STEG FÖR STEG: BLOMMOR I FLÄTAN

STEG FÖR STEG: BLOMMOR I FLÄTAN

I detta reportage guidar Nouws bloggerska Elvira er hur man fixar den härligaste midsommarfrisyren med blommor i håret! Beauty -

1. Jag skulle rekommendera att börja med att locka hela håret för att få flätan att se tjockare ut och för att i slutet låta några lockar hänga ner. Jag lockade mitt hår med min babyliss curling wand. Dela sedan håret i tre sektioner. En stor bak och två mindre fram.

2. Nu är det dags att göra själva basen, vilket är en vanlig inbakad fläta. Fläta den bakre hårsektionen och dra sedan ut flätan lite. Håraccessoaren gjorde jag hemma av vad jag hittade. En gren med några blad och några låtsasblommor. Det finns en guide på hur jag gjorde den på min blogg, men ni som kan göra en vanlig blomsterkrans kan utgå från samma princip men skippa sista steget då man sätter ihop den till en krans.

3. Jag fäste den under en hårsektion, högst upp på flätan med två hårnålar. Sen är det bara att fästa den så som du vill ha den nedför flätan med hjälp av hårnålar. Detta steget kan vara lite klurigt så fråga någon om hjälp om du har möjlighet!

4. Nu är det dags för den sista touchen. För att få till den lite slarviga och bohemiska stilen så lockade jag det håret som fortfarande hängde ner lite extra, och drog sedan bak slinga för slinga och fäste med hårnålar. Jag gillar när några lockar hänger ner, men här kan man göra precis hur man själv vill.

5. Och såhär ser det färdiga resultatet ut. Mer somrigt kan det inte bli med flätor och blommor. Perfekt till midsommar eller ett bröllop!