Tipstorsdag: Hur du skapar en hamburgermeny på din blogg

Denna veckan tipsar vi om hur du gör en så kallad hamburgemeny på din blogg. Med en sådan meny kan du ”klicka ut” en kolumn i din blogg - som i vanliga fall ligger gömd i sidan av bloggen. Blogging tips - 4

Genom att skapa en så kallad ”hamburgemeny” kan du ha flera kolumner på din blogg, men att de först blir synliga när du klickar fram dem från sidan. Att göra denna typ av meny som poppar ut ur sidan av din blogg är enkelt. Här förklarar vi hur!

Skapa en hamburgermeny:
1. Börja med att lägga till moduler i de kolumner du vill ha i bloggen i din bloggs design. Exempelvis om du vill ha en sidokolumn med din kontaktinformation, profilbild och kategorier. Du kan ha gömda kolumner på båda sidor i bloggen om du vill, men i vårt exempel har vi endast en.

2. När du har bestämt vilka moduler du vill ha i din kolumn drar du helt enkelt den svarta pilen i designen mot kanten av bloggen, tills att sidokolumnen göms. Då ”hoppar” kolumnen ihop och du får en ”hamburgermeny”.

3. Publicera dina ändringar i designen genom att trycka på den gula knappen Klicka på Publicera längst upp till höger i designverktyget för att göra dina ändringar synliga på bloggen.

Ändrar du dig och vill ha din kolumn synlig istället för gömd så drar du bara in den svarta pilen igen, tills kolumnen blir synlig.


Skapa din kolumn och dra dit de moduler du vill ska synas


Dra sedan den svarta pilen utåt bloggens vänstra kant tills menyn "hoppar ut" och blir gömd


Writer
Redaktionen