Veckans blogg - Beatriz

Veckans blogg - Beatriz

Hon bor i Stockholm men pendlar till Schweiz och kärleken. Hon älskar dyra väskor och lyssnar på Evert Taube i smyg. Tjejen bakom Veckans blogg här på Nattstad är 21-åriga Beatriz. Profile -

För den som inte läst din blogg, vem är Beatriz? 
Jag är en glad, impulsiv och jordnära tjej på 21 år som studerar till hudterapeut och bor i Stockholm. Har min andra halva i Schweiz som jag pendlar till nästan varje helg och tränar även fotboll. Mitt liv är fartfyllt men samtidigt underbart. Jag har en speciell förkärlek till dyra väskor som min kära gärna förser mig med. Jag har mitt ursprung i Colombia och blev adopterad till Sverige som liten. Har varit tillbaka många gånger i Colombia och det förändrade mig helt som person till det positiva. Jag fick mer perspektiv på livet och blev en tacksammare människa. Är speciellt tacksam för att ha fått växa upp i Sverige med min fina familj och för att jag fått alla dom förmåner jag har idag. 
Hur kom det sig att du började blogga? 
Jag började blogga 2010 när jag reste utomlands för att mina vänner och familj skulle kunna följa mitt liv vart jag än var. När jag märkte att det var fler än bara mina vänner och familj som läste min blogg fick jag en kick och fortsatte. Jag har alltid älskat att synas och höras. Även om jag inte har något större behov att bli känd så uppskattar jag, som alla andra, uppmärksamheten och att folk tar sig tid att läsa om just mig. 
Vad bloggar du om? 
Jag bloggar om mina resor till Schweiz på helgerna och om shoppingen där. Men den största delen av bloggen handlar om mitt liv i Stockholm; hur jag parerar fester, skönhetsvård och min fotboll. Jag vill att folk som läser min blogg ska känna igen sig i vardagliga situationer och le. Jag visar gärna upp hur bra jag har det och hur bra jag mår men försöker få det att låta så lite skrytsamt som möjligt. Tanken är inte att få folk att känna sig dåliga eller avundsjuka utan att inspireras och dela min glädje.
Varför läser folk just din blogg tror du? 
Jag tror att folk läser min blogg för att jag skriver allt med en gnutta humor. Men även för att jag har en bra mix med text och bilder, även om det flesta bilder är på mig själv. Man kan inte placera in mig i ett fack utan jag skriver om allt som faller mig in. Det finns någonting för dom flesta, allt från tjejigaste sminktipsen till den bästa matchen i champions league. 
Är det stor skillnad mellan bloggens Beatriz och verklighetens? 
Jag vet att det låter klyschigt att säga att jag bara är mig själv i bloggen men jag försöker vara den samma i bloggen som i verkligheten. Det enda är väl att jag är lite roligare och galnare i verkligheten om man nu får säga så om sig själv, haha. Det är svårt att nå fram med sin awesomeness genom en datorskärm.
<

Hur skulle du beskriva
bloggen?

Den är rolig och enkel att läsa. Inte någon rosa header och läppstift som bakgrund utan jag skulle beskriva den mer som stilren och fin. Jag är allergisk mot folk som skriver i comic sans MS och har massa färger.
Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand? 
Jag har skrivit saker som jag inte är stolt över, jag skrev en gång ett inlägg och klankade ner på några "sämre" yrken som jag fick äta upp senare. Jag försöker tänka på vad jag skriver och att allt som sägs på bloggen gör reklam för min egen person.
Vad får vi inte läsa i din blogg?
Jag skriver aldrig om politik eller sex eftersom det är så pass känsliga ämnen och personliga. Man ska inte uttala sig om saker man inte har någon aning om eller kan försvara sig och det gör många bloggare som misstag. Det är lätt att man blir missförstådd och stämplad om man uttrycker sig på minsta felaktiga sätt.
Vad gör en bra blogg?
En bra blogg är en personlig blogg med integritet. Man måste hålla vissa saker, annars blir det lätt smaklöst.
Berätta tre saker vi inte visste om dig? 
Jag gjorde alla mina tatueringar på fyllan utomlands.
Jag är rädd varje gång jag flyger.
Jag lyssnar på Evert Taubes musik i smyg.
Har du någon förebild inom bloggvärlden? 
Min förebild i bloggvärlden är Blondinbella. En bra skribent som har ambitioner och många bollar i luften. Ett intressant liv och en bra klädstil är ett stort plus. En rolig blogg att läsa med bilder från resor och andra projekt hon håller på med.
Vilka bloggar läser du själv?
Jag läser Blondinbellas, Carolina Gynnings och Daniel Paris. Tre helt olika personligheter och bloggar men alla tre faller mig i smaken. Blondinbella och Gynnings lite seriösare med familjeliv, vackra bilder och eleganta fester medans Daniel Paris får man ta med en nypa salt. Komiskt med texter som alla tänker men ingen vågar säga.
Och vilka läser du inte?
Jag undviker skvallerbloggar och tjejer som är ute efter att provocera sig till läsare. Jag kan inte förstå hur man kan lägga ner all sin tid på någon annan människas liv, som man dels inte känner och sedan försöka åka räkmacka på deras framgång genom skitsnack. Inte heller kan jag förstå hur man vill bli igenkänd som en otrevlig och provokativ person.
Varför ska man läsa din blogg?
Jag brukar ärligt talat läsa min egen blogg och skratta inombords. En liten blogg som har allt. Inte störst, inte bäst men genuin. Jag bloggar för att det är sjukt roligt och för att det har blivit en del av mig.

Beatriz blogg hittar du här: http://nouw.com/Beatriz