Veckans blogg - En resa jorden runt

Veckans blogg - En resa jorden runt

Han beskriver sig själv som glad och spontan - och sätter alltid upp stora mål för sig själv. Killen bakom Veckans blogg här på Nattstad heter Jimmie och reser just nu jorden runt. Profile - 1

För den som inte läst din blogg, vem är Jimmie? Jimmie är en glad och spontan person som tar livet med en klackspark. Jag brukar inte lägga så stor energi på att tänka över saker utan för det mesta bara köra. Jag har mycket energi och brukar alltid sätta upp rätt stora mål att uppnå. Hittills har jag lyckats med dem alla och mycket vill som bekant ha mer. Just nu kanske jag håller på med det största målet hittills vilket innebär att leva drömlivet genom att resa jorden runt, testa så mycket som möjligt innan man dör, festa loss, glassa runt och uppleva once in a lifetime-upplevelser.
Hur kom det sig att du började blogga?
Bloggen satte fart när jag som hade ett bra och välbetalt jobb samlade ihop alla chefer i ett rum och la fram ett hopvikt papper på bordet. När den närmsta chefen vecklade ut pappret gick det upp för honom att det i själva verket var en världskarta där jag med röd tushpenna markerat ut hela vår resrutt runt jordklotet. När han frågade vad detta innebar svarade jag: "Jag drar den 6:e oktober och jobbar september ut". Jag skulle resa jorden runt. Jag tyckte det framför allt verkade vara ett smart sätt att komma ihåg alla sjuka, spontana, galna och häftiga upplevelser som numera har blivit min vardag. När även lokaltidningen där hemma hörde av sig för att göra en intervju med mig och min polare Richard om våran jorden runt-resa tänkte jag att det kanske fanns ett intresse för folk att läsa om allt som händer under våran resa.
Vad bloggar du om?
Haha, som ni kanske har förstått genom ovanstående text så bloggar jag om min och min vän Richards resa runt jorden, genom tretton länder under åtta månader, och allt knas som händer längs vägen. 
Varför läser folk just din blogg tror du?
Jag tror att folk gillar sättet jag skriver på. Jag får oftast ihop något roligt av en kanske helt vardaglig  sak som jag upplevt eller reflekterat över. Sen så sticker jag nog ut i mängden genom att inte blogga om smink, mode eller ett nyinköpt linne från Gina Tricot. Det känns alltför mainstream. Think outside the box tänkte jag för mig själv, sen la jag upp ett blogginlägg från när jag hoppade ut 4,5 km upp i luften från ett flygplan på en av världens vackraste platser. Många kanske även sitter fast där hemma, låsta av boende familj och så vidare, kanske inte riktigt vågar ta steget själva, vill ha en rolig stund eller längtar ifrån Sveriges tråkiga månader. Då är paradiset i min blogg bara ett klick bort. 
Är det stor skillnad mellan bloggens Jimmie och verklighetens?
Haha nej det tror jag inte. Jag har lättare att sätta fingret på något jag vill dela med mig av när jag skriver men jag är nog sjukt mycket galnare i verkligheten.  Hur skulle du beskriva bloggen?
Hmm... Jag skulle beskriva den som läsvärd, rolig, grymt händelserik, ocensurerad, öppen, spontan och seriös då jag betalat för Wifi varje gång jag lägger upp ett nytt inlägg. Jag skriver aldrig ett inlägg som "Detta har jag gjort idag". Jag vill leverera något läsvärt till mina läsare. Jag tror inte på att folk verkligen tycker det är intressant att läsa andras helt vardagliga liv.
Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
Njae, inte något jag fått ångra. Dock la jag upp ett inlägg på mitt ex piercing i bröstvårtan vilket jag ganska snabbt fick ta bort när hon hörde av sig till andra sidan klotet. Haha. Mamma har hört av sig och ifrågasatt hur det kom sig att jag nästan missade ett flyg till Nya Zeeland då jag sprang runt på ett okänt hotellrum i Australien och letade efter mina kalsonger efter en något spårade utekväll. Sen händer det även att jag och mina läsare har roligt på någon annans bekostnad men det är det värt!

<

 Vad får vi inte läsa i din blogg?
Ni får läsa det mesta. Allt kretsar ju framför allt om våran resa just nu. Men annars bjuder jag på allt som händer längs vägen. Dock blandar jag sällan in familjen men jag bjuder mycket på mig själv normalt sett och jag vill ju vara mig själv i mitt skrivande!
Vad gör en bra blogg?
En bra blogg är en rolig blogg att läsa. Det ska vara kvalitet på inläggen vare sig man just upptäckt en tjej som satte sig och sket i den heligt förbjudna staden i Bejing (ett eget inlägg) eller om det är en modebloggare som sliter som ett djur för att tillverka sina egna jeansshorts med nitar på bakfickan. Det ska vara äkta vara om man säger så, haha.
Berätta tre saker vi inte visste om dig?
Haha, vart ska jag börja? Läser man min blogg vet man redan en hel del men...
1. Jag jobbar då och då som radiopratare i Sveriges Radio P3.
2. Jag har blivit utflugen med några vänner till en öde ö där vi blivit strandsatta, spelat öl-spel och sett delfiner hoppa i lagunen. Jag sov i en hängmatta uppspänd mellan två palmer under stjärnklar himmel.
3. Jag har spelat trummor i ett band där vi under en tävling gick till final och där 450 personer hoppade i takt till ljudet av mina trumslag.
Har du någon förebild inom bloggvärlden?
Nope, inte en enda.
Vilka bloggar läser du själv?
Det kanske händer att jag bläddrar igenom toppbloggarnas någon gång i seklet för att se vad dom skriver för att dra så sjukt mycket folk, annars så läser jag inte några alls faktiskt. Dels för att jag har rest runt i snart 200 dagar och inte har den tiden över till att följa andras. Sen så skulle jag nog bli allt för rastlös innan jag orkat sätta mig in i någon annans liv. Men det är sjukt kul med folk som orkar.
Och vilka läser du inte?
Jag skulle absolut inte läsa några bloggar med vardagliga händelser som är skrivna på ett så alldagligt sätt att jag hellre knäcker lårbenshalsen eller går och lägger mig än att få en lista på vad en helt främmande person har gjort under dagen.
Varför ska man läsa din blogg?
Min blogg ska man läsa för att jag inte spelar för att få den intressant. Jag hittar inte på saker som inte hänt och jag snackar inte skit för att få läsare. Jag bjuder på mig själv, uppdaterar så ofta jag kan och skriver något som jag ärligt talat tror att folk vill läsa. Till och med Richard läser min blogg och vi umgås 24/7. Jag gör saker många andra kanske inte ens skulle våga drömma om, men jag gör det. Jag lever, och jag lever min dröm.

Jimmies blogg hittar du här: http://nouw.com/AroundTheGlobe