"Vær ikke bange for at prøve og blande forskellige stilarter"

"Vær ikke bange for at prøve og blande forskellige stilarter"

Hvordan ser en normal dag ud for en stylist, og hvis du drømmer om at blive en, hvordan gør du det? Vi har interviewet vores modeprofil Madelene Billman, der er stylist for dette års Swedish Idol om, hvordan du bliver stylist og hendes bedste råd til at finde din egen stil! Fashion - 1

Hvad er nogle af dine bedste råd, når det kommer til at finde din egen stil?
Mit bedste råd er, ikke at være bange for at prøve nye stilarter og mest af alt, blande forskellige stilarter. Du skal ikke købe alle dine ting fra ét sted, men hellere alt fra secondhand til tøj af højere kvalitet. Et andet råd er, at tænke på dit tilbehør hver gang du klæder dig på. Smykker, et bælte eller en cool taske kan virkelig få hele dit outfit til at spille!

Hvordan ser en normal arbejdsdag ud for dig?
Jeg har aldrig rigtig en "normal dag", eftersom hver dag ser helt anerledes ud. Før et stylingjob bruger jeg meget tid foran computeren på at sende e-mails til pressekontorer, søger inspiration og finde cool items at arbejde med. Under Swedish Idol har hverdagen sin egen dagsorden. Mandage og tirsdage er spændende dage, så tilbringer vi onsdage i prøverummet, torsdage afslutter vi alle stylinger fra dagen før og på fredage er det go time!

Hvordan blev du stylist for Swedish Idol?
Jeg er ikke helt sikker på det, men jeg tror det var en make-up artist i showet der anbefalede mig til produktionsvirksomheden. Jeg havde tidligere arbejdet på et par tv-shows, en der lignede Swedish Idol. Jobbet er meget at håndtere og at style så mange mennesker, på så kort tid, er ikke så simpelt som du måske tror. Jeg tror, det er en af grundene til, at de spurgte mig.

Hvor finder du din inspiration?
Jeg har opdaget, at jeg bliver vildt inspireret af forskellige epoker. Lige nu er jeg meget inspireret af 80'ernes mode og jeg kan bruge timevis på at rulle gennem 80'ers mode på Pinterest.

Hvad er det bedste ved at arbejde som stylist?
Der er så mange ting, jeg elsker ved at være stylist. Det er selvfølgelig altid sjovt, når den person, der bliver stylet, føler sig glad og smuk i det outfit de har på, men at se det færdige resultat i tv'et er også fantastisk.

Hvad er dine fremtidige planer og drømme?
Lige nu ville jeg elske at fortsætte med at arbejde som stylist i Sverige, men på sigt ville det også være sjovt at arbejde med både svenske og internationale kunstnere. Jeg ser mig selv som både opfindsom og innovativ, så jeg vil rigtig gerne sætte mig ned og bare skabe en cool scenestil.

Hvis jeg drømmer om at blive stylist, hvordan bliver jeg det så?
Det er godt at starte med at hjælpe en allerede etableret stylist. Stylister har konstant brug for praktikanter, og selvom arbejdet normalt er ulønnet, vil du lære så meget ved bare at arbejde ved siden af en erfaren stylist. Praktikperioden omfatter ofte ikke hele dagen, men snarere når det er nødvendigt, hvilket gør det muligt for dig at have andre jobs ved siden af.

Hvad er nogle af dine bedste råd til håbefulde stylister?
Ligesom ovenstående skal du starte med ar hjælpe en stylist for at få erfaring. Jeg synes, det er en almindelig misforståelse, at bare fordi du er god til at style dig selv, vil du være en god stylist. At style en anden person er noget helt andet, og der er mange ting at overveje. Jeg vil også anbefale dig at deltage i en stylist eller sytræning. At have sy-færdigheder er altid et stort plus, når du arbejder som stylist.

Læs Madelene's blog her @madelenebillman