VÄLKOMNA TILL NOUW ÅNGESTPODDEN!

Vi kan nu stolt presentera vårt senaste tillskott på bloggfronten! Ångestpodden kommer att handla om all typ av ångest – allt från panikångest och ätstörningar, till ”fuldagar”, Instagram och krossade hjärtan. Enjoy! Profile -

1. Berätta lite om er själva!

Vi heter Ida och Sofie, båda 22 år och uppväxta i Karlshamn i Blekinge. Vi är bosatta i Stockholm sedan 2,5 år tillbaka och driver tillsammans sedan januari vår podcast Ångestpodden. I augusti 2015 bestämde vi oss för att starta eget, och startar därför nu Inget Filter, som ska fungera som en opolitisk opinionsbildare i frågan om den psykiska ohälsan. Ida är en väldigt känslomässig person och har väldigt lätt för att visa sina känslor, oavsett om hon är glad eller ledsen medans Sofie snarare gärna lägger locket på och gör det mesta med en smula humor.

2. Vad kan vi förvänta oss av er pod?
I Ångestpodden tar vi upp allt som många någon gång tänkt, men som ingen riktigt vågat prata om tidigare. Vi driver Ångestpodden för att lyfta denpsykiska ohälsan och för att öka medvetenheten. För att öka igenkänningsfaktorn blandar vi ämnen som depression, panikångest och ätstörningar, med stress, krossade hjärtan och instagramhets. Vi lovar att man kommer känna igen sig!

3. Vad betyder ångest för er?
Ångest för oss är en känsla av ängslighet och oro som inte vill lämna kroppen, en känsla som är svår att kontrollera och som man ibland kan känna tar över ens egna personlighet.

4. Varför tror ni att det fortfarande är aningen tabubelagt att prata om ångest och depressioner?
Vi tror att en av anledningarna är att sociala medier hela tiden utstrålar "det perfekta livet" och att man från barnsben lär sig att man bara pratar om det som går bra, inte om det som går dåligt. Det känns som att man blir stöpt in i formen "du ska vara perfekt" och att det därför är svårt att prata om sina misslyckanden, vilket gör att man tror att man är ensam om att känna just så.

5. Om ni fick ge tre råd till alla unga tjejer och killar som lider av ångest. Vad skulle det vara?
1. SKÄMS ALDRIG. 2. PRATA OM DET 3. Va inte rädd för att söka hjälp. Vi vill att det ska vara lika lätt att gå till psykologen som det idag är att gå till tandläkaren.

6. Vem är drömgästen till Ångestpodden?
Zlatan. Det skulle vara kul att höra om hur hans uppväxt har präglat honom och vad han tänker på minuterna innan avspark på en landskamp.

Här kan ni läsa deras blogg!