Tipstorsdag: Så ger du din blogg ett lyft på bara några minuter

Tipstorsdag: Så ger du din blogg ett lyft på bara några minuter

Sugen på att fräscha upp bloggen inför sommaren, utan att det sliter dig från stranden alltför länge? Vad bra, för här tipsar vi om enkla sätt att förnya din bloggdesign på nästintill ingen tid alls. Blogging tips - 32

Byt header
Det första som syns när dina läsare besöker din blogg är din header. Vare sig du har en bild eller en text längst upp i bloggen kan det vara kul att uppdatera den då och då, så att dina läsare möts av något nytt när de kikar in. Vill du ha ett foto, en illustrerad bild, eller kanske något enkelt med endast en text med ditt namn? Testa dig fram!


Hos @gertrudes möts du av en somrig och fin bild så fort du kommer in på hennes blogg

@daramuscat har valt att göra en header med hjälp av illustrationer och kollage


Lägg till moduler
Att lägga till exempelvis en bildpuff eller en inläggspuff är inte bara snyggt, utan även praktiskt. Modulen för inlägg kan du exempelvis koppla till dina senaste inlägg, eller varför inte dina mest lästa inlägg - så att de kan få inspirera ännu fler läsare? Det finns även möjlighet att lägga till en modul till din Instagram och låta dina bilder bli en del av din bloggs design. Ett snyggt sätt att knyta ihop dina sociala kanaler till varandra.


@Matildadjerf har valt att lägga en inläggspuff längst upp i sin blogg, kopplat till sina senaste inlägg

@theamandajournal har sina senaste Instagram-bilder i toppen av bloggen, kopplade till en Instagram-modul


Ändra dina typsnitt & färgkoder
Inte behöver det vara svårare än att gå in och ändra dina typsnitt i rubrik och brödtext för att fräscha upp bloggens utseende. Det kan göra mycket för din blogg att byta till nya typsnitt och kanske till och med ändra färg på dina rubriker?

@elinskoglund har ett nättare typsnitt i sin blogg...

...medan @madicken_nilsson har ett kraftigare typsnitt, vilket ger en helt annan look

Writer
Redaktionen