Tre enkla tips för en uppdaterad höstgarderob

Tre enkla tips för en uppdaterad höstgarderob

Behöver du hjälp och inspiration för att få till den där perfekta höstgarderoben? Tess har listat sina tre bästa tips för hur du undviker inspirationstorka. Fashion - 36

Efter att ha spenderat de senaste månaderna med bara ben och badkläder kan det kännas svårt att hitta tillbaka till sin röda tråd och att få till den där härliga höstgarderoben. Jag har samlat tre tips som hjälper dig att gå från sommarkläderna till härliga höstoutfits.

1. Rensa ut sommarkläder och andra plagg som du inte använder. När du väl har rensat ut onödiga plagg blir det enklare att se vad du har att jobba med och vad du eventuellt behöver komplettera med, vilket tar oss vidare till nästa punkt: Inköp.

2. På hösten är det lätt att falla för allt underbart höstmode som trillar in i butikerna och viljan att byta ut hela garderoben är oftast väldigt stark. Skriv en lista och sortera utifrån vad du vill ha, och vad du faktiskt behöver. På så sätt får du en överblick över vad du ska investera i och om det är ett större köp som du behöver spara till.

3. När du väl har kommit till den punkten att du ska köpa ett nytt plagg, tänk en extra gång på om du behöver det för att försäkra dig om att det inte blir ännu ett oanvänt spontanköp. Hösten är även en period då det kryllar av härlig inspiration, försök att ta in allt som du inspireras av och låt det forma din höstgarderob. Var inte rädd för att stiga ut din comfort-zone utan låt både färg och form få lysa upp en (förhoppningsvis) lite mindre grå höst.