Veckans blogg - Alicia Niklasson

Veckans blogg - Alicia Niklasson

Hon bär med sig sin kamera överallt, är proffs på att jonglera och när hon var yngre ville hon bli som Blondinbella. Tjejen bakom Veckans blogg här på Nattstad är 21-åriga Alicia Niklasson. Profile -

För den som inte läst din blogg, vem är Alicia?
Alicia är en 21-årig glad, social och energisk tjej från Göteborg som bär med sig systemkameran vart hon än går. Hon älskar att fotografera och att strosa runt på stan och spana in kläder. Hon är en tjej som drömmer om en karriär som journalist med hennes största hobby, fotograferandet, på sidan av.
Hur kom det sig att du började blogga?
Jag började blogga redan som 14-åring då jag vid det tillfället högt avgudade och inspirerades av storbloggaren Isabella Löwengrip, eller Blondinbella vill säga - det namnet hon är mer känd för. Jag ville bli precis som henne och ta efter allt som hon gjorde. Jag skulle bli den nya Blondinbella, flytta till Stockholm, leva på bloggen och bli framgångsrik.
Vad bloggar du om?
Mitt liv och min vardag främst. Min blogg är fylld med fotografier - allt från vad jag gör om dagarna till vad jag klär mig i. Min senaste nisch har blivit streetstyle-fotografering, bakom såsom framför kameran trivs jag som fisken i vattnet.
Varför läser folk just din blogg tror du?
Jag tror folk läser min blogg för att jag bjuder på bra kvalitet, både genom skrift och bild. Jag är nästan helt säker på att bilderna i bloggen gör mer än halva jobbet. Jag lägger ner tid på min blogg, vilket syns och det tror jag att många uppskattar.
Är det stor skillnad mellan bloggens Alicia och verklighetens?
Inte för fem öre, jag är precis mig själv i bloggen som jag är i person. Jag ligger å andra sidan ganska lågt på fronten med att dela med mig av personliga tankar och åsikter. Hade jag gjort det hade jag kunnat tänka mig att det hade blivit en liten skillnad då jag inte vill uttrycka mig till fullo beroende på vad för konsekvenserna det kan ge, bara en tanke sådär.
Hur skulle du beskriva bloggen?
Gör det enkelt, tre ord - bildrik, inspirerande och varierande.
Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
I mina tidigare år ja, då delade jag med mig allt för mycket av de smaskiga och privata detaljerna ur mitt liv. Idag är jag rätt bra på att endast viska vidare mina hemlisar till min närmsta vänner, på så sätt ingen ånger över vad som skrivits nu de senaste åren, det gäller att hitta en balans - att skriva att man är ledsen men inte utlämna en allt för djup anledningen till varför. 

Foto Mikaela Watsfeldt

Vad får vi inte läsa i din blogg?
Mammalivet, plastikoperationer och hästhoppning.
Vad gör en bra blogg?
Säger bara en sak - kvalitet framför kvantitet. En bra välskriven text är, enligt mig, lika viktig som en bra fotograferad bild. Hellre få varierande och inspirerande inlägg med hög kvalitet, både inom skrift och bild, än flera ensidiga, ointressanta inlägg utan syfte och med noll inspiration.
Berätta tre saker vi inte visste om dig?
I nian på högstadiet spenderade jag en hel termin, efter gymnastiklektioner, till att lära mig jonglera. Nu ni, nu är man ett riktigt jonglörproffs!
Jag finner endast tycke för de killar som är jämngamla eller ett år yngre än mig, något år äldre killar intresserar mig inte alls. Ett undantag ifall det är över 25, då kan det gå an, haha!
Nu i våras köpte jag mig min första egna bostadsrätt. Vuxenpoäng, woop woop!!
Har du någon förebild inom bloggvärlden?
Hanna MW! Den tjejen, hon kan inspirera. Hade det varit någon jag hade velat byta garderob med så hade det var henne. Hennes stil, finner inga ord. Varje utstyrsel hon bär upp är, enligt mig, en full tiopoängare varje gång. Hon kan hon, och inte nog med det så är hon grymt snygg. Och hennes jobb, modestylist på Ginatricot, här är man inte lite avis!
Vilka bloggar läser du själv? 
Mina vänners, storbloggaren Angelica Blick och fyra andra inspirerande bloggar - nyheter24.se/modette/hannamw , tuvamalmo.blogg.se , kajsasven.devote.se och caroline.devote.se.
Och vilka läser du inte? 
Jag har aldrig riktigt förstått grejen med Kissie, Paow, Dessie och hela det gänget. Inte intressanta och ger mig ingen inspiration - och för mig är det bloggare helt utan syfte. För att kläcka ur mig en liten åsikt så känns det som om det gänget bloggar bara för pengarnas skull och inte för att de tycker det är vidare kul eller intressant.
Varför ska man läsa din blogg?
Jag lägger ner tid på min blogg - genom bilder, inspiration och variation i min blogg gör jag din tillvaro en gnutta bättre. Hoppa på tåget, följ med på en resa om mig och mitt liv och jag kan lova dig, du kommer varken att ångra dig eller bli missnöjd! 

Alicias blogg hittar du här: http://nouw.com/aliciastyle