Veckans blogg - Gay à la Norrland

Han beskriver sin blogg som öppen, spontan, ärlig och humoristisk - och förebilden inom bloggvärlden stavas Blondinbella. Killen bakom Veckans blogg här på Nattstad är 28-åriga Jonas Lindberg. Profile -

För den som inte läst din blogg, vem är Jonas?
Jag är en glad, öppensinnad, positiv och social kille. Jag är 28 år och för närvarande bosatt i Härnösand sedan ett år tillbaka. På dagarna jobbar jag som säljare och på kvällarna gillar jag bland annat att umgås med vänner, se på TV och blogga. Jag tränar mindre än jag borde men varje dag ser jag till att det blir minst en timme power walk, man måste ju hålla igång under vintern så att man är stilig inför beachen.
Hur kom det sig att du började blogga?
Från början såg jag det mest som en rolig grej, och alla andra gjorde ju det, så varför inte tänkte jag. Sedan insåg jag att det faktiskt var ett bra sätt att skriva av sig på, som en dagbok liksom.
Vad bloggar du om?
Jag bloggar om lite av varje. Mest om min vardag, men sedan så tipsar jag även om olika skönthetsprodukter, shoppingsidor, har lite tävlingar där man kan vinna olika priser som sponsras av mina sponsorer. Jag har väldig fokus på min kropp och min vikt, så jag kommer även med tips och idéer på hur man lätt kan gå ner i vikt och tipsar då även om vilken typ av mat man ska äta samt om hur mycket man ska röra på sig för att lyckas. Jag har själv gått ner mycket i vikt och vill gärna dela med mig av mina erfarenheter så att även andra kan lyckas.
Varför läser folk just din blogg tror du?
Det är nog lite blandat. Jag har rätt starka åsikter om olika saker och jag är väldigt ärlig. Jag säger alltid vad jag tycker. Så de som inte delar mina åsikter de återkommer ju för att de inte gillar mig men vill ändå ha en diskussion, medan vissa återkommer till min blogg just för att de gillar mig. Sedan så tipsar jag rätt mycket om allt mellan himmel och jord, så det drar nog också lite läsare. Jag skriver ju även mycket om vad jag gör på dagarna, så folk är nog intresserade av mig helt enkelt.
Är det stor skillnad mellan bloggens Jonas och verklighetens?
Den enda skillnaden mellan mig i bloggen och mig privat är att jag är lite mer ödmjuk då man träffar mig privat, i bloggen känner jag att jag kan vara 100 procent ärlig, och det passar sig inte alla gånger i det verkliga livet.
Hur skulle du beskriva bloggen?
Jag skulle nog beskriva den som väldigt öppen, spontan, ärlig och humoristisk. Jag har ju åsikter om rätt många saker, och jag är alltid ärlig och står
för det jag tycker.
Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
Det kan jag med handen på hjärtat säga att jag aldrig har gjort. Jag tänker efter både en och två gånger innan jag publicerar ett inlägg.
Vad får vi inte läsa i din blogg?
Jag undanhåller inget om mitt liv egentligen. Det enda jag inte skriver om är riktigt privata saker, till exempel saker som rör min familj. Jag skulle aldrig blanda in min familj i bloggen, man vet aldrig vilken skada det skulle kunna leda till om vissa saker kom ut.Vad gör en bra blogg?
Jag tycker att en bra blogg ska innehålla lagom mycket text och mycket bilder. Folk vill se mycket bilder, ungefär som när man köper en skvallertidning, man läser ju inte en text om bilden inte är intressant, man kollar ju alltid på bilderna först. Sedan så tycker jag att den ska vara ärlig, man ska inte skriva saker som man inte står för sedan. Om jag skriver något så vill jag kunna bemöta det i det verkliga livet och kunna stå upp för det jag skrivit om en diskussion skulle uppstå. Sedan så måste man även hitta en balans mellan humor och allvar, man kan liksom inte bara vara överseriös hela tiden, ibland så måste man sväva ut lite. En annan sak som är viktig är att man måste ha lite tävlingar ibland, det behöver inte vara materiella vinster varje gång, det räcker med att vinnaren får en länk liksom.
Berätta tre saker vi inte visste om dig?
Oj, denna var svår, nu tänker jag så det knakar. En sak är att jag trots att jag är gay har varit tillsammans och förlovad med en tjej, vet inte hur jag tänkte där, men så är det. Sedan så har jag aldrig nämnt att jag har opererat bort blindtarmen. En annan sak jag aldrig har nämnt är att jag har varit med i TV4 i ett program som heter Ordjakten och vunnit.
Har du någon förebild inom bloggvärlden?
En stor förebild är faktiskt Blondinbella. Hon var till en början väldigt provocerande i sitt bloggande, och då vart det lite som för Kissie, att många avskydde henne. Men idag så har hon jobbat sig upp och blivit en seriös bloggerska och även startat en tidning, det tycker jag är väldigt stark gjort med tanke på vilket rykte hon hade.
Vilka bloggar läser du själv?
Jag läser Kissies blogg, Blondinbellas blogg samt Maria Montazamis blogg. Kissies läser jag mest för att jag förundras över hur hon tänker vissa gånger, jag gillar henne, det gör jag. Men alla gånger så förstår jag inte hur hon tänker, så om jag vill få mig ett gott skratt så läser jag hennes blogg. Blondinbellas blogg läser jag för att jag beundrar henne och hennes framgång. Maria Montazamis blogg läser jag för att få inredningstips samt för att jag gillar henne som person, tycker att hon är störtskön. Utöver dessa så läser jag självklart mina vänners bloggar.
Och vilka läser du inte?
Det finns bara två bloggar som jag rent ut sagt vägrar att läsa. Det är Hanna Widersteds blogg och Natti from hell. Jag tycker att de överprovocerar och det kan lätt skada andra personer, och jag gillar inte när någon trycker ner andra.
Varför ska man läsa din blogg?
Om man vill läsa en rolig, ärlig och lagom provocerande blogg med mycket åsikter och humor så tycker jag att man ska läsa mig blogg. Jag är som sagt väldigt ärlig och man vet aldrig vad jag kan få för mig att skriva, så det är lite som rysk roulett varje gång man går in på min blogg. Jag är mig själv och jag står för mina åsikter, därför tycker jag att man ska läsa min blogg.

Jonas blogg hittar du här: http://nouw.com/jonaslindberg