Tipstorsdag: Så kopplar du din Instagram till bloggen

Tipstorsdag: Så kopplar du din Instagram till bloggen

Vill du låta dina Instagram-bilder synas på din blogg? Här berättar vi hur du kopplar ditt konto så att bilderna synkas helt automatiskt. Vi klargör även skillanden mellan att koppla och länka ett Instagram-konto i din blogg. Blogging tips - 17

Det är både smart och snyggt att låta dina Instagram-bilder synas på bloggen. Smart då du låter dina läsare enkelt hitta till din Instagram, men också snyggt då det ger din blogg en extra personlig detalj. Du kan låta dina Instagram-bilder synas i sidan av bloggen, längst ner eller längst upp i bloggen.

Skillanden mellan att koppla och länka din Instagram
Ni är många som mailar in till oss och frågar om skillnaden mellan att länka och att koppla sin Instagram. När du länkar till din Instagram på Nouw gör du det genom att lägga en länk till din profil, via Följ mig-modulen eller i en ikon i din toppmeny.

När du kopplar din Instagram gör du det genom den enskilda modulen speciellt anpassad för att visa dina Instagram-bilder. Den modulen hittar du under Moduler där du designar din blogg. Det är när du har kopplat din blogg som din Instagram börjar synas på topplistan för Instagram, det räcker alltså inte att endast länka.

Så kopplar du din Instagram till din blogg:
1. Börja med att lägga till en modul för Instagram i din blogg under Din blogg / Design / Moduler

2. Du kan välja att lägga modulen i din sidomeny, överst eller längst ner i din blogg genom att dra modulen dit

3. Därefter kopplar du modulen där det står "Klicka här för att koppla" till vänster i menyn för inställningar. För att kunna koppla måste du vara inloggad på ditt Instagram-konto på datorn

OBS!
Då och då vill Instagram att du förnyar din koppling till ditt konto, då går du in i designen och gör detta på samma ställe som när du kopplar första gången. När du behöver koppla om får du ett meddelande som syns i din Statistik.


När du har lagt till din modul och klickar på den får du upp inställningarna och knappen "Klicka här för att koppla"


Så här ser det ut när du lagt till en modul för Instagram längst ner i bloggen


Writer
Redaktionen