Tips för att maximera antal klick på dina Metapic-länkar

Tips för att maximera antal klick på dina Metapic-länkar

Vill du få tips om hur du får fler klick på dina Metapic-länkar? Sist men inte minst i vår artikelserie tillsammans med Metapic berättar Sigrid om hur du lyckas få många klick på dina betalda länkar. Blogging tips - 15

Nu har du lärt dig hur du använder Metapic-länkar, skapar kollage och taggar produkter, samt hur du använder länkar på ett sätt som ser till att ditt content känns genuint. Så nu till mina bästa tips för att få riktigt många klick på dina länkar!


1. Lär dig vad läsarna tycker om

För att ta reda på vad dina läsare gillar och därmed klickar på - följ upp dina resultat och dra lärdom av dem genom Metapics verktyg under Din blogg/Statistik och sedan Metapic-fliken. Är det en viss typ av produkter som får extra många klick, kanske festklänningar, hårprodukter eller inredning? Påminn gärna dina läsare om produkter som gått bra, de kommer troligtvis få många klick igen.


2. Satsa på hår & skönhet 

På sistone har vi sett en riktig klicktrend av hår- och beautyprodukter. Om ditt smink eller hår on fleek idag, berätta om produkterna du använt. Ett hett tips är också att göra en tutorial där du visar flera produkter och hur du använder dem.


3. Vad säljer bäst?

Om du vill ha idéer kring vad för produkter du ska visa upp/pusha på din blogg, är ett tips att välja butikernas bästsäljande produkter (finns ofta som kategori på respektive butiks hemsida). Då dessa produkter är populära är de också ”lättsålda” – det vill säga chans till fler klick. Reor och rabattkoder lockar också såklart.


4. Håll dig uppdaterad! 

Du har väl sett att vi på Metapic skickar ut nyhetsbrev till dig som användare? Här berättar vi när vi har höjd ersättning, exklusiva rabattkoder eller andra erbjudanden och information som hjälper dig få fler klick.


Metapic-länkar på Instagram

Du har väl inte missat att du kan tjäna pengar genom Metapic på din Instagram?
Klistra in din Metapic-länk i din Insta-Story eller i din bio. För att kunna klistra in en länk på din Insta-Story krävs minst 10 000 följare eller ett verifierat konto.


Läs mer: Så skapar du Metapic-länkar för Instagram på Nouw


Exempel från Jessica Lagergren & Gabriella Joss på hur du på ett snyggt sätt kan tipsa dina följare om produkter med Metapic-länkar i dina stories på Instagram


Här har @Yayas gjort en annan variant, nämligen tillfälligt bytt ut sin länk till bloggen för en Metapic-länk i sin bio!


Tidigare artiklar om Metapic

Har du missat våra tidigare artiklar om Metapic, eller vill du bara fräscha upp minnet och läsa en gång till? Här länkar vi alla artiklarna i publiceringsordning.

1. Så tjänar du pengar på din blogg med Metapic

2. Expertens tips för att skapa inspirerande kollage med Metapic

3. Så använder du affiliate-länkar på ett genuint sätt i sina kanaler


Läs även: Guide för att använda & komma igång med Metapic på Nouw


Vill du veta mer? 

Har du frågor eller vill du bara snacka mer om Metapic? Då är du varmt välkommen att maila Sigrid och gänget på Metapic.
Du når dem på: support@metapic.se

Writer
Redaktionen