Tipstorsdag: Slik oppretter og tilpasser du en toppmeny i bloggen din

Denne uken tipser vi om hvordan du enkelt kan legge inn en toppmeny på bloggen din. Vi kommer også til å gi forslag på hvordan du kan tilpasse den, og hvordan du på ulike måter kan opprette linker i menyen. Blogging tips -

I designverktøyet finnes det en modul som heter "Toppmeny", og den kan du dra ned og slippe i designet hvor du måtte ønske. For eksempel kan du legge modulen over eller under bloggnavnet/headeren på bloggen din. Akkurat som på andre måter i designet kan du tilpasse og endre menyens utseende slik at den passer til din personlige stil, samtidig som den går fint inn sammen med resten av designet.


Begynn med å dra ned og slippe modulen der du ønsker.

Vanlige linker

Gjennom å klikke på pilen som peker nedover får du opp alternativ hvor du kan skape automatiske linker til menyen. Disse linkene kan du koble direkte til din Nouw-profil, kategorier og/eller arkiv. Du kan også legge inn manuelle linker om du ønsker det.


Drop down-meny

Vil du opprette en drop down-meny så gjør du det ved å manuelt føre inn linkene under en overskrift. Linkene legger seg i den rekkefølger som du har lagt de inn på listen, og de vil komme som alternativer man kan velge om man klikker seg inn på overskriften som blir lagt i toppmenyen. En drop down-meny kan brukes om du for eksempel vil linke til ulike reiseinnlegg fra land du har besøkt tidligere, eller kanskje du vil linke til ulike måter man kan kontakte deg som blogger på? Bare fantasien setter grenser her!


Ikoner for sosiale medier

Om du ønsker noe annet enn bare tekst, kan du også linke ikoner i toppmenyer. For eksempel kan du linke til dine sosiale medier eller e-mailadresse.


Eksempel fra @ninasandbech & @thelondongirl:

@ninasandbech har valgt å ha vanlige linker, samt også et symbol for Instagram


@thelondongirl har laget en egen fane i toppmenyen for "Londontips"Writer
Redaktionen