…)

2. För några år sedan tackade jag nej till en EM-biljett i discodans, en upplevelse få förunnat, något jag ångrar nu i efterhand (tyckte inte man hade på EM att göra om man "bara" var rankad sjua i Sverige).

3.Jag har i princip''alltid'' haft förhållanden och inte varit singel under de senaste 7 åren.

Har du någon förebild inom bloggvärlden?
Ingen någon specifik, men det finns endel favoriter. Har under åren hittat några duktiga tjejer "där ute" som verkligen kan det där med att inspirera! Blir djupt imponerad utav dem som får till det hela vägen med form, design och grafik, you go girls!

Vilka bloggar läser du själv och vilka läser du inte?
Jag är ingen person som läser de ''typiska'' bloggarna så som Kissie, Kenza, osv. Jag föredrar mindre och personliga bloggar. Tycker det är mycket trevligare att hitta en blogg som man verkligen fastnar för och läser för dess innehåll, inte bara för den är en känd ''topblogg''.

Varför ska man läsa din blogg?
Jag tror på att delad glädje är dubbel glädje. Med min blogg vill jag förmedla en känsla, ett ögonblick… vill kunna få andra där ute att se vår fantastiska värld genom mina ögon och på så vis boosta dem med massa skön energi. Spelar ingen roll om det är ett klädtips eller en tanke jag delar med mig utav, bara det träffar rätt. Att jag med med så små medel som ett par ord och en bild, kan förmedla så mycket till så många tycker jag är helt fantastiskt. Genom bloggen vill jag fortsätta dela med mig av min vardagsglädje och hoppas även sprida den till allt fler där ute som behöver lite solsken. Jag själv då??? Mitt solsken får jag ju bland annat och såklart utav att se alla ni som klickar in er här dagligen, hoppas ni fortsätter med det!

Besök henne blogg här: http://nouw.com/linneastridh