Veckans blogg - Johanna Ågren

Hon älskar resor, foto och mode - har ett eget företag och beundrar Blondinbella. Tjejen bakom Veckans blogg här på Nattstad är Johanna Ågren från Göteborg. Profile -

För den som inte läst din blogg, vem är Johanna? 
En spontan och ärlig människa som älskar resor, foto och mode. Jag driver mitt eget företag www.furgie.se och min Instagram Johannaday med över 70.000 följare. Utöver det håller jag på mycket med hästar, mest
inom utbildning av unghästar. Jag bor med min pojkvän som jag har vart tillsammans med i 2,5 år.
Hur kom det sig att du började blogga?
Det var ett perfekt sätt för mig att kombinera alla mina hobbys på, samtidigt som man når ut och kan inspirera andra.
Vad bloggar du om?
Jag bloggar om träning, hälsa, hästar, mode, foto, resor - ja om lite allt möjligt helt enkelt. Jag hoppas att de flesta kan hitta något som intresserar dem i min blogg. Jag vill att min blogg skall vara en inspirationskälla där man kan klicka sig in när man är lite nere och kanske komma på bättre tankar.
Varför läser folk just din blogg tror du?
Jag tror de läser den för att jag försöker hålla uppe både kvaliteten och kvantiteten, alltså vad gäller uppdateringar, foton och textinnehåll. Jag hoppas folk blir inspirerade och mår bra när de läser min blogg och att det är därför som de klickar in även nästa dag.
Är det stor skillnad mellan bloggens Johanna och verklighetens?
Nej, det skulle jag inte påstå. Jag är precis samma person i bloggvärlden som i det verkliga livet. Jag kan ibland tycka att det är lättare att beskriva och uttrycka mig i text så jag tror att folk kan få en uppfattning om min personlighet nästan lika bra genom bloggen som genom en fika på stan. Och det är en del av min blogg, den är personlig men inte privat.
Hur skulle du beskriva bloggen?
Som en färgglad och personlig plats där man kan hitta motivation och lite extra ork i vardagen. En plats där varje besökare och kommentar tas emot med tacksamhet, en plats där alla är välkomna.
Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
Inte något specifikt som jag kan komma på, det har hänt att jag raderat inlägg någon dag efter men inget som jag fått ångest eller mått dåligt över.

Vad får vi inte läsa i din blogg?
Ni får läsa personliga saker men INTE privata, som till exempel problem som rör mina nära och kära. Ni kan få läsa att jag har en dålig och förjävlig dag, men kanske inte alltid varför. Jag skulle aldrig skriva ut personliga påhopp, hänga ut eller mobba någon, vare sig över nätet eller i verkligheten. Jag använder mig helt enkelt av sunt förnuft när jag bloggar och det tycker jag faktiskt fler borde ägna sig åt.
Vad gör en bra blogg?
Uppdatering, bra kvalitet på bilder och att kunna se och lära känna en personlighet bakom orden. Man vill bli beroende av att läsa, klicka sig in både morgon och kväll automatiskt, och veta att det finns något nytt läsvärt som ligger och väntar.
Berätta tre saker vi inte visste om dig?
Jag vill skaffa barn snart.
Jag har bott och arbetat i London.
Jag är extremt rädd för döden, sjukdomar och att det skall hända någon i min närhet något.
Har du någon förebild inom bloggvärlden?
Ja massor. En av dem är Blondinbella.
Vilka bloggar läser du själv? 
Bloggar jag läser så gott som dagligen är Blondinbella.se, Linnolsson.se, Tyrashastar.se, och Nellieberntsson.se. Alla har balla och drivna personligheter vilket bidrar till en bra och företagsam blogg. Dessutom har de blandad
uppdatering; ena stunden pimplas det vin på lyxrestaurang, nästa mockas de hästskit. Hästbloggar är ofta bra, de är inte rädda att få lite skit under naglarna och vana att stå upp för sig själva. I stall är det precis som på nätet, mycket jäkla skitsnack.
Och vilka läser du inte?
Jag kan tänka mig att läsa de flesta bloggar och är öppen för förslag. Bloggar jag inte läser är de som bara uppdaterar med mobilen när de får en sekund över, eller de bloggare som älskar att provocera, hitta på lögner och lever i en fläckfri bubbla. Jag gillar inte bloggar där författaren klagar och klankar ner på både sig själv och andra för att få uppmärksamhet.
Varför ska man läsa din blogg?
För  att jag tillsammans med mina läsare bygger en bra och kreativ blogg. Jag tar till mig av vad du som läsare tänker eller tycker.  Jag delar med mig av mycket och lägger ner tid och kärlek på bloggen för att ni skall känna er väl mottagna när ni klickar er in.

Johannas blogg hittar du här: http://nouw.com/johannaday