Veckans blogg - FitnessJulia

Veckans blogg - FitnessJulia

Hon älskar att träna och det är just träning och hälsa som hennes blogg handlar om. Tjejen bakom Veckans blogg här på Nattstad är Julia från Alingsås. Profile -

För den som inte läst din blogg, vem är Julia?
Julia är en glad, sprallig och positiv 17-årig tjej som verkligen älskar att träna! Jag är väldigt fokuserad på hälsa och kost, och mitt största intresse är fitness.
Hur kom det sig att du började blogga?
Jag började främst blogga eftersom många i min omgivning frågade mig om min träning och då såg jag min chans att kunna inspirera fler till en hälsosammare livsstil och till att träna mer. Sedan var det också rätt skönt att slippa svara på samma frågor om och om igen. Det är riktigt många som faktiskt vill lägga om sitt liv och ta tag i sina "problem".
Vad bloggar du om?
Jag bloggar främst om min egen träning (visar hur jag gör mina övningar) samt beskriver vad jag äter för att hålla mig smal och vältränad. Sedan ger jag även övriga tips angående träning och kost! Jag låter också läsarna följa min exakta väg med såväl motgångar som framgångar till mitt mål: min fitnesskropp!
Varför läser folk just din blogg tror du?
Folk läser nog min blogg främst för att få tips om dieter, om träning och för att bli motiverade till att orka ta sig till gymmet! Men även för att kunna följa MIN väg till fitnesskroppen - som är själva temat i bloggen.
Är det stor skillnad mellan bloggens Julia och verklighetens?
Nej, inte alls stor skillnad. Jag är precis som jag är i bloggen, oftast väldigt glad och målmedveten. Bestämmer jag mig för något så fullföljer jag det alltid! Jag låter läsarna få veta hur mycket man kan åstadkomma om man bara håller en positiv inställning och aldrig ger upp!
Hur skulle du beskriva bloggen?
Bloggen är en glad och energirik blogg som innehåller mycket beskrivande bilder och många tips! Jag uppdaterar den minst tre gånger om dagen för att fortsätta göra den intressant.
Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
Ja en gång. Jag uttryckte mig nog lite hårt angående att folk inte ska klaga på sina kroppar när de ändå inte orkar göra något åt det. Fick lite mothugg då men det löste jag genom att förklara hur jag menade. Jag bloggar ju inte för att såra, utan för att inspirera! Men det är ett väldigt känsligt ämne att blogga om, vikt och kroppar, som faktiskt kan uppröra väldigt många människor. Så man får vara lite försiktig i hur man uttrycker sig.
<

Vad får vi inte läsa i din blogg?
Inte så mycket om mitt privata liv. Det enda man får en liten inblick i är skolan och eventuellt helgaktiviteter. Annars kretsar bloggen runt mina träningspass och mina måltider!
Vad gör en bra blogg?
En bra blogg innehåller mycket bilder! Samt att det är viktigt med bra uppdatering. Man ska även skriva om saker som kan intressera fler personer än endast ens närmaste vänner. Träning och fitness är sådana ämnen som folk kan läsa om utan att riktigt känna personen bakom bloggen!
Berätta tre saker vi inte visste om dig?
1) Jag jobbar extra som fröken och passar ca 20 barn 1-2 ggr i veckan.
2) Jag är fullständigt livrädd för höga vågor och små insekter.
3) Jag studerar naturvetenskap och älskar verkligen att klura och tänka! Jag är mycket smartare än vad jag ser ut och min största dröm är att bli högsta chef över ett stort företag – girlpower!
Har du någon förebild inom bloggvärlden?
Ja, Katrin Zytomierska eftersom hon skriver fritt om vad hon tycker och om sina åsikter! Det tycker jag är riktigt modigt och jag försöker också att göra det, men utan att provocera för mycket. Jag gillar folk som säger vad de tycker och inte är rädda för att göra sin röst hörd.
Vilka bloggar läser du själv?
Kissies, Katrins, Kenzas och Skvallerbloggens.se med flera. Jag tycker att de är bra kvinnliga bloggare och det som de skriver om är riktigt underhållande att läsa, samt att de är duktiga på att ge modetips och så vidare. Sedan läser jag även fitnessbloggar av olika slag för att få inspiration till min egen träning!
Och vilka läser du inte?
Jag läser helst inte privatbloggar om de inte har ett speciellt tema som jag gillar. Jag finner ingen egentlig nytta i att endast läsa om personer vardagar. Jag tycker att det är viktigt med ett konkret tema i bloggen!
Varför ska man läsa din blogg?
Man ska läsa min blogg eftersom den är en glad positiv blogg. Den innehåller mycket tips och motiveringar till träning samt en hälsosammare livsstil. Samtidigt ger bloggen folk en möjlighet att ta del av min resa mot min drömkropp och mitt stora intresse fitness!

Julias blogg hittar du här: http://nouw.com/Fitnessjulia