Ugens blogger - Emma Lange

Ugens blogger - Emma Lange

Denne uges blogger er dygtige og kreative Emma. Hun deler ud af sine bedste fototips, fortæller lidt om sine drømme og om hvorfor hun startede sin blog op, i første omgang. Profile - 5

Hej Emma, hvordan har du det?
Hej Nouw,

Jeg må ærligt indrømme, at jeg har haft en lille krise de seneste dage angående dette interview. Jeg har siddet og stirret frustreret ind i min computerskærm. Indvendigt råbt ”så tænk dog menneske!”, mens computeren hånligt bare har lyst mig lige i hovedet, hvor jeg bare er blevet endnu mere modløs. Jeg har rigtig meget at se til for tiden, hvilket nok skyldes min manglende kreativitet til, at formulere noget kompetent og brugbart. Dog har jeg en del planer, som jeg ser meget frem til – især dem der er blog-relateret. Jeg kan desværre ikke afsløre noget, sååå stay tuned, haha.

Hvordan vil du beskrive dig selv og din blog?
Jeg prøver så vidt muligt, at få bloggen til at afspejle mig så meget som muligt. Her har jeg et fokus på 3 ting: tanker, rejser og kreativitet.

I og med at jeg er en pige med mange tanker og grublerier, føler jeg at der er noget terapeutisk ved at sætte mig ned og skrive. Ved at dele og være ærlig. Mere ærlig end jeg normalt tør at være i virkeligheden. Jeg formulerer mig uden tvivl bedre på skrift, og det er langt nemmere at ytre sig sine kontroversielle holdninger, når jeg kan gemme mig bag min lille skærm. Jeg står dog altid 100% ved de ting jeg skriver.

Rejser dominerer mest på min blog. Jeg har været heldig at opleve meget af verden i en alder af 21 år. Ved at rejse ændre man sin livs- og verdensforståelse. Det lære os ikke kun om andre kulturer, men også noget om os selv. Om det er storbyferie, eksotiske destinationer eller en weekend-getaway er underordnet, så længe jeg er ude og opleve, hvad verden har at byde på. Bloggen fungerer på den måde som en form for personlig ”dagbog” for mig, hvor jeg ellers kan dele ud af mine oplevelser, erfaringer og anbefalinger til mine læsere.

Inden jeg for alvor begyndte at blogge, udtrykte jeg mig igennem kunst – at male og især tegne. En måde jeg kobler af på, og udfordre min kreativitet. Jeg får ofte henvendelser over min Instagram, om jeg kan tegne noget bestemt eller lignende af hvad jeg postet, hvilket jeg blot tager som en kompliment og gerne gør.

Hvorfor begyndte du at blogge?
Jeg begyndte at blogge, da jeg gerne ville skabe mig mit eget kreative frirum, hvor jeg kunne udtrykke og dele mine tanker og oplevelser. Derudover har jeg altid holdt af at skrive – og samtidig været god til det. På den måde fungerer bloggen som min personlige platform, hvor jeg samler mine rejseoplevelser, tanker og andre udklip fra mit liv.

Når jeg fortæller at jeg blogger, møder jeg ofte folk med en god portion skepsis, og jeg forstår dem godt. Fordi hvem er vi egentlig til at bestemme, at vores ordinære liv er så specielle at de skal være tilgængelige for alle? Jeg blogger udelukkende for min egen skyld –og at andre har lyst til at følge med er bare fedt, samt at de kommentere på mine indlæg er meget bekræftende.Dine billeder på bloggen er super fine og harmoniske, hvad er dine bedste fototips?
Mange tak! Jeg har altid i baghovedet at de skal være ensartet, og har derfor fokus på lyse, eksotiske og farvekoordineret billeder, der skaber en hvis dynamik. Naturligt lys er ret vigtigt og derudover variation af motiv. Også er der selvfølgelig de rigtige apps. Jeg synes ikke der er noget i vejen, at benytte sig af diverse apps. Kunsten er at få billederne til at fremstå autentiske. Billeder kan fremstå på mange måder. De kan være en redigeret udgave af vores virkelighed, her taler jeg især om Instagram, og vi skal være bedre til at være skeptiske når det kommer til billeder. Jeg har faktisk skrevet et indlæg ”Perfektion & manipulation”, der handler omkring disse ”perfekte” billeder – I skal være velkommen til at læse det.

De apps jeg burger er: Unum, Snapseed og Instagrams værktøjer. Jeg benytter mig aldrig af filtre, men derimod med kontrast og lys – der alt sammen kan få billederne til at se naturlige ud.

Hvad laver du helst om aftenen?
Jeg prioriterer meget at lave ”ikke noget”. Det er i de perioder jeg bliver inspireret til at skrive, tegne eller en sjældent gang ordner kaosset i min garderobe. Det er her jeg trækker vejret, og lige husker stadig at have begge ben solidt plantet på jorden i en travl og hektisk hverdag, hvor man nemt kan lade sig rive med. Ligeså meget social og selskabelig jeg kan være, ligeså meget har jeg brug for mig-tid. Tid hvor jeg kan fordybe mig i, og nyde mit eget selskab.

Hvilke andre influencer inspireres du af og hvorfor?
Jeg finder ofte min inspiration igennem Instagram. Ren visuelt synes jeg Josefine Haaning og Philine Roepstorff er dygtige. Derudover følger jeg nogle få youtubere (til at få inspiration til min egen Youtube kanal). Her er min klare favorit, Janni Deler. Hun er ofte mange eksotiske og smukke steder, som altid giver mig en rejsefeber.

Min yndlings blogger er dog Laura Lundgaard, uden tvivl! Hendes indlæg indeholder altid humoristiske, relevante og ærlige emner, som man som læser kan identificere sig med.Hvad har du af mål for din blog?
På nuværende tidspunkt går det rigtig godt for min blog, og den er vokset sig større, end jeg havde troede den ville på rigtig kort tid. Samme tid som min blog vokser sig større gør min motivation, passion og ambitioner også. Som tidligere nævnt har jeg en del større ting i vente, som jeg virkelig ser frem til! Jeg tror det er vigtigt som blogger, at sætter sig nogle høje mål, og blive ved med at udfordre sig selv, da man på den måde vokser og udvikler sig. Man må ikke begrænse sig, for hvem bestemmer, hvad man kan, og hvad man ikke kan? Kun sig selv. Jeg er ikke i tvivl om at hårdt arbejde skaber gode resultater og fremgang, hvilket er mit mål.

Hvad laver du om 5 år?
Med en hård nok indsats forventer jeg at leve af min blog. Gøre drømmen som fuldtidsblogger til en realitet. Til den tid har jeg skabt mig et større netværk inde for ”blogger-verdenen”, samt fået mig nogle flere samarbejdspartnere. Der kan ske meget på 5 år. Forhåbentlig sidder jeg til den tid på en bounty strand og blogger. Jeg har stor respekt for de bloggere og youtubere, der har arbejdet hårdt nok til at leve af deres medie, hvilket jeg selv ser som en fremtid for mig.

Hvad ønsker du dig lige nu?
Hvilken blogger ønsker sig ikke en Chanel taske? Haha. Hmm.. En rejse vil være tiltrængt. Charter eller storby ferie er underordnet, så længe jeg kan komme lidt væk fra den trivielle hverdag. Lige pt. Har jeg en del at se til, men hvis jeg kender mig selv godt nok, ender jeg nok med at bestille en spontan tur et sted hen.Kunne du tænke dig at se mere til Emma, så kan du følge hendes blog her: @emma_lange