Veckans blogg - Ellen Grehag

Veckans blogg - Ellen Grehag

Hon pluggar ekonomi, spelar handboll och älskar vitt och rosa. Tjejen bakom Veckans blogg här på Nattstad heter Ellen Grehag. Profile -

För den som inte läst din blogg, vem är Ellen?
Jag är en glad, rolig och positiv tvilling-tjej på hela 16 somrar. Jag går mitt första år på gymnasiet i Skara, skolan heter Katedralskolan och jag läser linjen Ekonomi. Jag älskar att umgås med min familj, mina kompisar, shoppa och att träna så klart. Jag tränar handboll 3-4 gånger i veckan och jag tycker att det är så himla skoj! Ett stort intresse som jag också har är att fota. Jag älskar verkligen att fota vilket gör att jag tar kort på allt som jag ser och gör. Jag gillar också att stå framför kameran och bli fotad.
Hur kom det sig att du började blogga?
Jag började blogga här på Nattstad i december förra året och det var nog för att mina kompisar inspirerade mig om hur bra mobilbloggningen var. Att blogga från mobilen var mycket enklare än att starta datorn hela tiden tyckte jag, så då kändes det värt att testa. Som yngre läste jag många bloggar för att jag tyckte det var så roligt att se andra människors liv. Då tänkte jag att de kanske också vill veta vad jag gör och vem jag är helt enkelt. Och det har gått väldigt bra och är så himla roligt!
Vad bloggar du om?
Jag bloggar om det jag tycker om! Mest om min vardag där jag äter, tränar, umgås med kompisar och myser. Det blir en hel del outfits-inlägg också eftersom jag tycker att det är så roligt med kläder. Allt mellan himmel och jord skulle jag vilja säga!
Varför läser folk just din blogg tror du?
Jag gillar att läsa bloggar där jag får reda på saker som är väldigt intressanta och som gör att man vill veta mer fakta av den personen och det tror jag att andra människor också tycker om. Så jag försöker skriva mycket om mig själv och vad jag tycker om, så mycket som möjligt. Jag tycker att en blogg ska ha snygg design, bra ordning och att bilderna ska vara i bra kvalitet och inte en massa text. Och eftersom jag har bilder i bra kvalitet, inte så mycket text, en snygg design och bra ordning så tror jag att många tycker om min blogg!
Är det stor skillnad mellan bloggens Ellen och verklighetens?
Eftersom bloggen är jag så är det inte så stor skillnad. Jag skriver om vad jag gör och om personer som är mig nära. Men eftersom alla läsare inte riktigt vet hur jag är som person i verkligheten så blir det en skillnad, men jag försöker skriva och visa hur jag är som person så mycket som jag kan.
Hur skulle du beskriva bloggen?
Personlig, uppdaterad och intressant. 
<

Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
Nej, absolut ingenting. Jag står för allt jag skriver i bloggen! Men jag är väldigt noggrann och kikar igenom inläggen innan jag ska publicera så att ingenting står felskrivet eller att någonting ska missuppfattas.
Vad får vi inte läsa i din blogg?
Om någonting skulle vara jätteprivat så struntar jag i att publicera det och om det uppkommer skvaller eller elaka kommentarer så publicerar jag inte det heller. Men allt annat får ni nog läsa i bloggen!
Vad gör en bra blogg?
En bra blogg för mig ska ha mycket bilder och minimalt med text. Bilderna ska ha bra kvalitet och rätt storlek. Jag tycker också det är viktigt att ha en snygg design på bloggen. Man ska kunna bjuda på sig själv och vara bra i sitt sätt att skriva.
Berätta tre saker vi inte visste om dig?
Mina favoritfärger är vitt och rosa, jag tycker de är så fina och gulliga. Hela mitt rum består av de färgerna!
Jag är väldigt frusen, så varje gång innan jag ska sova sätter jag på hårfönen i rummet så att det blir varmt. Det låter hur dumt som helst men nu har jag faktiskt fixat ett extra värmeelement så jag trivs jättebra nu och fryser aldrig, haha!
Som person är jag glad och sprallig vilket innebär att jag skrattar mycket. Allt blir så mycket roligare då!
Har du någon förebild inom bloggvärlden?
Nej, det har jag inte. Jag har inte riktigt hittat den rätta än om man säger så, haha!
Vilka bloggar läser du själv?
Jag läser mest mina kompisars bloggar men jag läser också ”kändisbloggar” som typ Molly Rustas och Hanna Fribergs. Jag tycker att de ger bra inspiration och har bilder i bra kvalitet. Det gillar jag!
Vilka bloggar läser du inte?
Jag läser inte ”fitnessbloggar" och inga riktigt kända bloggar, för jag tycker de är tråkiga! Jag gillar mer naturliga bloggar som är enkla men ändå innehåller bra bilder i bra kvalitet, snygg design och så vidare.
Varför ska man läsa din blogg?
Jag är mig själv och bloggar om det som passar mig och det jag vet att ni gillar att läsa. Jag försöker göra intressanta och meningsfulla inlägg som gör att folk fortsätter att läsa. Sen tycker jag att jag har bra variation på det jag bloggar om, jag håller mig inte till ett ämne hela tiden utan varierar mig. Jag har oftast bra bilder i god kvalitet som jag tycker är väldigt viktigt! Mitt mål med bloggen är att få så många läsare som möjligt och att fortsätta tycka det är kul, vilket jag tycker att det är!  

Ellens blogg hittar du här: http://nouw.com/ellengre