Veckans blogg - Life in words

Veckans blogg - Life in words

Hon bloggar inte om för personliga saker men delar gärna med sig av musik- och modetips. Tjejen bakom Veckans blogg här på Nattstad är 19-åriga Micaela. Profile -

För den som inte läst din blogg, vem är Micaela?
Jag är en 19-årig tjej från en liten småstadsort som arbetar mig uppåt. Jag bor för närvarande i Örebro där jag pluggar till byggingenjör. Jag är en målinriktad, envis person som gillar att utsätta sig för utmaningar. Jag älskar allt som har med kläder, smink och framförallt skor att göra. ”The typical girl” skulle man kunna uttrycka det som.
Hur kom det sig att du började blogga?
Bloggen startades först ihop med en tjejkompis, vilket vi gjorde som en kul grej. Men efter några månader valde vi att blogga på egna håll. Jag fortsatte dock på denna domän och gjorde den till min. En blogg har det som inte Facebook eller Instagram kan erbjuda – texter och bilder i ett som folk kan välja om de vill läsa om eller ej.
Vad bloggar du om?
Mitt liv i stort sett. Vad som händer i min vardag och på helgerna, som oftast spenderas med mina fina vänner – som kan vara allt från mysiga middagar till galna utekvällar. Det slinker även in lite musik- och mode tips här och var.
Varför läser folk just din blogg tror du?
Jag har inte en aning faktiskt.
Är det stor skillnad mellan bloggens Micaela och verklighetens?
Nej, det skulle jag inte påstå. Kan hända att jag är en aning ”skönare” i verkligheten, haha. Jag använder ett välstrukturerat språk i bloggen som jag knappast använder i verkligheten. Där blandas både slanguttryck och svordomar.
Hur skulle du beskriva bloggen?
Välformad och ren, nästan lite för ren kan jag tycka. Ett inlägg skrivs inte på fem röda, utan det kan ta ett tag för mig att komma på hur jag vill formulera mig så att det ser bra ut.
Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
Nej, jag är noga med vad jag skriver i bloggen. Jag delar inte med mig av allt för personliga saker.
<

Vad får vi inte läsa i din blogg?
Personliga saker, så som kärlek eller problem. Inte heller mina åsikter och kommentarer om saker och ting, det håller jag för mig själv. Då blir alla inklusive jag nöjd.
Vad gör en bra blogg?
Delar med sig av mycket bilder och varierar i sitt skrivande. Ett plus är om lite humor är inblandat som får läsaren att dra på smilbanden. Även inspiration är välkommet så som skönhetstips och outfits.
Berätta tre saker vi inte visste om dig?
Jag har ett grönt och ett brunt öga.
Lider av någonting mellan perfektionist och tvångsbeteende, helst ska allting vara välplanerat och strukturerat.
Tro det eller ej, men jag är oerhört fascinerad av flygplan.
Har du någon förebild inom bloggvärlden?
Det är väl i så fall de som tagit sig från en i mängden, till ett namn. De ska självklart ha jobbat sig upp,och inte fått det levererat via kändisförhållande eller liknande.
Vilka bloggar läser du själv? 
Isabelle Strömberg och Kenza. I första hand för att leta inspiration, men mitt intresse finns även för att deras personlighet inte verkar skilja sig så mycket från blogg och verklighet. Jag läser självklart mina vänners bloggar också, helt klart för att jag är nyfiken och undrar vad de sysslar med då vi inte bor på samma ort längre.
Och vilka läser du inte? 
Kissie eller Paow. De är för mycket drama queens och inget som intresserar mig. Inte heller bloggar som b-kändisar driver, dvs ”big-brother”- eller ”ensam mamma söker”-medlemmar.
Varför ska man läsa din blogg?
För att ta del av min färd från en näst intill namnlös ort, till en så småningom storstadstjej med stora mål och höga värderingar. För att bevisa att livet inte kommer levererat till en, utan att man själv får jobba sig upp till livet man vill leva. Och framförallt, att motgång leder till framgång. 

Micaelas blogg hittar du här:
http://nouw.com/lifeinwords