Veckans blogg - Amanda Valfridsson

Veckans blogg - Amanda Valfridsson

Det bästa hon vet är att resa och att fotografera - och favoritbloggaren heter Michaela Forni. Tjejen bakom Veckans blogg här på Nattstad är 16-åriga Amanda Valfridsson. Profile -

För den som inte läst din blogg, vem är Amanda?
Amanda är en glad och ambitiös 16-årig tjej som bor i Stockholm och går första året på gymnasiet.
Hur kom det sig att du började blogga?
De flesta av mina vänner hade bloggar så jag valde att testa det här med bloggandet jag med - och sen dess har jag fortsatt.
Vad bloggar du om?
Jag bloggar mycket om mitt stora intresse fotografering och lägger upp min bilder och tipsar om olika redigeringar/fototekniker. Jag bloggar också om min vardag och allt annat jag tycker om.
Varför läser folk just din blogg tror du?
Jag tror att folk uppskattar mina bilder väldigt mycket - att de är fina och inspirerande. Sedan tror jag också att det uppskattas att jag delar med mig av massa olika fototips och goda recept.
Är det stor skillnad mellan bloggens Amanda och verklighetens?
Inte så jättestor skillnad egentligen, men självklart är det svårt att visa hur man är som person genom en blogg.
Hur skulle du beskriva bloggen?
Som en stor blandning av allt möjlig. Jag bloggar om så mycket olika saker; recept, foton, träningstips, mode, musik och så vidare - men försöker alltid att göra det på mitt egna sätt. 
Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
Ibland kan jag ångra vissa inlägg jag skrev när jag var yngre som var alldeles för privata. Jag visste ju inte vilka som faktiskt läste min blogg då. Jag vill gärna ha kontroll över vem som vet vad om mig.
Vad får vi inte läsa i din blogg?
Jag försöker att vara personlig eftersom jag själv tycker att det är tråkigt med ytliga och opersonliga bloggar - men samtidigt vill jag inte vara för privat. Jag skriver att jag är ledsen, men utelämnar ibland anledningen till varför jag känner som jag gör.
Vad gör en bra blogg?
Fin design och fina bilder är A och O för mig. Annars tycker jag att det är viktigt med variation i bloggen och välskrivna inlägg.

Berätta tre saker vi inte visste om dig?
Jag är väldigt känslosam och tar saker mer personligt än jag egentligen borde.
Typisk sommar för mig är att sitta på en äng med kompisar, äta god mat, se solen gå ner, spela härliga musik och prata om allt allt allt.
Det bästa jag vet är att resa och upptäcka nya platser. 
Har du någon förebild inom bloggvärlden?
Det skulle i så fall vara Michaela Forni. Jag älskar hennes texter och hon verkar dessutom vara en så himla bra person.
Vilka bloggar läser du själv?
Jag läser främst Michaela Fornis och Niotillfem. De har både fina bilder, bra texter och är så där lagom personliga i sina bloggar. 
Och vilka läser du inte?
Jag läser inte bloggar som uppdateras tio gånger per dag "bara för att". Eller bloggar som bloggar om samma saker som alla andra redan har skrivit om.
Varför ska man läsa din blogg?
I min blogg kan man få en massa inspiration och massa tips när det gäller att ta bättre bilder - men också smaskiga recept på den perfekta pastan eller tips på riktigt bra filmer att se en regnig junidag. En blogg att inspireras av och få tips ifrån.

Amandas blogg hittar du här: http://nouw.com/amandavalfridsson