"Stylistyrket har alltid varit en dröm för mig"

"Stylistyrket har alltid varit en dröm för mig"

I Veckans blogg får vi denna vecka följa vår modeprofil Alva Forslund. I somras tog hon studenten efter tre år på Uppsalas modeskola där Alva utbildade sig till stylist. Hon startade sin blogg för att skriva om sina skolprojekt och har sen dess fortsatt att skapa inspirerande inlägg om allt från modeprojekt, till inlägg om hennes vardag och DIY. Profile - 5

Hej Alva! Hur spenderar du helst en ledig helg?
Hej! En ledig helg skulle börjas i lugn och ro, lite vaniljkaffe och en lyxigare frukost ute på vår lilla altan. Min sambo tävlar i cross/enduro så på sommaren har han ofta tävling på helgerna, som jag försöker följa med på så fort jag är ledig. Dessvärre blir det ingen lugnare morgon då vi oftast brukar åka runt 07:00, men att få följa med och heja på, kanske få en liten bränna om det är soligt, väger upp den tidiga morgonen. Om inte tävling, så skulle de bli en del poolhäng, äta en god lunch och spela lite Yatzy. Älskar Yatzy! Kvällen skulle avslutas med en riktigt helgmiddag, gärna tillsammans med vänner eller familj. Lite grillat med goda tillbehör, ett glas vin och bara njuta av varandras sällskap. Vi har lyxen att ha solnedgång rakt framför oss, så den skulle självklart inväntas och njutas av lite extra. Blir man någonsin trött på vackra solnedgångar?

För nya läsare, kan du inte berätta lite om dig själv och vad vi får se på din blogg?
Jag är en 20 årig tjej born and raised i Uppsala. I somras tog jag studenten efter tre år på Uppsalas modeskola där jag utbildade mig till stylist. Jag är så glad att jag verkligen valde en linje som jag brinner för, så dessa tre åren har gått extremt fort och helt ärligt hade jag kunnat gått tre år till. Jag brinner för att få vara kreativ, att inspirera och bli inspirerad. I höstas flyttade jag och min kille ihop efter sex år tillsammans, till ett litet attefallshus ute på landet, ca 5 minuter från mamma och pappa där jag är uppväxt. Det känns skönt att det första stora steget ut i vuxenlivet inte var ett så stort steg från nestet, haha.

Jag startade denna blogg för att skriva om mina projekt jag hade under min skoltid, men jag fastnade helt för detta community och all positiv energi som sprids här, så nu lägger jag inte bara ut moderelaterade inlägg såsom outfit inspiration, moodboards och stylingtips men också om min vardag, DIY’s, mat etc.

Vi ser att du har ett öga för stil, är det något som intresserar dig mycket?
Jag har alltid varit intresserad av allt som har med mode och göra samt att sminka och fixa andras hår. Jag hjälpte alltid mina vänner med smink och hår inför skoldiscot när jag var liten, utan en tanke på att man själv behövde göra sig i ordning och fick stressa ihop något, men jag tyckte alltid det var värt det. När det väl var dags att välja gymnasium så var jag redan fast beslutad om att det var stylist jag skulle gå. Stylistyrket har alltid varit en dröm för mig, och jag hoppas att någon gång i snar framtid kunna få starta mitt egna företag med att styla andra människor.

Som stylist, vad är det som driver och inspirerar dig?
Åh, jag finner inspiration i typ allt. Allt från sociala medier, naturen, kontraster mellan material och färgmixer till människor runt omkring mig. För mig är det som att jag ser allt från en helt annan vinkel. Den där sjalen som man köpte för några år sedan som bara ligger i garderoben, kan också bli en topp. Bara fantasin sätter gränserna.
Något som verkligen driver mig framåt är de kreativa och drivna människorna i min närhet. När jag gick i gymnasiet var jag omringad av en kreativ anda och människor med samma mål som jag. Att få se vad andra har skapat utefter sina kreativa idéer får mig bara ännu mer motiverad till att fortsätta. Precis som dem inspirerar mig, vill jag inspirera andra.

Vilken är din go-to outfit i sommar?
I sommar kommer det bäras mycket somriga klänningar, med ett par sandaler i jordnära färger. Nyckelorden jag kommer gå efter är blommigt, romantiskt och färger. En beige jumpsuit i linne material kommer också användas flitigt. Ett perfekt material som svalkar även de varmaste sommardagarna. På de svalare sommardagarna ser jag framför mig ett par mörkare blåa jeans med en kritvit topp och beiga sandaler.

Berätta tre saker vi inte vet om dig!
1. När jag var 12 år gammal tog jag ett dykarcertifikat. Pappa tog sitt certifikat när jag var ca 10 år, och efter att ha dykt tillsammans med honom i Egypten så var jag fast besluten om att få ta mitt jag med. Efter att ha fyllt 12 år (åldersgräns i Sverige) så blev jag en officiell “gulddelfin”, och jag blev också yngst i Uppsala med detta certifikat.

2. 2019 tävlade jag i stylist SM. Första deltävlingen var att skapa något från Disney och jag valde Cruella de Ville från 101 dalmatinerna. Top 3 fick åka ner till Skövde för att tävla mot andra skolor och temat var då Avantgarde, alltså extra extra allt. I ett team så hade vi två timmar på oss att sminka, fixa hår och sy kläder (ja, vi fick ett svart lakan på 2m samt nål och tråd att göra kläder av) för att sedan motivera våra bidrag. Vi slutade på en 9:e plats av 22, men åh vad roligt vi hade det trots att det var tight om tid.

3. När andra har “komma igång med träningen” eller “bli hälsosammare” som nyårslöfte, så är mitt att kunna blinka med ett öga. Det är nästan helt omöjligt för mig. Det är som att det sitter en spärr och när jag försöker blinka med ett öga så blinkar också det andra, haha. Men jag tränar på detta och det går faktiskt ganska bra med vänster öga. Men det högra ögat... Det får jag nog ha som löfte till nästa år ;)

Fem snabba

Hund / Katt
Jag är verkligen en hundmänniska! Älskar hundar och att få se deras olika personligheter. Har dock aldrig haft hund men min dröm är att få skaffa en Cavapoo i framtiden!

Väska / Skor
Skor! Ett par snygga sneakers till vardagsoutfiten eller ett par klackar till kvällens aktiviteter är som pricken över i:et och ger en helhet till sin outfit.

Musik / Film
Älskar att kolla på filmer. Hämtar väldigt mycket stilinspiration från filmer och serier, speciellt från serien “Friends”. Har sett hela säsongen fyra gånger och de senaste tre gångerna är endast för modet! Sen finns det väl inget mysigare än att plocka fram lite smått och gott och sätta på en bra film!

Tidiga mornar / Sena kvällar
Önskar verkligen att jag var en morgonmänniska men jag är 100% en nattuggla. Det är då kreativiteten flödar och jag får som mest gjort. Men visst hade det varit mysigt att få gå upp och mötas av en soluppgång, haha!

Uppklätt / Myskläder
Uppklätt! Kalla mig tokig men jeansen åker på direkt, trots en ledig lördagsmorgon. Om jag hade behövt välja mellan jeans eller myskläder att endast få bära i resten av mitt liv så hade jag valt jeansen utan minsta tvekan.

Läs Alvas blogg här @stylesbyalva