Veckans blogg - Dewi

Hon älskar bakelser, men avskyr stora tjejgäng. Tjejen bakom Veckans blogg här på Nattstad är 18-åriga Dewi från Skövde. Profile -

För den som inte läst din blogg, vem är Dewi?
Jag är 18-årig halvindisk/halvsvensk tjej som precis tagit studenten i den lilla staden Skövde. Jag bor med min mamma och låtsaspappa. För tillfället sommarjobbar jag och jobbar även extra som mingeltjej på fester då och då. Jag har just nu ingen aning om vad jag vill göra i framtiden alltså har jag inget speciellt planerat i höst. Vad som helst kan hända, men en sak är säker, jag kommer att flytta och då är det nog Stockholm det lutar åt. På fritiden gymmar jag, festar, och umgås med kompisar. Precis som de flesta andra tonårstjejer.
Hur kom det sig att du började blogga?
Jag hade hört från många att de tyckte att jag borde skaffa en blogg, så en dag gjorde jag det. Det började mest som en oseriös och privat grej, men när jag väl berättade om bloggen så spred den sig rätt fort och jag fick mycket positiv respons. I början var jag väldigt insatt i den och låg väldigt högt upp på topplistan men nu det senaste har jag inte riktigt haft ork till att skriva flertal inlägg varje dag och lägga ner massa tid på varje. Just nu bloggar jag när jag känner för det och om jag inte ligger så högt upp på topplistan så gör det inte mig något.
Vad bloggar du om?
Jag bloggar först och främst om vad som händer i min vardag. Det kan vara allt från nya införskaffade plagg till galna festhändelser. Ett tag gav jag även mycket skönhetstips. Jag har alltid varit en tjej som står för sina åsikter och som inte är rädd för att berätta om dem, så det är också något ni kan hitta i min blogg.   
Varför läser folk just din blogg tror du?
Jag är en väldigt ärlig och öppen människa, kanske till och med lite för öppen ibland. Jag bjuder på mig själv och jag har varierande inlägg. Jag tror även att det uppskattas av mina läsare att jag svarar på de flesta frågor som ställs.
Är det stor skillnad mellan bloggens Dewi och verklighetens?
Både ja och nej faktiskt. Jag delar ju självklart inte med mig av allt som händer i mitt liv på bloggen med tanke på att hela världen har tillgång till det jag lägger upp, men i stort sett så kan man nog få en hyfsat bra hint om hur jag är som person genom att läsa min blogg. 
Hur skulle du beskriva bloggen?
För att göra ett kort beskrivning är den väl som alla andra tjejers bloggar. Kläder, smink, vardag, musik, tips och fest. Enda skillnaden jag tycker finns är att jag är lite mer oseriös och använder humor mer än andra.
Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
Jag har aldrig ångrat en åsikt jag har haft eller något jag skrivit om någon, men självklart har jag väl skakat lite på huvudet när jag kollat bak i arkivet där jag gjort inlägg om helt ovärda grejer. Haha...


 
Vad får vi inte läsa i din blogg?
Allt för personliga grejer som kanske bråk med pojkvännen/familj eller liknande. Helt enkelt inget som skulle kunna skada eller påverka familj/släkt/vänner/.
Vad gör en bra blogg? 
Mycket bilder och inte bara långa noveller! Det finns väl såklart undantag om man någon gång har mycket att berätta, men då får man kompensera det med extra bilder. Och absolut att man bjuder på sig själv, vågar berätta att man ligger helt sunkig i soffan och äter chips, inte att man ska behöva lägga fram kex och ost jättefint på ett fat hela tiden för att det ska se bra ut och man ska framstå som någon man inte är fullt ut. Visa sitt rätta jag helt enkelt!
Berätta tre saker vi inte visste om dig?
Jag har inte gått upp i vikt sen jag gick i 7an, alltså på 6 år. Kan helt enkelt inte gå upp i vikt. Detta beror inte på att jag äter lite, snarare tvärtom. Det kanske låter jätteskönt men det är det faktiskt inte, vem vill inte ha kurvor liksom?
Jag ÄLSKAR bakelser, finns inget godare. Skulle kunna äta morotskakor i en hel vecka om jag fick chansen.
Jag avskyr stora tjejgäng. Bara falskhet och drama... Jag har hellre några få riktigt nära vänner och umgås med killgäng istället.
Har du någon förebild inom bloggvärlden?
Jag har aldrig varit ett jättestort fan av att följa bloggar, och av de bloggar jag läst så har jag inte haft någon som förebild, utan mer använt dem som inspirationskällor.
Vilka bloggar läser du själv? 
Det finns bara en blogg i mitt liv, Classe såklart! Han får mig att skratta och häpnas varje gång jag går in på hans blogg. Jag dras till bloggar som sticker ut från mängden, och detta är ett klart exempel på det.  http://classe-kinzakenza.blogspot.com/
Och vilka läser du inte? 
Jag har aldrig riktigt varit intresserad av att läsa om någon annans enformiga liv. Självklart tycker jag det är intressant att läsa kompisars bloggar men de flesta andra kvittar. Läste Kenzas ett tag, men sen fick jag en tankeställare och sa till mig själv, vad får jag ut av att läsa om hennes liv? Tror även det var som ett grupptryck att man började läsa hennes blogg. AAALLA andra gjorde ju det.
Varför ska man läsa din blogg?
För att den har allt och lite till!

Dewis blogg hittar du här:
https://nouw.com/dewi