Summerburst - lördagen

Under lördagen var det dags för dag 2 av Summerburst i Göteborg Other -

Att vakna upp till en strålande himmel gjorde många glada igår. Att samtidigt veta att man skulle få lyssna på några av världens bästa dj:s gjorde inte saken sämre! Betydligt mer folk och betydligt mer pepp, det kan inte bli fel.

Så vilka var då dagens höjdpunkter? Det är svårt att säga helt eftersom olika dj:s kommer med så olika saker. Vissa levererar kända hits som får hela publiken att gunga medan andra ger dig mixer som överraskar. Nause var ett exempel på det senare. Med bara ett fåtal egenproducerade låtar blev det en skön blandning mellan eget och lånat med tonvis av energi! Det känns ju fantastiskt gött när huvudpersonerna själva ställer sig upp på djbåset och bara kör! Några andra som verkligen levererade var Dada Life. Deras ljusshow var väl kanske inget för mig men jag kan ändå se humorn i den. Däremot musiken var riktigt, riktigt bra. Flera gånger bröt det loss dansmani och vevandet kunde genererat engergi att driva hela Valhalla IP.

Med solen i ansiktet, ölen i handen och förväntan såg alla framemot avslutningsakten Avicii. Och visst levererade han! Jag saknade dock flera av hans mer kända hits som inte blev spelade under kvällen. Levels som avslutning kändes solklart och fyrverkerierna matchade verkligen stämningen! Festen var igång!

Sedan fortsatte kvällen på stan där man bland annat kunde njuta av Adrian Lux på Trädgården och Adstedt på Push. Just denna bit har SPG LIVE fått mycket kritik för, att de har annonserat ut artister som bara kommer kunna ses av några få. Det finns alltid två sidor att se saker från och efter dessa två strålande dagar känns det snarare som att de har bevisat att Göteborg var i stort behov av en House-festival. Trycket var stort! Att sedan Göteborgs kommun inte tillät att showen skulle pågå senare på kvällen, det är inget arrangörerna kan ta skulden för!

Dessa två dagar har gett Göteborg en underbar start på sommaren, ett arrangemang att se tillbaka på när höstmörkret känns ogenomträngligt. För mig är detta en solklar ny tradition och jag tror att det är fler än jag som har samma önskan om ”En gång till! En gång till!”. 

Writer
Beata Klein