Tipstorsdag: Så lägger du en signatur i din toppmeny

Tipstorsdag: Så lägger du en signatur i din toppmeny

Idag tipsar vi om ännu ett sätt du kan få till den där lilla extra personliga touchen i din blogg. Varför inte i form av en signatur i din bloggs toppmeny? Bloggtips - 18

Vi har tidigare tipsat om hur du lägger in en signatur längst ner under varje inlägg i bloggen. Denna gången tipsar vi om hur du lägger till en signatur längst upp i din bloggs toppmeny.

Så skapar du en signatur för din toppmeny:
1. Först måste du skapa själva signaturen. Det gör du i ett bildprogram. Har du inget sådant på din dator kan du ex använda Pixl som finns gratis online.

2. Om du använder pixlr.com; Välj Arkiv / Ny bild och sedan vilken storlek bilden ska ha. 300 x 100 px funkar bra för signaturbilder eftersom de inte ska vara allt för stora. Använd textverktyget (T) för att skriva din signatur och välja ett typsnitt efter din smak. För att spara bilden klickar du på Arkiv / Spara och välj PNG (transparent, full kvalitet) för bästa möjliga kvalité.

Så lägger du in signaturen i din bloggs deisgn:
1. När du har skapat din signatur går du in under Din blogg / Design. Har du inte redan en toppmeny hittar du den modulen under avsnittet Moudler.

2. Klicka på toppmenyn i bloggen och välj Lägg till / Ikon / Välj ikon och klicka därefter på att ladda upp din signaturbild.

3. Nu syns din bild i din toppmeny! Du kan anpassa storleken på bilden och toppmenyns höjd under fliken Stil.


Istället för en länk eller färdig ikon, lägger du in en egen bild i din toppmeny


Det färdiga resultatet!

Skribent
Redaktionen