Veckans blogg - Born To Run

Veckans blogg - Born To Run

Hon beskriver sin blogg som personlig, även om den är inte privat. Och hennes favoritbloggare heter Michaela Forni. Tjejen bakom Veckans blogg här på Nattstad är 21-åriga Sandra från Alingsås. Profile -

<

Vad bloggar du om?
Jag bloggar om de saker i mitt liv som jag vill dela med mig av.

Är det stor skillnad mellan bloggens Sandra och verklighetens?

Det är en väldigt stor skillnad mellan verklighetens och bloggens Sandra. När jag lägger upp inlägg gör jag verkligen det med "mening", det vill säga jag vill dela med mig av det. Man ser ungefär en procent av vem jag är i bloggen och det beror på att jag vill vara personlig men inte privat. Jag vill blogga, men bara för att folk läser vad jag skriver så vill jag inte att de ska få intrycket av att de känner mig.

Hur skulle du beskriva bloggen?
Bloggen handlar om det liv jag lever och om sådant som händer i livet som jag vill dela med mig av till allmänheten.

Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
Varje gång jag skriver någon känslomässigt ångrar jag det eftersom att det är så privat att jag inte vill att andra än mina vänner ska få ta del av det. Därför har jag, trots att jag älskar att skriva, valt att inte publicera känslomässiga, positiva som negativa, inlägg. Ska jag dela med mig så ska det kännas rätt. Men oftast kan jag dela med mig av sådant som hänt i min ungdom, det som är historia och lärdommar men idag inte lika känslomässigt.

Vad får vi inte läsa i din blogg?
99 procent av allt som händer i mitt liv delar jag inte med mig av. Jag nämner nästan aldrig några av mina närmastes namn, jag lägger nästan aldrig upp bilder på mina vänner eller familj, jag skriver aldrig om exakt vad jag gjort under dagen. Om jag till exempel haft världens mysigaste lunch får inte mina läsare ta del av det vilket kan vara tråkigt, men jag vill inte utelämna mitt liv på det sättet.

Vad gör en bra bloggare?
En bra bloggare är någon som skriver genomtänka inlägg. Det kan vara en kort text och fina bilder, eller en djup text utan bilder, men den ska vara intressant och få en att vilja fortsätta läsa.

Berätta tre saker vi inte visste om dig?
1. Jag är otroligt spontan och impulsiv, vilket är på både gott och ont. Vill jag något så gör jag det, känner jag någonting så säger jag det, funderar jag på någonting så gör jag någonting av min tanke etc. Är man en spontan och impulsiv människa så tänker man ibland att det är lätt att vara efterklok. Samtidigt är det ingen idé att känna så eller ha ångest. Hade jag inte varit spontan (som alla jag känner vet att jag är) hade jag aldrig varit med om, eller haft de erfarenheterna, som jag idag har. Jag har för närvarande sex stycken tatueringar och på en av dem står det "memento vivere" (kom ihåg att leva) och på en annan "wild". Jag gör aldrig en tatuering som inte har ett personligt budskap för mig. Båda dessa står för att man inte ska tänka så otroligt mycket, utan man ska vara lycklig och njuta av det vackra i livet och göra vad man vill samt drömmer om. Och det är vad som är det positiva med min spontanitet.
2. Det här året, alltså 2012, har genom medgångar och motgångar varit mitt livs bästa år av mina hittills 21 år. Jag har varit med om livets alla känslor och läxor. Idag är jag starkare än någonsin.
3. Jag är världens känslomänniska och är inte rädd för att visa vad jag känner för någon av mina vänner. Är jag lycklig så strålar det igenom mig och mina nära brukar berätta för mig hur mina ögon lyser. Är jag ledsen, arg eller besviken berättar jag det. Och funderar jag på någonting så ser man det. Jag har många vänner, men få som vet allt om mig. Och de vänner som vet allt, kan jag visa allt. Det är sådan jag är och de älskar mig ändå. Spralliga, glada, extremt spontana och samtidigt känslomässiga Sandra.

Vilka bloggar läser du själv? 
Jag läser mina vänners bloggar och även Michaela Fornis. Forni är min favoritblogg. Jag älskar hennes djupa texter. Det är sådana som jag själv skriver och skulle vilja dela med mig av, men inte gör för offentligheten.

Och vilka läser du inte? 
Bloggar som inte intresserar mig kort sagt.

Varför ska man läsa din blogg?
Även om jag inte alltid delar med mig av allt som händer i mitt liv så väljer jag med omsorg vad jag ska publicera. Min blogg är personlig även om den inte är privat och det är vad som är viktigast med en blogg. Oavsett om man skriver ett eller tjugo inlägg per dag.

Läs Sandras blogg här:
nouw.com/borntorun