Veckans blogg - Filippa Lindau

Veckans blogg - Filippa Lindau

Hon har fobi för ormar, har hållit på med cheerleading och började blogga efter att ha läst en intervju med Kenza. Tjejen bakom Veckans blogg här på Nattstad är Filippa Lindau från Borås. Profile -

För den som inte läst din blogg, vem är Filippa? 
Jag är 17 år gammal och bor i lilla staden Borås. Jag läser andra året på gymnasiet med inriktning ekonomi. Utnämner nog mig själv till att vara väldigt social, framåt och har mycket energi. 
Hur kom det sig att du började blogga?
Som jag alltid svarar på denna fråga; tack vare en intervju med Sveriges största bloggare Kenza i en Fridatidning. Därefter startade jag min första blogg, som idag inte finns kvar. Jag bytte till en annan som jag bloggade på i ca fyra år och just nu bloggar jag här på Nouw för första gången. Men hela grejen med att kunna få samla sina bilder och dagar på ett ställe digitalt, och samtidigt inspirera andra gör det så roligt att fortsätta blogga. 
Vad bloggar du om?
Jag bloggar för det mesta om mitt liv över lag, om min vardag, om vad jag gör. Jag försöker så gott det går med dagens outfit och delar med mig av all ny shopping och små tips till läsarna, allt från recept till vilket shampo man ska använda.  
Varför läser folk just din blogg tror du?
Det är svårt att veta exakt... men jag tror dom gillar mitt sätt att blogga och mitt upplägg. Jag försöker hålla mig till samma stuk på bilder och inlägg. Att inte blanda allt för mycket "galet" med stora/små, brusiga/skarpa bilder. Jag tror, eller vet också efter många kommentarer, att dom gillar min stil och outfits, vilket är väldigt roligt. Jag hoppas självklart att de läser bloggen även för att de gillar mig som person. Det blir så mycket roligare att följa en blogg om man tycker gott om och har en bra bild av personen bakom bloggen.
Är det stor skillnad mellan bloggens Filippa och verklighetens?
Jag skriver väldigt personligt och om vad jag gör, jag nämner både familj och visar bilder på vänner i bloggen. Däremot går jag inte in på detalj om vad jag gör exakt, hur jag mår, vilken fest jag var på osv. Det hade känts allt för öppet och osäkert. Jag har ju inte koll på varenda person som sitter och läser mina inlägg. Men jag försöker vara så personlig det går. Jag har även börjat videoblogga och många läsare uppskattar det då dom får se mer av vem jag är och hur jag låter, haha. 
Hur skulle du beskriva bloggen?
En Boråstjejs vardag och liv fyllt av outfits, shopping och tips - kort och gott.
<

Omslagsfoto: Evelina Svantesson

Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
Ja, det tror jag alla har. Inte ett helt inlägg som jag ångrat för att det varit olämplig information, utan det kan vara enstaka meningar. Men också om det är något inlägg jag känt att "gud vad tråkigt, vill någon ens läsa om detta?", då brukar jag ta bort det. 
Vad får vi inte läsa i din blogg?
Ni får inte läsa så mycket om hälsa, kost och träning. Jag är inte heller modetrendens gud och delar med mig av höstens trender. Sedan undviker jag att skriva om personliga saker i livet, om familjen, vänner, kärlek och sådant som man helst vill hålla utanför bloggen. 
Vad gör en bra blogg?
För mig är bilder A och O i en blogg. Bra bilder gör det hela intressantare. En stilren och inte allt för rörig design, ett lätt typsnitt helst. Som jag brukar säga till många; hellre kvalitet före kvantitet. Jag uppskattar bloggar med få inlägg som är topp 10 mer än de med 10 inlägg med dåligt innehåll. 
Berätta tre saker vi inte visste om dig?
Jag har utövat cheerleading i över sju år och deltog i VM i USA, Florida i våras. Jag slutade dock med cheeren i år.
Jag har sjukaste fobin för ormar, klarar knappt av att skriva eller läsa ordet ens. 
Jag tycker att det är jobbigt att stå och posa framför kameran, det vill säga när något fotar outfitbilder på mig. Jag känner mig så töntig. 
Har du någon förebild inom bloggvärlden?
Ingen förebild som jag vill bli eller vara som, däremot diggar jag Kenza och Blondinbella enormt som tagit sig så långt tack vare sina bloggar. De kan i princip försörja sig på bloggen!? Hur galet är inte det.
Vilka bloggar läser du själv? 
Väldigt många. Både mindre som ens vänner och Boråstjejers bloggar. Vi har ju bland annat Gina Tricots stylist Hanna MW som är från Borås, det är en favorit. Sedan gillar jag Sofi Fahrmans blogg, hon har så mycket inspirerade och BRA bilder (det är ju det där med bra kvalitet på bilderna). Jag läser bloggar som lägger ner tid på bilderna i inläggen och inte skriver allt för mycket. 
Och vilka läser du inte? 
Jag läser inte mycket modebloggar som lägger upp trender och sina unika outfits, haha. Gillar inte heller bloggar med allt för mycket mobilbilder, det känns så oprofessionellt om ni frågar mig. 
Varför ska man läsa din blogg?
Jag lägger ner mycket tid på bloggen och mina inlägg. Jag tror även att jag kan inspirera många vad gäller både outfits och annat ni får ta del av hos mig. Ni finner svar på mycket och får bra läsning i bloggen. Jag är väldigt mån om mina läsare och försöker göra bloggen intressant för er. Utan er hade det inte varit någon blogg. 

Filippas blogg hittar du här: http://www.filippall.se/