"Under våra år som bästa kompisar har vi gjort allt tillsammans"

"Under våra år som bästa kompisar har vi gjort allt tillsammans"

Denna veckan får vi följa den sprudlande kompisduon bakom WeAre - Alice Pavin & Charlotte Widén. Två tjejer som gör allt ihop, men som ser framtiden boendes på två helt olika delar av jorden. Vi får höra allt ifrån deras största inspirationskällor till hur det är att driva en blogg ihop med sin bästa vän. Profile - 10

Hej Alice & Charlotte, vad gör ni för att peppa igång på en måndag?
Vi sätter på gamla godingar på absolut högsta volym och dansar som om vi aldrig dansat förut (läs: springer runt som galningar). Men om energin inte tillåter det slänger vi oss i soffan och sätter på Keeping up with the Kardashians istället. Det är bara att inse, vissa måndagar går inte att rädda.

Hur skulle ni beskriva er själva och er blogg?
Vår blogg är vi: kreativa, äventyrliga och spontana. Vi är praktiskt taget samma person i två kroppar. För att quota Alice häromdagen “Den som tvekar på att vi är samma person är dum i huvudet” haha och det är så sant, vi är fruktansvärt lika. Självfallet finns det skillnader mellan oss, som att Alice är lite mer energisk och “all-over-the-place” medan Charlotte kanske har fötterna lite mer på jorden. Vår största likhet då? Envishet! Ni kan ju bara tänka er hur det blir när vi inte är överens med något i bloggen… Men samtidigt är det något som har gjort att vi båda två har ett väldigt driv och inte ger upp i första taget. Utöver det har vi båda även väldigt starka personligheter och det är något som vi tror kommer fram i bloggen och gör den personlig, vilket är något vi tycker är otroligt viktigt. Vi vill ju att alla som klickar sig in på bloggen ska känna att de får en känsla för vem vi är och inte bara uppfatta oss som två overkliga personer fastklistrade på en skärm, för det är väl inte så charmigt?

Varför började ni blogga?
När vi började blogga för någon månad sen var de första frågorna vi fick “Varför har ni inte börjat med detta tidigare?”. Bloggandet har för oss båda varit en dröm som har hållit i sig sen barnsben när vi sprang runt i vår hemstad Malmö med kameran högt i hugg och hade “photoshoots”. Under våra 14 år som bästa kompisar har vi dessutom gjort allt tillsammans, från att som små sälja julklappstidningen till att på senare tid driva företag tillsammans. Därför var det ingen snack om saken om att vi även skulle göra detta tillsammans. Vi slog ihop våra största intressen: mode, foto och resor – WeAre skapades. Idag, när vi befinner oss på två olika platser i världen, blir WeAre som en länk där vi kan fortsätta uppleva livet tillsammans, precis som vi alltid gjort och alltid kommer göra.

Ni är två vänner som bloggar tillsammans, hur har detta förändrat er vänskapsrelation?
Kanske hade man kunnat tro att vi skulle bli galna på varandra, med tanke på att vi båda är två personer som inte kan acceptera att vi själva har fel. Men vi har alltid haft en relation där vi gör denna typen av saker gemensamt, saker som innebär att vi spånar idéer och utvecklar något tillsammans. Så ska vi vara helt ärliga så har vår vänskap inte förändrats så mycket. Den enda skillnaden är bara att vi tvingas prata med varandra varje dag nu haha...Vilka influensers inspireras ni mest av? Och varför?
Oj denna är så svår, vi inspireras av så många olika och det varierar nästan från dag till dag. Men för att nämna några kan vi ju prata om Lisa Olsson och hennes bilder som alltid är fantastiska, Maja Wyh med sin konstnärliga touch på sina inlägg, Pernille Teisbaek för att hon aldrig misslyckas med en outfit, Jack Morris och Lauren Bullen för deras konstanta drömresor, Calle Schulman för sin öppenhet och härliga sätt och sist men inte minst Rami Hanna för att han är en GRYM fotograf med grym stil.

Vad gör ni helst på helgen?
En perfekt helg hade inkluderat en liten utflykt (vad sägs som en shoppingdag i Köpenhamn, eller att fylla bilen med kläder och åka runt och fota?) Vi båda älskar att hänga med folk så att dra ut på en drink med vänner hade kommit därefter. När klockan sedan närmar sig midnatt drar vi på partyskorna och dansar till hiphop, gamla klassiker, R’n’B och ja - you name it, långt in på morgontimmarna. Sedan får vi självklart inte glömma en stor brunch att lyxa till det med morgonen efter. Och ska vi vara helt ärliga här? Det är inte heller ovanligt att vi slår på datorn och spenderar en dag framför Sims. För kom igen, alla är vi Sims-lovers djupt inne.

Vad har ni för mål med er blogg?
Detta är en rolig fråga eftersom att vi faktiskt har ett helt A4-papper om våra mål (är det nu vi ska köra copy paste haha?). Kommer vi två på en idé så skriver vi alltid världens längsta och noggrannaste listor om det. Till bloggen har vi nog gjort minst 20 dokument (lite överentusiastiska ibland eller?), där en utav dem består av bara mål. Bland alla dessa mål hittar man faktiskt “bli veckans blogg”, så ni förstår ju hur sjukt glada vi är över att denna vecka få den titeln! Men om vi tänker mål översiktligt och långsiktigt är det absolut att kunna försörja sig på bloggen och få en fot in i modevärlden. Att få inbjudningar till fashionweek har ju varit en dröm sedan barnsben.

Vad gör Alice & Charlotte om 5 år?
Om 5 år bor vi i två helt olika delar av världen och lever helt skilda liv men med bloggen som fortfarande länkar oss samman varje dag. Vi har vår dagliga FaceTime, fortsätter att upptäcka världen tillsammans och har varsin Carrie Bradshaw-garderob.

Vad önskar ni er just nu?
Att vi vore i samma stad så att vi kunde skapa några galna familjer på Sims, planera en resa tillsammans och dra på partyklackarna och glitterkostymen för en helkväll i Köpenhamn. Och såklart hela Zaras vårsortiment i vår garderob.Alice & Charlottes blogg: nouw.com/weare