Ugens blogger: Emma Østerby

Ugens blogger: Emma Østerby

I denne uge kan I lære ugens blogger Emma Østerby bedre at kende. Hun er et rigtigt morgenmenneske og vil hellere være i god tid, end at komme for sent. Læs mere om hendes morgenrutiner og om hvorfor hun startede bloggen i første omgang. Profile - 5

Hej Emma, hvad gør du for at komme ordentligt i gang på en mandag?

Mandag er jo starten på en helt ny uge og starten på en frisk. Derfor sætter jeg typisk mit ur til kl. 6:00 for at have god tid. Jeg er typen der hellere går en time tidligere i seng og står en time tidligere op næste morgen. Mit morgenmåltid består typisk af skyr med blåbær, og det er for mig den bedste start på dagen. Ofte laver jeg en liste over, hvad jeg skal nå i løbet af ugen. Det får mig tvunget ud af weekendens rytme og ind i hverdagens rutiner.

Hvordan vil du beskrive dig selv og din blog?

Jeg er et kreativt og ambitiøst menneske, som elsker at bruge min tid på at tegne, male og lave grafiske designs. Det kommer til udtryk på min blog, hvor jeg forsøger at koordinere mine blogindlæg i forhold til farvekombination og motiver. Jeg har det aller bedst, når der er fuld fart på, og jeg elsker spontane beslutninger. For mig er bloggen en måde at udfolde mig kreativt - jeg går meget op i det visuelle udtryk og bruger min æstetiske sans til at skabe bloggens univers. Jeg ønsker at inspirere og give andre et indblik i min hverdag. Derudover prøver jeg at få min personlighed til at skinne igennem mine indlæg.

Hvorfor begyndte du at blogge?

Jeg gik med en masse ambitioner og drømte mig langt væk i den kreative verden. Efterhånden begyndte jeg at læse nogle blogs og blev med det samme klar over, at jeg ville starte min egen. I mange år har min interesse været inden for mode og design, og jeg er total fascineret af mønstre, stof og grafiske print samt processen fra ide til færdigt udtryk.

I midten af september har jeg blogget i et år, og jeg fortryder bestemt ikke mit valg om at starte bloggen. Jeg elsker at bruge tid på den og kan mærke, at det gør mig glad. Det er blevet min passion!

Dine billeder på bloggen er super fine og harmoniske, hvad er dine bedste fototips?

Tusind tak! Først og fremmest kasserer jeg hellere end gerne billeder, jeg har taget eller afslår samarbejder, hvis jeg ikke mener, at det vil passe ind på min blog. Det første nye læsere kigger på er essensen af din blog. Det skaber et godt indtryk, hvis der er en rød tråd i mellem indlæggene.

Jeg tager mine billeder med mit Olympus PEN E-PL8 og vægter højt, om der er et godt lys. Jeg vil anbefale at finde ens egen stil og holde alle billederne i samme tone. Det er lettere sagt end gjort, men et gammelt ordsprog siger ”øvelse gør mester”. Hvis man gør det længe nok, lærer man meget om sig selv, ens stil og talent og finder dermed frem til et personligt udtryk i billederne.

Hvad laver du helst om aftenen?

Hvis det er hverdagsaftener foretrækker jeg at slappe af med bloggen - og jeg har ikke tænkt mig at lyve, nogle gange ender de sene aftentimer også bare med Netflix, hvilket jeg nyder! I weekenden elsker jeg både at slappe af sammen med min familie og være sammen med mine venner, hvor vi tit tager ud i byen for at spise og shoppe.

Hvilke andre influencere inspireres du af og hvorfor?

Uh, der er så mange influencers, der er enormt dygtige og inspirerende. De første tre der lige falder mig ind er; Bloggeren Sophia Roe med bloggen 'Roe Diary' og Instagrammerne Mathilde Maxine og Emili Sindlev. Det er tre vidt forskellige kvinder, der har det tilfælles at have en super fed og personlig stil. Jeg inspireres af noget forskelligt hos dem. Sophia Roe har en fed stil, som oftest falder i min smag. Emilie Sindlev giver mig mod på vovede, kunstneriske items som jeg mixer med min ellers minimalistiske stil. Mathilde Maxine har sans for detaljerne, hvilket er en af de ting, jeg lægger stor vægt på hos mig selv.

Hvad har du af mål for din blog?

Min blog spiller en stor rolle i mine fremtidige visioner og karriere. Jeg ønsker at min blog er personlig og samtidig vil byde på spændende nyheder, der kan være interessante for både jer og mig. Bloggen skal være et sted, hvor folk kommer forbi for at slappe af, blive inspireret og motiveret til at føre ambitioner og drømme ud i livet. Jeg har altid haft mange drømme og tror på, at hvis man arbejder hårdt og målrettet, så kan næsten alt lade sig gøre.

Hvad laver du om 5 år?

Om fem år går jeg forhåbentligt på designskolen i København og har med min største passion at gøre. Jeg har ikke nogen tanker om at blogge på fuldtid, men deler selvfølgelig stadigvæk glimt af min hverdag. Jeg har et højt ambitionsniveau, som jeg har stor glæde af. Faktisk har jeg gang i hundredvis af ting og formår alligevel at afslutte alt med en god fornemmelse.

Hvad ønsker du dig lige nu?

Jeg ønsker mig flere timer i døgnet, og kunne udøve mirakler til andres fordel. Men hvis det skal være sådan helt realistisk og materielt, ville det nok være Saks Potts SP plastic bag. Den er totalt affordable og er muligvis en af de hotteste tasker lige nu!

Lige om en uge tager jeg på studietur til Paris med min klasse. Jeg glæder mig og ønsker at få en god tur!

Kunne du tænke dig at se mere til Emma, så kan du følge hende her: @Emmaoesterby