Veckans blogg - Elin Skoglund

Veckans blogg - Elin Skoglund

Hon hatar orättvisor, tror på spöken och älskar att resa. Tjejen bakom Veckans blogg här på Nattstad är 18-åriga Elin Skoglund. Profile -

För den som inte läst din blogg, vem är Elin?
En skrivtokig 18-årig tjej som bor i Göteborg. Pluggar sista året på gymnasiet där jag läser samhälle och journalistik. Är en tjej som inte är rädd för att säga vad jag tycker, hatar orättvisor, och älskar att resa. Det mäktigaste i världen enligt mig är kärlek.

Hur kom det sig att du började blogga?
I början skaffade jag en blogg för att det verkade kul. Nu, fyra år senare, måste jag blogga för att inte bli galen. Jag går alltid runt med en massa tankar i mitt huvud så det är skönt att kunna skriva av sig på bloggen.

Vad bloggar du om?
Jag bloggar om ”Livet enligt Elin”. Mina dagar, åsikter, hur jag ser på kärlek, mina drömmar och även om mode som ligger mig nära hjärtat.

Varför läser folk just din blogg tror du?
Jag är ärlig och vågar säga vad jag tycker och det vet jag att många tycker är kul. När man kikar in på min blogg får man inte bara läsa om hur dagen varit utan även om saker som läsarna kan relatera till.

Är det stor skillnad mellan bloggens Elin och verklighetens?
Jag driver en personlig blogg så de flesta förväntar sig att jag är min blogg. Sanningen är den att jag är så mycket mer än det jag visar på bloggen. Jag är en levande människa. Mycket mer busig och avslappnad i verkligheten. Självklart är bloggen en stor del av mig men den är inte ”hela” mig.

Hur skulle du beskriva bloggen?
Den är härlig, väldigt personlig, inspirationsfylld och bjuder alltid på kvalitet.

Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
Ja, det händer lite då och då. När jag skriver ett åsiktsinlägg får man mycket negativ och positiv respons. Men om det negativa tar över blir man alltid lite ledsen och ångrar att man publicerat inlägget. Den känslan brukar dock försvinna ganska snabbt. Alla kan inte tycka lika och så är det bara!
<

Omslagsfoto: Sanna Karimian
@sannakarimian

Vad får vi inte läsa i din blogg?
Ni får inte läsa om politik och min familj. Politik vill jag inte yttra mig om i bloggen och min familj delar jag helt enkelt inte med mig av. Bilder på familjen kan väl komma upp ibland men inte så mycket mer än så. Brukar även köra på taktiken: Säg hur du mår men inte varför du mår som du mår.

Vad gör en bra blogg?
En blogg blir bra om man märker att bloggaren lägger ner mycket tid på den. Alltså tycker jag att en blogg ska innehålla bra bilder, välskrivna texter och minst två inlägg per dag.

Berätta tre saker vi inte visste om dig?
Jag älskar att spendera lördagskvällarna med pojkvännen i soffan fram framför en riktigt bra kärlekskomedi.
Jag är anställd och jobbar på Nattstadsredaktionen.
Jag tror på spöken och är sjukt rädd för mörker.

Har du någon förebild inom bloggvärlden?
För tillfället har jag ingen förebild inom denna branschen.

Vilka bloggar läser du själv?
Jag läser de flesta bloggar som når ”kriterierna” jag nämnde ovan. En blogg som jag följer slaviskt är mammabloggen Paulas.me. Hon verkar vara en så jordnära och skön tjej. Bonus att hon har världens gulligaste barn. Varför jag gillar att läsa en mammablogg är för att jag älskar barn. Sedan är det i allmänhet ett kul tidsfördriv att läsa bloggar.

Och vilka läser du inte?
Jag läser knappt några killbloggar eftersom jag inte tycker att det är underhållande.

Varför ska man läsa din blogg?
För att den inte är en i mängden. För att den är rolig. Och för att man faktiskt kan lära sig något om livet i den.

Elins blogg hittar du här: http://nouw.com/elinskoglund