AdvertisementUpplev ditt Göteborg  genom en hemester att minnas

Upplev ditt Göteborg genom en hemester att minnas

2020 är inte som alla andra år och det kan vara svårt att acceptera att vissa sommarplaner ställs in. Men låt oss inte missa vad vi har mitt framför oss, ta en hemester! Vi har tillsammans med Göteborg & Co samlat ihop några av Göteborgs smultronställen, som du inte får missa på din hemesterrutt! Other - 7

I betalt samarbete med Göteborg & Co.

Det är lätt att missa det man har precis framför sig, vilket är synd då Göteborg kommer med en salig blandning med allt mellan kultur- och naturliv. Det finns flera sagolika smultronställen som bara väntar på att bli upplevda och tillsammans med ett antal offentliga profiler från Västkusten kommer här en guide till några utav dom.


Är du sugen på att hitta eller dela med dig utav dina egna smultronställen? Surfa in under #upplevdittgoteborg på Instagram eller klicka här och upptäck nya platser att uppleva.

Bild: Agnes Weidestam Grötö

Bild: Agnes Weidestam Grötö

Bild: Khaddi Sagnia Kviberg parks utegym

Grötö
Grötö, en gömd idyll mitt i vår närmaste skärgård. Packa korgen full med mat och slår er ner på en picknick bland ängarna och lyssna till öns bilfria sus.

Kviberg parks utegym
Har du fått spring i benen? Välkommen till Kvibergs utepark, en yta som passar både den som vill leka av sig men likaså den tappraste utmanaren. Inte nog med att det är gångavstånd till Göteborgs Beach volleyboll center, så ligger Kvibergs utepark i kant med ett motionsspår i skogen där man kan ta härliga promenader eller en löptur efter styrkepasset.

Bild: Matkoma Kungstorget

Bild: Nikola Zivkovic Kölsträckningen Lindholmen med fika från Leilas Bageri

Foodtrucks
Oj vad man längtat efter att se foodtrucksen inta sina positioner runt om i Göteborg. Göteborgs foodtrucks levererar smakupplevelser för oss alla, Jinx asian fusion på Magasinsgatan, Sunset Falafel vid Saluhallen eller Fish and chips vid Kungstorget!

Alkemisten kaffe
Kaffe & kaka på det? Jakten på Göteborgs bästa kaffe kommer vi nog aldrig riktigt ifrån, det är ju så gott att testa olika kaffeställen. Alkemisten kaffe är ett lugnt café som passar dig som vill slå dig ner med en bok att läsa eller studera. Beläget i Kville.

Bild: Monika Björn Änggårdsbergen

Bild: Ebba Einarsson Palmhuset

Änggårdsbergen
No need att resa iväg för en hike, Änggårdsbergen ger dig hikingupplevelsen mitt i centrala Göteborg. Långt upp i Botaniska trädgårdens skogar hittar du Änggårdsberget. Packa väskan och låt benen ta dig mot toppen.

Trädgårdsföreningen / Palmhuset
Saknar du den tropiska värmen och att ha palmer omkring dig? En utflykt till Palmhuset i Trädgårdsföreningen kan göra dig påmind om känslan att vara utomlands, samtidigt som du får titta på växter från världens alla hörn.

Bild: Arvingarna Saltholmen

Bild: Annelie Pompe Hummerviken på Öckerö

Saltholmen
Saltholmen är inte enbart bad bland klipporna och en glass för att svalka sig utan levererar även fantastiska solnedgångar att drömma sig bort i vid horisonten. Avsluta dagen med en pizza på Paradiset innan du sakta börjar gå hemåt längs småbåtshamnen.

Snorkla på Öckerö
Man behöver inte vara proffs eller ha undervattenstuber för att utforska världen under vattenytan. Gör som Annelie och ta ett cyklop med snorkel och bege dig ut till havet för att snorkla och uppleva vårt fantastiska vatten och livet under ytan!

Bild: Emelie Bengtsson Sankt Jörgen Park

Bild: Elin Rubensson Skatås Motionscentrum

Bild: Emelie Bengtsson Sankt Jörgen Park

Frisbeegolf i Skatås
En perfekt sport för dig som vill vistas i vacker natur och samtidigt röra på dig. Ute i Skatås hittar du fina banor som såväl proffset som amatören finner väldigt underhållande!

Sankt Jörgens spa
Ibland kan det vara skönt att få en paus och komma bort från storstadspulsen. På Sankt Jörgens spa får du chansen att slappna av och vila upp dig. Här upplever du känslan av att vara utomlands fastän du enbart befinner dig 15 min från centrala Göteborg.

Bild: Goeatinburg Prinsgatan

Bild: Portionenundertian Vättlefjäll

Bild: Goeatinburg Prinsgatan med mat från Bar Italia

Prinsgatan
Den populära tvärgatan till Linnégatan som för vissa upplevs som en egen liten stadsdel. Oavsett om du vill smaka på det italienska köket eller äta en utsökt burrito från Mexiko så finns det något här för dig. Gatan kantas även av fina små butiker och bagerier, för att inte nämna alla härliga uteserveringar som är perfekta att fånga kvällssolen på. Stort plus är också att många av ställena på gatan är hundvänliga, för våra små vänner!

Upptäck naturen i Vättlefjäll
Snöra på dig promenadskorna och bege dig till Vättlefjäll för vandring på någon av de vackra vandringslederna. Om vandring inte är något för dig finns det kanoter att hyra och fina platser att ha picknickar på. En gömd skogsidyll!


Under hashtagen #upplevdittgoteborg eller på landningssidan https://www.goteborg.com/upplevdittgoteborg/ kan du inspireras av flera smultronställen eller själv dela med dig utav dina tips. Missa inte vad som finns precis framför ögonen på dig!