Tre favoritbloggare om det stora klippet – vågar du?

Tre favoritbloggare om det stora klippet – vågar du?

Önskar du att du vågade göra något drastiskt med ditt hår – som att klippa det kort? Du är inte den enda. Den här våren är pagen tillbaka och några av favoritbloggare har anammat trenden. Här är deras tankar kring det stora klippet – och varför du borde göra det också! Beauty - 6

Bloggaren och poddaren Josefin Dahlberg får ofta frågan om ångrar att hon klippte av håret. Svaret? Aldrig! Snarare ser hon det som en av de bästa grejerna hon gjort, och när hon ser gamla bilder av sig själv i långt hår är det enda hon tänker: vem är den här människan? Josefins inspiration till att klippa av håret var Instagram-bilder på stylisten Pandora Sykes och varje gång hon tänker att hon ska spara ut så ångrar hon sig och klipper det igen. Så här beskriver hon sin relation till sitt hår för Biolage R.A.W.

– Mitt hår betyder mycket för mig. Jag tror jag hittade min perfekta frisyr för bara två år sedan när jag klippte det kort och blekte det blont. Jag har alltid experimenterat mycket med klippningar och färger, men den här gången kände jag mig verkligen hemma. Nu är allt jag behöver göra att trimma det då och då.

Bloggaren och modekonsulten Hanna Stefansson skippade den långa manen för ett bra tag sedan, men klippte ytterligare en bit av håret för ett par månader sedan.

– Jag gick till frisören och klippte av 7 centimeter av mitt hår. Det kändes så fräscht. Jag älskar det!

Hanna har dessutom slutat göra slingor, vilket hon beskriver för Biolage R.A.W. som det bästa hon gjort för sitt hår.

– Jag har så tunna fina strån och även om den ljusa färgen var fin på mig så blev hårkvaliten riktigt kass. Nu får jag ofta komplimanger för min naturliga hårfärg (som jag själv inte var speciellt förtjust i innan) och kvalitén är så mycket bättre.

Sedan finns de förstås de som gått steget längre än en page. En av våra favoriter är illustratören och modellen Cajsa Wessberg. För Biolage R.A.W. berättar hon att belutet att raka av håret öppnade dörrar för henne.

– Mitt hår är en stor del av vem jag är. Att raka av det skapade många nya möjligheter för mig, speciellt sedan det verkligen kickade igång min modellkariär. Men det gjorde förmodligen vissa saker – som att träffa killar – svårare också. Det förändrade definitivt sättet folk ser mig på.

Cajsa kommer aldrig att glömma när hon rakade av sig håret första gången.

– Jag hade funderat på det länge, men vill vänta till efter midsommar eftersom min familj är så traditionell av sig när det gäller högtider. Men mitt i firandet kunde jag inte hålla mig. Så jag smet ut med mina yngre kusiner och bara rakade av det. När jag kom tillbaka blev alla knäpptysta.

Frossa i mer hårinspiration på Make it lasts kampanjsite för Biolage R.A.W här. Och hitta dina favoritprodukter från Biolage R.A.W. för bra priser här


Writer
Redaktionen