"Ta alltid era drömmar på allvar"

Denna veckan får vi följa Persefoni Nestorudi - en ingenjör som lyssnade på sitt hjärta och blev konstnär på heltid. Här berättar hon om att byta karriär, vad som driver henne framåt och vilken typ av kvinnor hon inspireras mest utav. Profile - 26

Hej Persefoni, vad gör du för att peppa igång på en måndag?
Hej! Jag älskar måndagar nuförtiden, men på söndagar brukar jag försöka lägga upp ett schema inför måndagen och kommande veckas jobb och projekt. Ibland är jag självklart inte lika organiserad och skjuter upp planeringen till måndag, men då umgås jag bara med vänner, äter och njuter av en ledig dag tillsammans.

Hur skulle du beskriva dig själv och din blogg?
Jag skulle nog beskriva mig själv som en mångsysslare, energisk och glad. Jag drivs mycket av mina känslor och tankar, det är både på gott och ont. När jag är i en bra sinnesstämning så känns allt enkelt men om det är något negativt som kommer upp kan det också påverka hela min dag tills jag har löst det. Jag är handlingskraftig, driven och orädd, jag vågar satsa allt när jag har ett satt mål.

Jag försöker väl med min blogg, visa en rättvis bild av vem jag är och alla mina projekt som jag alltid har på gång. I bloggen kan man se allt ifrån bilder från mina modellplåtningar, min konst och olika vernissage och events, någon bild från inredningsprojekt, en del vardagsbilder och man får även ta del av mina tankar och funderingar kring livet generellt. Jag är dock inte jätteprivat i min blogg utan väljer vad jag delar med mig av.

Varför började du blogga?
Min tanke med bloggen från början var att samla mina modellbilder på ett och samma ställe. Jag tänkte mig en portfolio som jag skulle kunna skicka ut till potentiella agenturer och jobb. Men den har med tiden utvecklats till att vara mer som en livsstilsblogg.

Du bytte karriär från byggnadsingenjör till konstnär. I vilket ögonblick visste du att det var det rätta valet? Och vad har du för råd till andra där ute som funderar på att göra en drastisk ändring i sin karriär?
Konsten har alltid funnits där, jag har målat och tecknat sen jag var liten. Jag jobbade som byggnadsingenjör i 5,5 års tid och efter en utmattningsdepression 2015 så kände jag att det var dags att lyssna på vad kroppen och hjärtat ville. Jag blev sjukskriven i fem månader och under den perioden så kan jag säga att det var mitt skapande som räddade mig. Jag gick tillbaka till jobbet och var kvar i sex månader innan jag tog beslutet om att säga upp mig, det var i augusti 2016 som jag lämnade byggbranschen för konsten. Där kände jag direkt att det var rätt beslut, jag hade en bra magkänsla. Såhär i efterhand känns valet fortfarande självklart trots att det har varit tufft under vissa perioder.

Mitt råd till andra som funderar på att göra ett karriärbyte är: GÖR DET! Vi lever bara en gång och då borde vi se till att vi lever det liv vi vill leva. Ta alltid era drömmar på allvar, sätt upp tydliga delmål, mål och kämpa för att nå dit ni vill. Ta reda på fakta, kolla upp utbildningar och se vilka möjligheter det finns för att nå fram till målet. Eller skapa möjligheterna själva. Vägen till målet är nog aldrig spikrak, det kan variera men är man ihärdig och inte ger upp, ja då tror jag man kan lyckas med allt man vill.Vad gör du helst på helgen?
Helgerna spenderar jag gärna i ateljén, sätter på skön musik och målar. Det är viktigt för mig att träffa mina vänner så det brukar alltid vara en och annan fika och middag inplanerad. Mina vardagar kan ibland se ut som helgdagar då jag planerar in roliga saker på eftermiddagarna. Jag gillar vardagslyx och det ger mig massa energi inför veckans jobb.

Vilka influencers inspireras du mest av? Och varför?
Jag inspireras av många olika influencers, men de flesta av dem har nog en gemensam nämnare och det är deras drivkraft och entreprenörsanda. Jag följer till exempel mäklaren och inredningsstylisten @Bisse, inredaren och entreprenören Arijana Heinrici, smyckesdesignern Cecilia, Chiara Ferragni, Kenza, Julie Sariñana och Jennifer Grace. Jag absolut älskar drivna och starka kvinnor som följer sitt hjärta och går sin väg, de inspirerar mig.

Vad har du för mål med din blogg?
Målet med min blogg är främst att nå ut med min konst till en större publik. Jag älskar att skapa i olika former och mina foton är ännu ett exempel på hur mitt skapande kan ta form framför kameran också. Det hade självklart varit kul att få in samarbeten och jobb med företag också, men jag vet att jag måste lägga upp en tydlig plan hur jag ska gå tillväga. Det ligger på min To-do-lista! :)

Vad gör Persefoni om 5 år?
Jag vet faktiskt inte, jag tycker däremot att det är en väldigt spännande period framöver. Men ett av målen är att jag har slagit igenom med min konst här på hemmaplan i Sverige.

Vad önskar du dig just nu?
Just nu önskar jag mig en härlig resa till värmen!Persefonis blogg: nouw.com/persefoni