Välkommen till Nouw Clara Henry

Vi är stolta och glada över att välkomna Clara Henry till oss på Nouw. I bloggen kommer ni få läsa om Claras liv som innebär en god blandning av matlagning, frustration och humor. Inlägg om mode och smink kommer ni inte hitta hos henne. Läs mer om Clara i intervjun nedan. Profile - 9

Berätta lite om dig själv, vem är Clara Henry?
Clara Henry är en introvert Göteborgare som gillar färgglada kläder och ogillar när folk tror att hennes namn är ett dubbelnamn istället för ett förnamn och ett efternamn (vilket händer förvånansvärt ofta). Och orättvisor, det ogillar hon ungefär lika mycket. Och att prata om sig själv i tredje person. Hon är däremot en obotlig optimist som vill tro att det finns lösningar på allt, som älskar katter och ordvitsar. Clara är 23 år men har ändå gjort många roliga grejer i livet, som att ha programlett Melodifestivalen 2017 och skrivit en bok om vaginalt blod som heter "Ja jag har mens, hurså?".

Många känner säkert igen dig från Melodifestivalen, Youtube och Instagram där du har ca 500K följare. Vad tror du har varit ditt framgångsrecept?
Jag är jävligt rolig och snygg. Och ödmjuk. Haha nä skoja bara. Jag tror att folk började följa mig back in 2011 för att jag inte skrev om mode och smink, vilket alla skrev om på sina bloggar då. Kan tänka mig att det var jävligt skönt för alla som var som jag och inte direkt var modebloggsmaterial, som kunde läsa om något annat än utseende för en gångs skull. Jag försökte vara rolig och folk gillade att ha kul, ungefär.

Varför startade du en blogg?
Jag har alltid skrivit mycket och har haft en blogg sedan jag var 13. Den slutade jag skriva på i februari i år, efter att ha haft ett helt år av blogg-prestationsångest. Då var det sjukt skönt att bara släppa det ångestmomentet. Nu i oktober blev jag taggad på att börja blogga igen, och så tog jag tummen ur röven och startade upp en blogg på nytt.


Vad kommer vi få läsa om/inte läsa om i din blogg?
Ni kommer få läsa om sånt som jag själv tycker är intressant. Typ mig själv och vad jag nu kan tänkas hitta på om dagarna. Och mat! Blir så omåttligt jävla stolt när jag lagar något gott att jag oftast känner stor lust att dela med mig av min vishet. Min blogg är en kombo av min dagbok och mitt utlopp för frustration. Inga frustrationsinlägg är ute ännu, men jag lovar att de kommer när jag snubblar över diverse idioter på nätet och i verkligheten. Ni kommer tyvärr inte att få läsa speciellt ingående om kläder och utseende (utöver att jag klippte mig häromdagen och skaffade LUGG vilket var världsomvälvande) men det gör andra redan så bra så jag tänker att jag kan få slippa.

Vem/vilka är dina förebilder?
Musikaliskt är det Regina Spektor, när det gäller allmän livsåskådning är det Linnea Henriksson, Zara Larsson och Emma Watson, och när det gäller kärlek är det Hasse Andersson och Monica Forsberg. Deras relation är ett livsmotto.

Vart ser du dig själv om 5 år?
Hemma med min katt och massa böcker efter en lång, halvintensiv dag som internationellt framgångsrik TV-programledare.


5 snabba:
Ringa eller smsa?
SMSA, HERREGUD, folk måste sluta ringa mig, helst igår. Oplanerade telefonsamtal är en introverts mardröm.

London eller Paris?
Min pappa kommer lyncha mig om jag inte svarar London, men eftersom jag varit där och i krokarna hundra gånger och hälsat på släkten vill jag hellre utforska Paris. Så, Paris.

Sneakers eller Klackar?
Sneakers. Tar inte på mig klackar om så mitt liv hängde på det (såvida inte en mello-stylist säger åt mig att göra det. Det är enda undantaget.).

Sushi eller tacos?
Sushi!!! Helst såna nigiri med tofu, HOT DAMN!

Hemmakväll eller utekväll?
Hemmakväll. Blir alltid besviken på krogen. Hög musik så en inte kan prata normalt i kombination med fulla människor är ugh. Och som svar på sista frågan om min egentliga ålder: 65.


Foto: Herman Caroan

Claras blogg hittar ni HÄR

Writer
Redaktionen