Sommarens höjdpunkt, en komplett guide till Way Out West

Sommarens höjdpunkt, en komplett guide till Way Out West

För trettonde året i rad går Way Out West av stapeln i augusti. Redaktionen har samlat sina bästa tips för att få ut det mesta av sommarens höjdpunkt. Utöver självklara höjdpunkter som Zara Larsson, Stormzy, Cardi B och Miriam Bryant, listar vi vilka konserter du inte får missa, klubbarna med mest fest och hur du tar dig an Sveriges bästa festival en gång för alla. Annat - 6

I samarbete med Way Out West


Oavsett om det är ditt första år på Way Out West eller om du är en rutinerad besökare, så står du inför en festival sent att glömma. Årets line-up är nämligen full av erkända namn som du inte vill missa att se live. Bortsett från konserterna blir Göteborg under tre dagar en musikfest som varje år summerar ännu en sommar.

En perfekt Way Out West-vistelse börjar såklart med intåg på området för att ta del av aktiviteter och se några av festivalens första spelningar. Något Way Out West lyckas med varje år är att hitta samarbetspartners som känns naturliga för festivalen och som bidrar till fantastisk stämning och aktiviteter på området. Bortsett från konserterna finns det nämligen oändliga möjligheter till att ha en händelserik och kul festival.

Sedan några år tillbaka är Höjden en ny del av området där Wow Talks äger rum. I år kommer Wow Talks bestå av allt från livepodd till shower anpassade speciellt för Way Out West. Bland annat så är ingen mindre än Hampus Nessvold bokad för sin show "Ta det som en man", regisserad av Mia Skäringer - något vi tycker att ni bör ta er tid för att uppleva. Under tiden som ni avnjuter allt som händer på Höjden rekommenderar vi en middag på festivalens egna Michelin-krog, Agrikultur.

P.S Ett av våra bästa tips är att besöka Höjden kvällstid & besöka baren utanför Agrikultur, där utlovas fest!


Way Out West har något för alla och Dungen är platsen för dig som tycker om lite mindre och avslappnade scener. Här äger många av festivalens elektrobokningar rum. Red Bull är sponsor och ser tillsammans med Way Out West till att känslan av ett open-air i kombination med klubb infinner sig. Vi tror att det här är det perfekta stället för att uppleva avslappnad dans och fest - från öppning till stängning av området.


Hur härligt med spelningar du både kan dansa och sitta till?


Några av festivalens stora namn är Zara Larsson, Solange, Stormzy, Veronica Maggio, Silvana Imam, Jireel och Yung Lean vilket innebär att vi kommer ha en hektisk helg för att hinna se alla spelningar. Way Out West har sammanställt en spellista vi rekommenderar att ni tar er tid att lyssna igenom, det finns otroligt många bra bokningar som vi tror att många av er känner igen och som kommer leverera bra liveshower. Bland annat är The Cure en av huvudakterna. De har gjort den populära låten "Friday I'm in love", och passande nog har det sin spelning på ja, fredagen.


Årets line-up hittar ni här


För att ge er en komplett guide till årets Way Out West har vi sammanställt några av våra favoriter för att vägleda er genom årets line-up:
  • För er som föredrar R&B, Hip Hop, Soul rekommenderar vi: Solange, Cardi B, Neneh Cherry, Jireel, Nao, Fatima och Cupcakke för att nämna några.
  • Till alla er som är sugna på härliga rytmer och ett bra jäkla sound tipsar vi om: Jungle, Hunee, Dâm-Funk & Khruangbin.
  • För alla pop-lovers: Zara Larsson, Miriam Bryant, Amason.
  • Tips att lyssna in sig på: Snail Mail, Deportees, Viagra Boys, Daniel Norgren, Jon Hopkins & James Blake.


Utbudet av mat och dricka är stort på festivalområdet och vi rekommenderar att du äter både lunch & middag från några av festivalens foodtrucks & restauranger. Mellan spelningarna rekommenderar vi helt enkelt god jäkla mat, perfekt i kombination med Wow film. Varje år har Way Out West bio och filmvisningar, för er som har fastnat för serien "Vår tid är nu" rekommenderar vi premiärvisningen av säsong 3 som har förhandsvisning under festivalen.


Sist men inte minst måste en perfekt festivaldag avslutas med fest och dans. Bananpiren är Way Out West egna område på Hisingen där flera spelningar äger rum varje kväll och hela kajen fylls med besökare från festivalen. Från Slottsskogen går det bussar direkt till Bananpiren och det är den ultimata platsen för att sluta upp med resten av besökarna från festivalen och avsluta kvällen med ännu mer bra musik.

Hela teamet från Nouw kommer befinna sig på festivalen tillsammans med några av våra profiler och trots att Way Out West på många sätt symboliserar slutet av sommaren, så kan vi inte låta bli att längta efter sommarens höjdpunkt.

För er som inte hunnit köpa biljetter ännu gör ni det enklast här, ses vi den 8e augusti!


Skribent
Redaktionen