Veckans blogg - Fanny

Veckans blogg - Fanny

Hon använder bloggen delvis som terapi men även för att ta död på alla fördomar kring sjukdomen hon lider av; anorexia. Tjejen bakom Veckans blogg här på Nattstad är 18-åriga Fanny. Profile -

För den som inte läst din blogg, vem är Fanny?
Jag är en mångsysslande tjej på 18 vårar som älskar att skapa och att träffa nya människor. När kreativiteten flödar som mest hittar man mig tecknandes eller skrivandes på bloggen/självbiografin. När rastlösheten är som värst tränar jag, shoppar, festar, pratar och lever livet.
Hur kom det sig att du började blogga?
Jag började blogga för att skriva om min kamp mot anorexin. Jag använder bloggandet som en del av terapin, men också för att hjälpa andra. Jag vill ta död på alla fördomar om anorexia.
Vad bloggar du om?
Jag bloggar om min anorexia och min resa upp mot ytan. Men även om vardagliga betraktelser, tankar och tips. Jag publicerar även mina egna dikter ibland och andras låttexter som betyder mycket för mig.
Varför läser folk just din blogg tror du?
För att få reda på mer om ätstörningar och hur det verkligen är att ha den problematiken. De som är i samma situation kan nog bli hjälpta av en hel del inlägg och de som har ett fungerande ätbeteende får förståelse.
Är det stor skillnad mellan bloggens Fanny och verklighetens?
Till viss del. Jag är jag, och det är jag även i bloggen. Men hela mig kommer ingen som bara läser bloggen kunna se. Ibland känner jag att bloggens Fanny verkar mer positiv och självsäker än vad jag egentligen är.
<

Hur skulle du beskriva bloggen?
Som en burk med kakor där innehållet aldrig tar slut. Alltså inte för att kakorna är äckliga, utan för att den alltid fylls på med nya och smarriga.
Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
Hmm... nu får jag tänka till lite. Inte vad jag kan minnas! När jag bestämt mig för att publicera något så har jag stått för det beslutet.
Vad får vi inte läsa i din blogg?
Allt som inte behövs för en sund hälsa. Till exempel vikthets och kalorier. Eller när det går sämre för mig, det vill jag inte skriva så mycket om eftersom det kan påverka mina läsare med anorexia negativt.
Vad gör en bra blogg?
Nya inlägg ofta, matnyttiga tips, en härlig känsla av att man är ett med skribenten och att man är uppskattad som läsare.
Berätta tre saker vi inte visste om dig?
Jag HATAR daggmaskar, jag har ADHD och jag älskar rosetter.
Har du någon förebild inom bloggvärlden?
Nej, ingen direkt förebild. Det finns många jag ser upp till, alla som vill väl och sprider värme omkring sig.
Vilka bloggar läser du själv? 
Jag läser Linnéas skafferi för att hon har många mysiga recept. Jag läser även The house of Phila på grund av inspirerande bilder på inredning och andra go'heter. En annan blogg som jag ofta läser är min vän Klara "Djamila" Kassmans. Hon är så sjukt häftig och jag är så tacksam över att hon funnits vid min sida.
Och vilka läser du inte? 
Alla bloggar som förespråkar en kalorisnål kost och träning. Jag har lätt för att falla djupare ner i anorexin om jag läser sådant.
Varför ska man läsa din blogg?
För att få insikt i ätstörningsproblematiken som är allt för vanlig. Du som läser får insikt i vad det hela egentligen handlar om och hur vi tillsammans kan förebygga dålig självkänsla.

Fannys blogg hittar du här: http://nouw.com/fannyjc