Tipstorsdag: Slik gir du bloggen et løft på bare noen minutter

Tipstorsdag: Slik gir du bloggen et løft på bare noen minutter

Har du lyst å freshe opp bloggen for sommeren, uten at det skal ta alt for mye fritid som du heller kunne brukt på stranden? Så bra, for i dag tipser vi om hvordan du enkelt kan fornye designet på null komma niks. Blogging tips -

Bytt header

Det første som synes når leserne besøker bloggen din, er headeren. Enten du har bilde eller tekst lengst oppe på bloggen, kan det være kult å oppdatere den i ny og ne slik at leserne møtes av noe nytt når de klikker seg inn. Vil du ha et foto, et illustrerende bilde, eller kanskje noe enkelt som å endre teksten med navnet ditt? Test deg frem med ulike stiler!


Hos @gertrudes møtes du av et sommerlig og fin header-bilde så fort som du kommer inn på bloggen hennes

@daramuscat har valgt å gjøre en header med hjelp av illustrasjoner og kollasj


Legg inn moduler

Om du for eksempel legger inn bilde-moduler eller en "Image puff" er ikke det bare fint, men også praktisk. Modulen for innlegg kan du for eksempel koble opp mot dine nyeste innlegg, eller hvorfor ikke dine mest leste innlegg - slik at de kan inspirere enda flere? Det finnes også en mulighet for å legge til modul for Instagram og la bildene dine bli en del av bloggens design. Et fin måte å knytte følgerne på dine sosiale kanaler opp mot hverandre, og la leserne finne ut mer gjennom dine sosiale medier.


@Matildadjerf har valgt å legge inn "Post puff" lengst oppe bloggen sin og koblet til sine nyeste innlegg

@theamandajournal har koblet til en Instagram-modul, og har sine nyeste Instagram-bilder i toppen av bloggen


Endre fontstil & fargekoder

Det behøver ikke å være vanskeligere enn å endre skrifttype i overskriften eller brødteksten for å freshe opp bloggens utseende. Det kan gjøre mye for bloggen å bare bytte til nye font-stiler, og kanskje til og med endre farge på overskriftene dine?


@elinskoglund bruker en nett skrifttype i bloggen sin...

...mens @madicken_nilsson bruker en kraftigere skrifttype, noe som gir en helt annen look


Writer
Redaktionen