Ta din blogg till nästa nivå

Ta din blogg till nästa nivå

#NouwSeptemberChallenge - Har du massor av bloggdrömmar, men är osäker på hur du ska nå dit? Idag ger vår profil Ellen Delin nio tips på hur du kan ta din blogg till nästa nivå! Blogging tips - 42

1. Skaffa dig en design på bloggen som framhäver ditt innehåll - dvs dina bilder och din text.
En rörig design kan ge intrycket av en rörig blogg. Jordnära färger, vitt och ljusgrått är exempel på färger som är sköna för ögat och får bloggen att se mer professionell ut.

2. Även typsnittet är viktigt när du driver en blogg.
Jämför det här typsnittet, med det här som är mer svårläst och snäppet svårare för ögat att ta in. Även storleken på texten spelar roll.

3. Tänk på hur du skriver.
Meningsuppbyggnad alltså. Jag, men och det är ord du ska försöka undvika, i alla fall när du ska starta en mening. Det betyder inte att du ska avstå från att använda ordet, utan använda det med måtta. Exempel; "Jag kom precis hem och nu ska jag dricka en kopp kaffe innan jag går ut på en promenad". Skriv istället; "För en stund sedan kom jag hem till en rykande kopp kaffe och ska snart ut på en promenad i det ljuvliga vädret". Beskriv situationen, ge den en historia.

4. Undvik talspråk.
En ordentligt skriven mening ser mycket bättre ut än en mening fylld med ord man egentligen bara använder när man talar. Och snälla - undvik överdrivet med emojis.

5. Var aktiv på den plattform där du bloggar.
Kommentera andra kreatörers inlägg och visa att du är engagerad. "Fin blogg" kommentarerna ryker. Läs inlägget, ta inspiration och lämna ett avtryck värt att klicka sig in hos dig på! Här kan du använda dig utav större kreatörers bloggar - ett enkelt reklamknep för din egen vinning!

6. Använd dig utav alla dina sociala medier.
Facebook har till exempel en drös med grupper avsedda för just bloggar och kommentarer. Vill du, finns även internationella grupper att gå med i. Nouw bloggare, bloggar, blogging och bloggarnas värld är några exempel på grupper du kan gå med i.

7. Glöm inte bort att bloggvärlden är mycket större än den plattform där du bloggar.
Lämna en kommentar på din favoritbloggares blogg, gå in på en annan plattform och lämna avtryck där.

8. Ett bra sätt att få ihop lite pengar från bloggen är att använda sig utav affiliate-länkar.
Alltså - klickbara länkar som ger dig ett litet arvode per unikt klick. Nouw erbjuder ett samarbete med Metapic, men det finns självständiga sidor som du kan bli medlem hos också.

9. Publicera aldrig ett inlägg du senare skulle radera.
Lägg tid och energi på inlägget. För tro mig - det märks så tydlig om ett inlägg är framtvingat.

Min teori är att allting som har med bloggen att göra spelar roll. Det är enklare att fastna för ett blogg, vars design är professionell och inläggen visar hur hårt man slitit. Ingenting säger att bilderna behöver vara tagna med en systemkamera, eller att ett vardagsinlägg är fel. Tänk bara på hur du skriver och hur bloggen ser ut för en åskådare - vid första anblick.

Mina riktlinjer brukar vara magasin och tidningar på nätet. Stilrent, elegant och vackert. Stort fokus på bilder, text men också framsidan.

Bild och text: @ellendelin

Har du några egna tips på hur man kan lyfta sin blogg?