Veckans blogg - Ina Jensen

Hon bor i London, beskriver sig som en småförvirrad optimist och hatar att förlora. Tjejen bakom Veckans blogg här på Nattstad är 25-åriga Ina Jensen. Profile -

För den som inte läst din blogg, vem är Ina?
En 25 år gammal Stockholmare som bott i London i fem år och skriver om vardagslivet här! I kort är jag väl en ganska känslosam, småförvirrad och väldigt kärleksfull optimist som är mitt i processen att bli vuxen på riktigt och försöka reda ut någon slags framtid.
Hur kom det sig att du började blogga?
Jag har bloggat lite från och till sedan urminnes tider, typ, men sedan jag flyttade till London har det varit ett roligt sätt att hålla kompisar och familj uppdaterade om hur jag lever här. Det är ju extra kul när man har lite av en nisch!
Vad bloggar du om?
Mest om mitt liv och vad jag gör, men också mycket om tankar som snurrar i huvudet, det tycker jag egentligen är roligast att skriva om! Det blir en del reflektioner om just landet jag bor i nu och en hel del kontraster mellan lättsamma saker som kläder, mat och vardagen, och betydligt personligare saker. Jag använder den också som ett utlopp för ett litet latent skrivintresse som jag inte riktigt vet vad jag ska göra av annars, provar mig fram och liksom undersöker hur jag trivs med att skriva, vilken ton som passar mig och förmedlar det jag vill säga och så!
Varför läser folk just din blogg tror du?
Många är ju som sagt vänner och familj som tycker att det är intressant att läsa eftersom jag bor utomlands, men jag vill gärna tro att de som ramlar in som inte känner mig helt enkelt tycker att jag har någonting intressant att säga. Jag försöker att vara personlig, som sagt, och det tror jag kan vara intressant!
Är det stor skillnad mellan bloggens Ina och verklighetens?
Nej, de är nog väldigt nära inpå varandra, kanske lite för nära nästan! Läser man bloggen så tror jag att det framgår ganska tydligt vem jag är och vilka värderingar jag har.
Hur skulle du beskriva bloggen?
Framför allt som personlig, faktiskt. Jag försöker väl hålla tonen lätt för det mesta men det är som sagt också en urladdning för spontana tankar och då blir det ju inte alltid så censurerat, så någon slags balans mellan de två helt enkelt!
Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
Jo det har väl hänt, när någonting bara har kommit ut i ett känsloladdat ögonblick och man sedan i efterhand har känt att det kanske hade varit en bra idé att tänka igenom det lite – Jag kan ju välja att berätta om mina upplevelser och känslor men man ska ju vara försiktig med vad man delar med sig av när det gäller andra människor i sitt liv och så.


Vad får vi inte läsa i din blogg?
Ja, alltså det blir väl sånt som kan påverka människor i min omgivning, typ mina relationer eller detaljer om jobbet. Man får ju ändå komma ihåg att vem som helst kan läsa!
Vad gör en bra blogg?
Jag tror att det är väldigt individuellt vad man gillar, men de bloggar jag själv tycker om att läsa är ofta ganska vardagliga, alltså inte Jet set-liv utan sådant man kan relatera till. Det kan ju självklart vara roligt att drömma sig bort lite också, men jag tror att det är viktigt att man kan känna någon slags närhet till personen. Men generellt så tror jag att det viktigaste är att man skriver om det man faktiskt bryr sig om och är intresserad av och inte försöker passa in i någon nisch som inte är rätt. Man har ju velat blogga om mode också, liksom, men är man inte passionerad så blir det ju inte lika bra helt enkelt!
Berätta tre saker vi inte visste om dig?
Ojdå, vad svårt... Jag är sjukt känslostyrd och gråter av minsta grej, både positiva och negativa upplevelser! Jag älskar att diskutera och argumentera, och kan köra på i timmar utan att egentligen vara överdrivet engagerad i ämnet, bara för att jag tycker att det är roligt. Jag är väldigt tävlingsinriktad och en fruktansvärt dålig förlorare, min pojkvän vägrade till exempel spela schack med mig i ett års tid för att han tyckte att jag blev så elak, och jag har vid en tidpunkt skickat ut massmejl till alla mina kollegor och bett om ursäkt för mitt inte så roliga beteende när vi hade varit på pub quiz tillsammans... Man kan ju tro att det här skulle leda till att jag ofta vinner, men det är snarare så att jag helst inte spelar spel eller deltar i tävlingar för att jag tycker att det är så sjukt jobbigt att förlora!
Har du någon förebild inom bloggvärlden?
Jag har en tendens att läsa lättsamma bloggar där jag egentligen inte ser författaren som en förebild, men tycker att det är ett trevligt språk och underhållande läsning. Men om man ska prata förebilder så ser jag upp till folk som vågar ta plats och försöka påverka samhället positivt. Det är något jag gärna skulle vilja ha modet att göra – Att våga tro på min egen förmåga att förändra och att lita på att någon, någonstans faktiskt tycker att jag har något vettigt att säga!
Vilka bloggar läser du själv? 
Jag läser verkligen ganska mycket av olika anledningar – Vänners bloggar såklart, det är så mysigt! Inredningsbloggar som Trendenser och Add simplicity därför att det är något som inspirerar mig, en del vardagsbloggar som Cutelittlethings på nattstad. Sedan har det blivit en del mammabloggar på sista tiden, haha... Man har ju fyllt 25 liksom! Jag tycker också att det är väldigt intressant att läsa om politik och samhällsfrågor, men där blir det mycket ströinlägg som jag snubblar över.
Och vilka läser du inte? 
Jag kan inte påstå att det finns någon speciell typ av bloggar jag undviker och skulle liksom inte motivera att aktivt inte följa någon – men jag fastnar oftast inte på bloggar som känns slarviga eller där språket eller innehållet inte tilltalar mig. 
Varför ska man läsa din blogg?
Haha jadu, det kan man ju fråga sig! Nej men om man tycker att det är roligt att läsa någonting personligt, eller kanske om man är intresserad av hur det är att bo i London, eller om man gillar hur jag skriver eller tänker... Ja, man får titta in och se om man fastnar helt enkelt!

Inas blogg hittar du här: http://nouw.com/missimjensen

Skribent
Lina Norman