Veckans blogg - Elsa Wedebrand

Veckans blogg - Elsa Wedebrand

Hon skulle själv beskriva sin blogg som livlig, varierande och intressant - Med inslag av mode och det fina livet. Hon älskar att resa, träna och att lägga mycket tid på sina blogginlägg. Veckans blogg här på Nattstad är Elsa Wedebrand. Profile -

För den som inte läst din blogg, vem är Elsa?
Jag är en 16- årig tjej som är bosatt i Göteborg. Går första året på gymnasiet. Drömmer galna modedrömmar, älskar livet, att resa, umgås med vänner och träna. Min allra största dröm är att om cirka femton år bo i New York, Soho och arbeta inom modeindustrin.

Hur kom det sig att du började blogga?
Jag har sedan flera år tillbaka alltid hittat inspiration via nätet och där kom bloggandet in i bilden. Jag läste stora modebloggar och blev alltmer intresserad av att starta en blogg själv. Jag hade dessutom ett enormt intresse för fotografering och då ville jag ha någonstans att dela mina bilder på. Med tiden växte mitt intresse för bloggandet och jag tyckte att det var otroligt kul vilket ledde till att jag blev ännu mer insatt.

Vad bloggar du om?
Jag bloggar främst om mitt liv som tonåring men har inriktning mode. Jag delar med mig av tankar och idéer om allt möjligt av livets alla hörn. Skulle väl generellt säga att min blogg har mode som fokus men ger även inslag av träning, tips, resor, mat och resan genom livet.

Varför läser folk just din blogg, tror du?
Jag tror folk läser den för att jag har relativt stor variation i mina inlägg och är inte särkilt enformig. Sen lägger jag ner otroligt mycket tid på bloggen, därav har jag kvalité i det jag skriver och på de bilder jag lägger upp. Det tror jag har gett ett gott intryck hos mina läsare som har lett till att många stannat kvar. Som är otroligt kul dessutom!

Är det stor skillnad mellan bloggens Elsa och verklighetens?
Hmm... Det skulle jag inte säga. Jag delar oftast med mig det som jag känner för att skriva. Alla lever i samma värld. Dystra dagar, stressiga veckor får jag också vara med om. Men eftersom jag vill ge ett positivt intryck när man klickar sig på min blogg försöker jag undvika att sprida negativ energi och tankar just på bloggen. Men i övrigt försöker jag dela med mig av den "Elsa" som jag faktiskt är.

Hur skulle du beskriva bloggen?
Skulle beskriva den som livlig, varierande och intressant. Då jag delar med mig av mina dagar nu under veckorna, från resor i Sicilien, Vietnam och New York hit och dit. Men sen skriver jag mycket vad jag känner och tycker samt att jag är väldigt öppen men inte delar allt för mycket. Så har en relativt varierande blogg!Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?

Alla har väl någon gång skrivit något som man inte lagt ner tanke till alltid.. men står ändå alltid för det jag skriver på bloggen. Det är otroligt viktigt, tycker jag.

Vad får vi inte läsa i din blogg?
Delar inte med mig av tråkigheter såsom att sprida dålig energi, onödig fakta/dåliga tankar osv. Tycker det är viktigt med positiv inställning.

Vad gör en bra blogg?
Inspirerar och ger varierande inlägg. Lägger kvalité framför kvantitet (föredrar kombon att ha kvalité i allt med bra uppdatering) och ger läsarna vad dem vill ha. Tycker det är viktigt att lyssna på sina läsare.

Berätta tre saker vi inte visste om dig.
1. Jag talar ganska mörkt och göteborska.
2. Är otroligt målmedveten och bestämd
3. Snor gärna mammas kläder och väskor när hon minst anar och får en kommentar senare på dagen "Elsa såg att min blus var uppe på bloggen idag". Då ger jag henne ett leende och skrattar lite.

Vilka bloggar läser du själv och vilka läser du inte?
Läser väl inte så mycket träningsbloggar och inte "storbloggarna". Föredrar internationella mode/fotobloggar samt mina vänners bloggar.

Varför ska man läsa din blogg?
För att jag tycker att min blogg gör alla nöjda oavsett kön/ålder. Lägger in inslag även för killar. Tips om resor och ställen vilket många äldre uppskattar. Så min blogg skulle jag säga passar alla men framförallt dem som avgudar mode lika mycket som jag gör och som gillar min stil.

Sen lägger jag som nämnt ovan ner sinnessjukt mycket tid och energi på bloggen. Lägger aldrig upp halvkassa mobilbilder bara för att "ha bloggat" och skulle för den delen aldrig lägga upp bilder med dålig kvalité heller.

Läs Elsas blogg här: nouw.com/elsaw